Всички ваксинирани пенсионери ще получат по 75 лева

Изплащането на еднократната добавка ще започне от 1 февруари
12 яну 2022 18:36, Красимир Ангелов
35
Всички ваксинирани пенсионери ще получат по 75 лева
Снимка: БГНЕС

Изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които се ваксинират, ще започне още на 1 февруари, още преди изплащането на пенсиите.

За да получат парите си следващия месец, изискването е те да са се имунизирали до 25 януари, заяви управителят на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов след заседание на парламентарната социална комисия.

"Имаме амбицията и работим да бъдат изплатени още на 1 февруари, непосредствено след изтичане на месеца. Данните, които очакваме за изплащането на тези 75 лева, трябва да ни бъдат предоставени до 25-ти януари от Министерството на здравеопазването", заяви Иванов, цитиран от БНР.

Всички пенсионери, независимо дали са навършили 65 години или не, ще получават еднократната добавка от 75 лева, ако се ваксинират в периода от януари до юни, уточни социалният министър Георги Гьоков пред депутатите:

"Това плащане от 75 лева, този стимул от 75 лева, ще бъде получен от всеки пенсионер, който постави първа доза, постави бустерна доза, или завърши през този период - от януари до месец юни, ваксинационния си план, тоест трите дози".

Добавката ще бъде изплащана на първо число и в следващите месеци. Пенсионерите, които получават пенсии по банков път, ще получат добавката в сметките си, а останалите - в пощенските клонове. Там ще бъде направен график за получаване на парите.

Ивайло Иванов призова хората да отидат за еднократната добавка тогава, когато получават и пенсията си, за да няма струпване.

Пенсионерите не трябва да подават заявление за получаването на средствата, нито да изпращат зелен сертификат или други здравни документи до държавните институции. Информацията за хората, които имат право на еднократна добавка, ще се обменя всеки месец по служебен път между НОИ и Министерството на здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер. 75 инфлационни лева, за да се самоубиеш. Звучи като оферта
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2009 година, кожата се установи режима на ГЕРБ, минималната пенсия беше 136 лева от 1 юли 2009 година. Три години ГЕРБ не я повишаваха и чак от 1 юли 2012 година я повишиха на 145 лева. После имаше дребни повишения и от 1 юли 2017 година минималната пенсия стана 180 лева. За 8 години повишение с 44 лева. Сега я повишиха със 70 лева, от 300 на 370 лева.
26
1
 
1
 
! Отговори
Амииииии преди 2 години
на наследниците им ще ги давате ли.? Че някои не ги дочакаха.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест вместо 3 кинта ще получат 6, разбрах ви.........хахахахаха :)) Питам баща ми колко му е увеличението на пенсията, вика ми 3 лева :))) Сега съм спокоен, ще получи цели 6 лева увеличение, направо немам думи.......хахахахаха :)))
24
1
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Добре,решили да агитират пенсионерите да се ваксинират срещу 75лв.И аз съм пенсионер и преболедувал миналата година.Предлагам на нас,които не употребяваме наркотици да ни дадат по75лв.Тези,които не употребяват алкохол и цигари и те може да поискат.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кандидат за пенсия ваксиниран с файзер две "игли"! Подарявам тия 75 лева на Кирчо и Кокорчо! Abe aydee!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Природата им прати Омикрон да ги избави, онези си биха отровата дето е много по-опасна за някви 75 лв.
21
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А преболедувалите?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземеш 75лева еднократно за да се ваксинираш с нещо, което ще те прецака доживот...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега по 2 пъти на опашка пред пощите на 1 и от 7 до 14...много умно. с ваксините не ги изтрепахте.но с Омикрона по 2 пъти 100% ще ги заразите
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащат им за да ги морят с ваксини. Изгодно е за държавата колкото може по-малко пенсионера да останат.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...а неваксинираните пинционери ша охлаждат таратора орално
16
0
 
4
 
! Отговори
Надявам се преди 2 години
След три месеца ще ни дадат още по 75 лв за ваксинация против Омикрон. Междувременно таксите в домовете за пенсионери скочиха с 15-20% и изядоха всички увеличения, добавки и бонуси.
15
0
 
4
 
! Отговори
То бива,бива,ама преди 2 години
бивол за мезе не бива(народна мъдрост).Излиза по ТВ министър Гьоков и говори:"Време е пенсионерите да разберат,че пенсия е едно,а добавка-друго".Абе Гьоков,я ми кажи,защото не разбирам,по кое перо да си платя тока,а по кое-ТЕЦа?По кое перо да си купя лекарствата,а по кое-нещо за ядене?Като сте ми намалили добавката(от която плащах водата и карта за гр.транспорт)сега да ги плащам ли?Гьоков,омазани сте в лъжи и двойствени стандарти.Обещавате и излъгахте 1 млн пенсионери.Е,народът гледа.
14
1
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
А ваксинираните преди дали ще полутат нещо
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е вярно.
12
1
 
6
 
! Отговори
куку преди 2 години
Кога, на кукув ден.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора ваксинирани в чужбина. Тях как ще ги възнаградят със 75 лева? А тези с руска ваксина също ли ще получат пари?
10
1
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"че си незаменим" -- кажи ми нещо, което незнам :)
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГерманецА ваксина рекламирани от дежурни *** на грантаджийски сайтове - тц мерси. Набий си я ти да се пазиш, че си незаменим.