Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е

"Има такъв народ" отново ще предложи с бюджета тя да е 1 лев
Обновена: 8 яну 2022 18:05 | 8 яну 2022 18:05, Веселина Йорданова
237
Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е
Снимка: БГНЕС

Партията, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата, е политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост в социалната мрега и допълва, че то няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември.

Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева, коментира Трифонов.

Разбирам, че това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува. Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас, посочва той

Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.

По думите му пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, същевременно продължава да ползва безплатно два етажа от административната сграда на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък - само за 47 дни ДПС е получила 358 751 лв., а БСП - 267 758 лв.
Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да издържат партийни телевизии, да купуват къщи на лидерите си, а като дойдат избори - да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева, посочва Трифонов.

Той пресметна, че в момента финансирането на партиите струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия, заявява лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
20
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Политиците в Германия и Холандия се двежат с колела, а на тези им плащаме и автомобили. Пълни безсрамници. Без заслуги.
146
3
 
20
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Много хубаво го е казал. Няма значение от коя партия сте. Повече от 1 лев на глас е грешно боравене с наши пари. Не работим за да издържаме партии. Депутатите си имат заплати и то солидни. 32,000 лева за 2 месеца е повече от достатъчна сума за да се наеме партиен дом и да се поддържа. Партии с по 80,000 гласа взимат по 350,000 на месец. За тези пари могат да си наемат хотел в Ню Йорк. Разточителство. Ъпсурдно е. За какво да им даваме тези пари? С какво са го заслужили тези анонимници?
145
0
 
9
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Сега народа не иска ли един лев субсидия?? Иска ама демокрацията съвсем ще започне да куца.
144
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Балетато така и Левски се "буташе"...е обесиха го...ама има България...за да ни има умря Апостола...кое не разбирате бре?...ще се "бутаме" и сме милиони...ще се борим за да оцелеят децата и рода ни...да я има България!!!...елате ни
143
12
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Комунизма си отива, а за Корнелия...единственият човек в България поканила боко да излязат и да се разберат като Мъже...и боко отказа...той само пари и продажби на Народа ни...бедният духом!!!...ама вие си лежете на манипулациите...ние фактите
142
3
 
9
 
! Отговори
Балета преди 2 години
Шефа да си гледа кефа. Що се бута като не е дупетат?
141
3
 
12
 
! Отговори
Комунизма си отива, преди 2 години
Комунизма си отива, спете спокойно деца.Имаше такава песен. Корнелия много я харесва. Ама е министър $$$ . . . Еййййй пуста власт бе. Много сладка. Като кокала за кучето. Когато няма комунисти и ДС в управлението, тогава ще се оправим. След 12 години ще започне
140
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Слави! Мачкай !
139
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
изненадан съм,че ви цитират в сайтчето,те обикновенно...бранят дпс и сателита им гроб,путин ги финансира и се държат,от години ми плющят минуси,заплашваха ме......и сега изведнъж...я цитират ви...ДПС са мафия...рожбата им гроб ги обслужва...Гешев е последната бариера...време е с протести и граждански натиск да смачкаме ен.ч.ря Гешев...Съд за Гешев и господарите му...Строги присъди!!!вебер е ...мафия!!!
138
6
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
подкрепа г-н Трифонов,несправедливо е да плащаме на хора не вършещи нищо за просперитета и развитието на Държавата ни,милиони го осъзнаваме...използват ни и ни ограбват...нагло, безнаказано...за сега...не са чели Историята...правилно
137
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха..тъжно е...нима не разбирате,че от 30 г. плащате ...с животите на децата си...на продаващи ви...кое не разбирате бре?...ама да търкаш билетчета и да очакваш да станеш ага...нЕма начин...кое не разбирате бре,някой ще ви "оправи"...ще ви даде...няма такава опция...или си извадете главите от зад.иците...или като ***...както я карате...ако тръгнем заедно...може да се случи......кое не разбирате...няма опция..."ще те оправя","дам"...осъзнайте се вече!!!
136
1
 
6
 
! Отговори
До … преди 2 години
Свалям шапка на правописа ти.
135
12
 
3
 
! Отговори
преди 2 години
Шапки долу най истинската партия на норада
134
1
 
7
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
Този говори за пари и партии. Не ги разбирам аз партиите, но преди ден - два видях в залата на парламента около 10-ина депутати. При това провеждаха и редовно заседание. Защо хората гласуваха три пъти през миналата 2021 г. за 240 ? Субсидиите на пратиите им свършиха и сега ще си ядат ушите партийните лидери.
133
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бе менте !
132
4
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този другар да каже какъв го дири в парламента безполезната му партия.
131
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те милиарди завлекоха за няма и година то недоволен че половин милион не отишъл при него еее то бива лакомия
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава субсидия получава всяка партия, която на изборите е минала 1 %. Грешни пари от дюкеня ни, както казва Г. Парцалев
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трифонов пак маже. На референдума народа каза 1 лв. на глас да получават партиите. ИТН се отметнаха от това гласуване още през април. Сега какво иска Слави? Той момента мина.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това някакъв фишек ли е, сега нищим темата за ваксините и зелените сертификати!