От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му

Нашият потребител търси начин да отпише животното
23 яну 2022 16:55, Анисия Иванова
67
От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му
Снимка: Pixabay

Прелюбопитен сигнал пристигна тези дни в платформата на Helpbook.info. Като начало трябва да кажем, че всички собственици на кучета са длъжни да регистрират животните си в съответната община и редовно да плащат регламентираните данъци за домашния си любимец. В случай на смърт е редно да предоставят смъртен акт, издаден от ветеринар, същият да се предостави и животното да бъде отписано от регистрите.

Казусът на нашия потребител обаче е малко по-различен, а действието се разиграва в столичната община "Подуяне". "Имах куче ротвайлер на 12 г., за което съм плащала редовно данъци", пише в сигнала. Кучето на жената умира, но това се случва в село, където липсва ветеринар и съответно не може да му се издаде смъртен акт. Година по-късно пенсионерката посещава общината с молба за съдействие, тъй като не е редно да се плащат данъци за починало животно. Следва грубо отношение от страна на служителите и отказ да предприемат действия по заличаване от регистрите.

Сагата не приключва тук. Следва повторно посещение в общината и ето какво разказва авторът на сигнала: "Подавам документи за кучето, че искам да го отпишат от данък. Същата реакция - няма печат от лекар (кучето умря април м.г.на село). Питам за името на служителката - заведоха ме при шефката. Отново разказвам за тъжния момент. А тя, представете си, ме кара да нарушавам законите и да подам фалшиви документи. Дори да платя на ветеринарен лекар да издаде фалшив документ. Представяте ли си? Не вярват на мен, където декларирам с името си, Л.К.и ЕГН, а ме подтикват към представление за фалшификация! Дори поиска свидетел на смъртта да декларира - там, на селото, където бях сама. Оттам - отдел Екология, същите отговори, никакво въображение и гъвкавост за решаване на проблема.....като роботи. Подадох жалба в деловодството, ще чакам, но ще пиша и до медиите, нека всички разберат как се работи в тази община“, завършва вторият сигнал.

Нашият потребител твърди, че се чувства унизен от грубото отношение, още повече, че винаги е бил изряден и апелира проблемът да бъде решен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: кучеподуянеHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се загуби кучето, отписват ли го или човек продължава да плаща данъка докато е жив?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеше да го обяви за "в неизвестност" ама на, не се е сетила.
6
2
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Не е смешно!'Но тия скоро ще искат документ и за починалия ми хамстер!!! А някъде имат и змии като домашни любимци...! Съветвам пострадалата да занесе точно такъв домашен любимец в Общината!!!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служителите не са там да решават проблеми, а да създават проблеми...
4
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли по интересни теми , че за кучета итем подобни , поне за хората да са
3
7
 
9
 
! Отговори
Свободомислещ преди 2 години
Има свръхпроизводство на ветеринари. Няма животни. Търсят им работа в разни измислени агенции, като БАБХ. Само пречат на хората. А когато умре кучето Ви хвърляйте трупа пред входа на общината пълна с гейберастки калинки и подобните им.
2
14
 
17
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Абсурдно е домашен любимец да подлежи на регистрация. Още по-абсурдно е да се плащат данъци за него. А върха на сладоледа е да изискват документи от ветеринар за каквото и да било по него.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно искат да се прави ексхумация на животинката. Чиновническият гений достига космически висоти.