Алибегов: Помощите от държавата са по-скоро кредит

НАП проверява как са разходвани средствата
3 фев 2022 09:18, Ния Христова
57
Алибегов: Помощите от държавата са по-скоро кредит
Снимка: БГНЕС
През декември 2020 г. започна изплащане на помощи в размер на 20% от оборота за бизнеси, които са преустановили или ограничили дейността си по време на пандемията. Миналия месец НАП са започнали да изпращат покани за възстановяване на суми, заедно с лихвите, съобщи Нова тв.
 
От бизнеса смятат, че помощите са по-скоро кредит, а от приходната агенция поясниха, че техните действия са плод на непредставени отчети за употреба на средствата от страна на 66 фирми. 
 
"Интересното е, че само фаза 2 остава непроверена от НАП. Възмутително е, ако НАП е изплатила повече пари поради своя грешка, начинът е доброволно плащане от страна на фирмите, в никакъв случай не трябва да се начисляват лихви. Не е коректно да се мисли, че сме излъгали държавата. Казусът е крайно неприятен", сподели Алибегов.
 
Според Ричард Алибегов всички фирми, получили средства, трябва да представят отчет как са изразходени. 
 
"Възмути ме това, че НАП извършва проверка. Изпратихме им всички документи, които обаче агенцията вече имаше. Близо 60 дни те проверяваха информацията, след това допустимите бяха одобрени. Фирмите, които не са изпратили отчет, най-вероятно са във фаза 4, защото, за да се стигне дотук, трябва да са преминати другите фази", обясни той. 
 
И подчерта още, че във фаза 2 е било необходимо само съгласие за проверка на оборота. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 2 години
На този *** заведенията сигурно са в същия окаян вид! Добър апетит!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя що не се изкъпе малко?! Бая странен вид има!
48
1
 
8
 
! Отговори
Просто киро преди 2 години
За болниците пари няма но за мазният ричи се намиратЗакривай
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя казаха че дължал 500 000 на НАП ,не знам дали е верно ,ако е така прави пачки ,не влизайте в заведението му
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мазният се възмущавал,ама въпреки това не му пречи да реве непрестанно за пари от държавата като вдовица за Х..!
45
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 години
"Възмути ме това, че НАП извършва проверка". По-голяма наглост от това здраве му кажи. Да не е свещена крава, до която нап не може да припари, ***. Да се радва на смехотворно ддс, да се приведе в човешки вид и да се скрие тоя наглец. Или да си намери друг бизнес.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помощ от държавата може да има за държавни субекти като, болници,училища,детски градини и други,всичко останало трябва да се бори за място под слънцето,това са принципите на пазарната икономика!
43
1
 
12
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Българският "елит" се състои от национални предатели и платени ***.
42
0
 
7
 
! Отговори
IT преди 2 години
Аз затова вече работя директно за чужди фирми и 1лв данъци върху доход неплащам!
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всеки които е получил помощ, държавата да придобие половината му бизнес! Нали искахте свободен пазар и демокрация? Тогава за какво соц придобивки ревете бе!
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДДС ви намалиха, личните коли и ремонти ги пишете служебни (всеки втори ресторант има служебен ГЛ за 300 бона), помощи взехте, данъци криете и накрая седнахте да ревете за помощи! Нали сте бизнесмени, за кви помощи ревете бе! Или държавата да ви национализира цялата собственост или се оправяйте сами! 99% от работещите 1 стотинка не получиха, ама на тия им раздава с чувалите! Или национализация или се спасявайте сами като всеки нормален бизнесмен! Даже в САЩ когато държавата помогна получи акции!
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, котьооооо, я кажи Боко колко даде миналата година да си кротуваш и да продадеш колегите, ъ?
38
0
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Тоя не каза ли на държавата да си гледа работата като трябваше да затворят дискотеките - сега защо реве за помощ от същата тази държава? Аре чиба.
37
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 2 години
Как така бранш на нищоправци?! Ами забранените химии продавани в заведенията им, ами кръчмарите донасящи на Полицията, ами прането на мнооого парички нищоправене ли е?
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бранша на нищоправците и разносвачите на кафенца, който работещите и плащащите данъци трябва да спонсорира, за да могат тия да плащат под масата и да си купуват джипове. Няма по-нагли.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти си във фаза 10 на нахалството и мало.умието.
34
1
 
21
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
Аз съм За, проверка за какво са похарчени парите! Все пак те излязоха от нашите джобове, от нашите заплати! Нямам нищо против ресторантьорския бранш, да се знае. Имам против хората които злоупотребяват! дано се използвани средствата целево, ако е така няма от какво да се страхуват.
33
1
 
4
 
! Отговори
За Лукойл: преди 2 години
70% от акциите са на ING Back,16% от акциите са на Citibank. Първата е холандска банка, втората е американска банка. Руските собственици на акции общо са под 3% от всички, в това число влизат и президента на Лукойл, Вагит Алекперов!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо реване, не спазвате мерки, искате печалбата да ви 50 на 100,ние в някои сектори, нито помощи взимаме, а ако стигнем печалба 20% изпадаме във възторг.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ричи Гробаря, стига дялка плочи, връщай се в ковчега с Кантарджи с урните, двамата сте Пол Беарър и Гробаря от Кеча преди 20 години! Коуни!