Петков кани протестиращите: Да покажем нов модел преди вълната

Ако над 80% от леглата бъдат заети, ще се наложат допълнителни мерки
Обновена: 12 яну 2022 14:30 | 12 яну 2022 14:30, Веселина Йорданова
410
Петков кани протестиращите: Да покажем нов модел преди вълната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Премиерът Кирил Петков покани протестиращите срещу зеления сертификат на разговор в петък. Той подчерта, че уважава правото на протест.

Виждам задълбочена разлика между група хора, които не вярват в Covid. Това, което ми се вижда, че може да бъде направено, е да бъде направена работна група. След като ми изтече карантината, аз имам бустерна доза, бих седнал да си говоря с тези хора и да изработим нов модел, заяви той пред bTV.

Още по темата
Искам да покажем новия модел преди да е дошла новата Covid вълна, заяви Петков.

Той добави, че трябва да говорят хора, които са експерти и че би искал да чуе мнението на протестиращите хора, но те трябва да имат експертен опит.

Очаквам още в петък да бъдат излъчени знаещи хора от този протест, с които да обсъдим тяхната гледна точка, коментира министър-председателят.

Премиерът беше категоричен, че зеленият сертификат няма да бъде отменян, но изрази тревога, че болниците няма да имат капацитет, за да посрещнат по-голям брой заразени с коронавируса.

Той каза, че ако над 80% от интензивните легла бъдат заети, ще се наложи да бъдат взети допълнителни мерки.

Петков допълни, че приоритет на правителството е учениците да учат присъствено, но компромиси със здравето на хората няма да се правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още по темата: протестКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
1
 
! Отговори
Зелен чарап преди 2 години
А ето сега *** може да направи граждански квоти в различните комисии те ти нов модел. Шибай граждани на квотен принцип, за да гледаме колко са точно бройките и за кое и за кое колко се дава и дай трибуна на гражданските съвети по медиите, за да може да се знае кое какво що. Колко пари са дадени за уакси ни кало за тестове, калко са изплатени на лекари на първа линия, колко на поставящите уакси ни и колко фирми са фалирали от тогава и защо болниците на стигат за 5000 човека, за знаем кое и кол
340
0
 
7
 
! Отговори
Фашага преди 2 години
Самолетчето и обратно!
339
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те ще те поканят на терминала,да литнеш за Канада и да ни освободиш от неадекватното си,некомпетентно присъствие,пионке такава
338
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов рекорд днес - правителство срещащо се със сериозен протест има няма 20 дена след като е избрано. това е сериозен протест свързан със сериозен проблем. Номерът на кирил Петков да го играе като Бойко Борисов - ами елате вие кажете какво да се прави звучи безумно, та нали той имаше решение - е тия решения не се одобряват - нито макетата, нито тока, камо ли пенетрацията и сертификацията наказваща здравите хора. Чудно е как още не е паднал, просто хората не са изтрезнели още от имените дни
337
0
 
7
 
! Отговори
От харема на Радев: преди 2 години
Ние сме безпартийни
336
0
 
12
 
! Отговори
Малоумие преди 2 години
Пълно малоумие е идеята на Кирчо за локдаун на база заетост на интензивни легла!Това означава ли,че ще има отказ за лекуване на болни поради липса на легла!Хората строят специализирани болници,а тук затварят заради некадърност!Така ли се управлява!!!
335
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете да преговаря Ицо Хазарта може да успокой народа с някоя песен.
334
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да каже на Кирчо, че е много назад, само с три дози си е баш антиваксър.
333
5
 
23
 
! Отговори
Кириле преди 2 години
В Румъния няма зелен сертификат, изчезвай ! Вече има гражданско неподчинение, ОСТАВКА КАНАДЕЦ БЕЗДАРЕН!
332
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро сертификата се крие но ще срещне народната любов рано или късно с наглото си отвратително лигаво поведение
331
4
 
8
 
! Отговори
предложение преди 2 години
Да се обявят предврително колко броя вълни ще има и нещата малко може би ще са по-спокойни.
330
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е, да се премахнат всякакаи сертификати и всеки да спазва мерките самостоятелно.
329
2
 
19
 
! Отговори
srtiga преди 2 години
Ще изхарчат заемите до край, както в Гърция при Ципрас и Варуфакис. и тогава, щем-не щем, ще легнем пред световните банки. И тогава ще изпълняваме и за още ще питаме.
328
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде се е скрил оня *** Радев, защо не размахва юмруци?
327
5
 
27
 
! Отговори
Оставка! преди 2 години
Това правитество вече е нелегитимно след като народът днес се произнесе на протеста. Нека си подадат веднага оставката и се проведат нови избори, защото Радев и Петков вече нямат легитимация пред народа!
326
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПичАми то ролята на Възраждане в управлението стана пределно ясна - дестабилизация на правителството. Използването на ковид ситуацията и мерките е най-лесния и пряк път за постигане на това.
325
16
 
6
 
! Отговори
Пич преди 2 години
До тук решения от Възраждане не чухме - само протести, лозунги и обяснения, как не искали това и онова. Плюс разни смайващи изказвания в стил как заболяване всъщност няма и хората по принцип така си умират. Кажете какво да правим, когато болниците отново се препълнят? Когато здравните работници почнат до протестират под ВАШИТЕ прозорци? Когато ковчезите отново се подредят един до друг (да, моите близки бяха така наредени и уверявам ви, не беше готино)?
324
7
 
16
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Ваксина няма, няма и да има. Това е експериментален препарат, който се вижда, че не действа. И забележете, че рекордите са в страни с най-висока ваксинация. А тока го вдигнаха, ама никъде не го огласиха. Аз вече си платих сметката и е с 30% повече от обикновено. Честито ви
323
7
 
26
 
! Отговори
Роро преди 2 години
Защо всеки заразен го набутвате в болница, за да си пишете бройките на заетите легла ли? Като повечето ежегодни вируси и този го караме на крак, и не е по-различен от останалите. Две години промихте мозъка на хората и внесохте страх в ежедневието им с постоянното дърдорене, което увреди психиката им.
322
5
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Политиците трябва не да слушат 70, 80 годишните Байдън и Путин а да вземем народа да се самоуправляваме и ще живеем и ние добре както например унгарците