Петков и Фон дер Лайен говориха за кризата в Украйна

Премиерът се срещна и с шефовете на Европейския съвет и Европарламента
91
Петков и Фон дер Лайен говориха за кризата в Украйна
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Кирил Петков проведе днес работни срещи с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Премиерът присъства и на церемония по повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста в ЕП.

Премиерът поздрави Роберта Мецола с избора й за председател на ЕП и потвърди желанието си за близко и ползотворно сътрудничество, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата обсъдиха приоритетите на българското правителство и предизвикателствата, пред които то е изправено за реализиране на амбициозната си програма. Кирил Петков подчерта, че присъединяването на страната ни към Шенген остава наша стратегическа цел и разчитаме ЕП да продължи да ни подкрепя.

Председателят на Европейския парламент Шарл Мишел поздрави българския премиер за успешните срещи с правителството на Република Северна Македония, както и за мерките за укрепване на българските способности предвид напрежението между НАТО и Русия. Мишел увери министър-председателя, че институциите на ЕС работят за елиминиране на енергийни рискове за страните членки, сред които и България. Двамата се договориха да останат в близък контакт през идните дни и седмици.

Министър-председателят се срещна и с председателя на Европейската комисия. Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен обсъдиха работата по националния план за възстановяване и устойчивост, както и ситуацията по границата с Украйна.

В рамките на визитата си в Брюксел Кирил Петков разговаря и с председателите на групата на „Обнови Европа“ Стефан Сежурне и на групата на „Зелените/Европейски свободен алианс“ - Ска Келер и Филип Ламбер.


91
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Харвардец преди 3 месеца
Предполагам, че по-голямата част от "разговора" е преминал в търсене на Украйна на картата от тези двамцата.
74
0
 
1
 
! Отговори
Надут пуяк преди 3 месеца
Провалът продължава, позорът е пълен!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Алекс Ех Алекс, Алекс, няма по важно нещо от сигурността.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Урсула фон дер Лайен през цялото време си е записвала на тефтерче мъдрите съвети на Кирил Петков.
71
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
България има много по-важни проблеми за решаване от кризата в Украйна.Кухите укри да се оправят.Сами се вкараха в това положение.
70
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
ес политиците и администрация заличават...Историят,опитах да намеря разказа за бащите създали ес...за ценностите с които есъздаден...и ме препращат към някакви...това е нелепо...това е отнемане на права,промяна на исторически факти...кой и защо създаде ЕС...г-жо?защо ги заличавате?...няма да ги забравим...и да ги отречем!доказвате за пореден път импотентността и слуганижа си...а може би и зависимости...Изход!!!
69
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
нормално...отклонявате вниманието...само ,че ви питаме следвате ли ценностите с които бе създаден съюза,с печатене на пари няма да стане...убивате Народите ни с фалшивите ви и неадекватни...нямаме нищо...само печатници за пари...безполезни хартийки,не се ядат...катаклизмите предстоят...а вие се криете и лъжете Народите ни...превърнахте мечтата ни ЕС в...финансист на престъпници и диктатори!!!
68
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
мали каква импотентност!разбирайте пратилият децата на Русия на границата на Независима държава да я заплашва,да им налага кой да им е приятел и партньор,как да живеят,за какво да мечтаят...бил заплашен...на руската граница няма стотици хиляди деца войници на САЩ или на когото и да било...путин не е камикадзе...ако опита с украйна... умира,игри на минали векове играе...толкова може,жертва Народите на Русия!!!ес...са толкова...несправедливи са ...мирише на фашизъм чак!пари за унгария и полша имат
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя поне не го е шомполирал кметът на Симитли. Не че много има полза за народа от това.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този ми прилича на сво-дник. Тя *** по такива си пада. Ще ни въвлекат в война.
65
1
 
8
 
! Отговори
Киндзадза преди 3 месеца
Дер *** не е съгласна да има мир. Война е нужна на ЕС и ФАЩ. Война между братски славянски народи, с много кръв и жертви. Диктатурата на демокрацията живее от кръвта на насъскваните, озлобени и бедни и.диоти. Милиардите за оръжията на демокрацията са нужни, човешкият живот е без значение, важна е печалбата. Нищо ново под слънцето, лумпенизираните чалговойнолюбци първи предават род и Родина. Крах.
64
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Вицегубернаторът е получил инструкции от кораба-майка.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако всички си бяха свършили работата като бай Петко.България щеше да е хубаво място за живеене.
62
4
 
0
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 3 месеца
Fорума на пишете глупости против този интелигентен човек,Бочко от Банкя го определиха като излагация за цялата проста бг.нация БАРБА ГАНЬОС.какво пишете тука оня не може да каже една буква на чужда език гледа като теле от краварник.
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Продажник некадърен!
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 2019г общини ,ВиК са на свободния пазар на ток.Закоконодателя така е решил тогава.
59
0
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 месеца
70-хилядният Ямбол остава без вода заради неплатен ток на ВиК-то, хлябът поскъпна с 30%, затварят и фалират предприятия, хора остават на улицата, а нашият тръгнал да оправя Македония, Украйна и Шенген! Пфу! Да запретвате ракави, плюйте си на ръцете и почвайте да бачкате, че ще ви ритаме от тук до Канада, ДВЕПМ!
58
0
 
6
 
! Отговори
евро атлантик преди 3 месеца
Ши са опрайми . Вервайте ми . Ама за вас не е много сигурно .
57
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 месеца
Киро,я кажи защо на тази визита в Брюксел повлачи и министъра на културата.Той каква работа свърши там?Или си го просто завел на разходка-екскурзия с държавни пари.Нали е много зелен,та и той малко да се поотърка сред големите.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я марш да си оправяш държавата!