Врачани се събраха на протест пред спешното отделение

Полицейското присъствие е засилено, до сблъсък не се стигна
2 фев 2022 20:42, Анисия Иванова
62
Врачани се събраха на протест пред спешното отделение
Снимка: БГНЕС

Стотици врачани се събраха на протест пред спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ във Враца, за да изразят недоволството си след смъртта на 43-годишната жена, която изпадна в безпомощно състояние, докато чака да бъде приета, а по-късно почина въпреки оказаната й помощ.

Още по темата

Протестът се организира в социалните мрежи. Пред входа на спешното отделение протестиращите запалиха свещи и положиха цветя в памет на починалата жена. Някои носеха плакати "Системата ни убива!", "Лична карта или смъртен акт?", а други се опитаха да влязат в отделението с възгласи за оставки. Това наложи намесата на полицията и вратите, които водят към спешното отделение на болницата и към Центъра на спешна медицинска помощ, да бъдат затворени и заключени. До пряк сблъсък не се стигна.

Достъпът на спешните екипи до болницата се осигурява от други входове, които се охраняват от полицейски екипи, съобщи БТА. Полицейското присъствие е засилено на територията на целия болничен комплекс. Протестът продължава и сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Имаме си стара поговорка-"в български вестник,ако е от днес са верни само датата и цената".Като гледаш телевизия-пак същото-верни са датата и часът.Ако слушаш радио-там верен с само сигналът за точно време,защото има изискване да има отклонение до 300 милисекунди.Оттук нататък медиите си имат собственици които плащат на персонала си и определят какво да се съобщава и как!Който прояви своеволие го уволняват или по зле.....Никой не плаща за да слуша своеволия!
45
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
Господа журналисти след случая във Враца аз съвсем сериозно си задавам въпроса-ако и другите новини които гледаме,слушаме или четем са толкова фалшиви като тази за случая във Враца как да ви вярваме?Явно ако някой журналист ти каже "добро утро" трябва да си погледнеш часовника! Дотам я докарахте!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52 Ако ти потрябва спешна помощ, че отидеш пак от тези хора там в спешното да я търсиш, защото други няма. Радвайте се и че и те са едни бедни очукани мишки за да работят за мизерни заплати, защото ако бяха малко по съобразителни отдавна щяха да си подадат молбите за напускане и тогава жална им майка на тези протестиращи.
43
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ами прави са хората. Всеки от нас утре може да има нужда от спешна помощ, по такъв начин ли ще я получи?
42
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Номер 8 не лъжи! От ИТН също станаха, Тошко Йорданов беше станал, ако другите не ги разпознаваш, него няма как да го сбъркаш.
41
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък една мисирка не се намери да попита дали жената е била ваксинирана!.Щото емболия при все още млад ,работещ човек сочи ,че май не е.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицината струва пари, много пари. Няма специалисти, няма линейки, няма медицински хеликоптери, няма лекарства, няма легла. Здравеопазване ни е на ниво 50те години на миналия век.
39
1
 
19
 
! Отговори
Едно ченге преди 2 години
Бог да я прости жената, но това е само началото и проблема не е само в здравеопазването. Кадърните от всички сфери в по голямата си част се махнаха. Истината е, че всяко нещо струва пари, а и трябва някой от горе да организира работеща система, а нашите управляващи ги бива само да крадат... Без пари, с никаква организация и тотална липса на качествени кадри е въпрос на време да пропаднем окончателно.
38
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновна е тя, че не се е ваксинирала. Виновен е личният лекар, че не я следил отблизо. Виновен е съпругът, че не е викнал бърза помощ навреме. Виновна е бърза помощ , че не е дошла на втората минута, какъвто е стандарта в Европа. Виновни са управляващите, че няма в България модерна и функционираща спешна помощ. Виновна е регистраторката , че не е извикала лекар. Виновни сте всички, затова че не достигат медицински специалисти. Виновни сте и всички хейтъри във форума.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нродът почна да се лекува от интернет.
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само доктор Гилотен може да излекува тази държава. Пуснете им кръвчица на тези шарлатани, фатмациИ клоуни, за да не се правят на много важни.
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тоз град останаха предимно от репки,престъпници,.ангали.И дъртаците.Всичко кадърно офейка.Такива им и докторите-предимно неггодници.
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки народ си заслужава управляващите. Всики народ си заслужава лекуващите го.
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Системата трябва да се промени. Здравеопазването е недостъпно за голяма част от българите! В 21 век се случват тези дивотии! По селата няма лични лекари, няма медсестри, няма никакъв транспорт, няма нищо! Представа си нямате каква мизерия е, ако се разболееш. София не е България. Да се обвинява мъртвата жена, е мародерство!
32
6
 
19
 
! Отговори
Писна ми на сайдера преди 2 години
Накрая ще останат шест милиона лични карти и внесени осигуровки без живи собственици.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Съпротивата Аз не ходя при тия "гадните", недей да ходиш и ти! Ще се рахатясаш, а най-вече и те - от такива като тебе!
30
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, жената не е получила адекватна помощ от така наречения "личен" лекар. В следствие на което е получила белодробна емболия, която тка или инъче е неспасяемо състояние. Вместо пред спешното, да протестират пред кабинета на лечиния лекар, който най-вероятно дори не си е направил труда да си проследи състоянието на пациента.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин утре да събира квото може и пред МЗ.И без това зеленият сертификат на път да отпадне,Миттрофанова каза ,че няма Натовски бази на наша територия.И без друго няма за кво да се репчи,вече.
28
9
 
10
 
! Отговори
?! преди 2 години
Много църни тия врачане пред болницата, само такива ли останаха, сега остава и такива лекари да си намерят.
27
10
 
14
 
! Отговори
Съпротивата преди 2 години
Много са гадни тези със белите престилки

Спонсорирани публикации