Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси

Ще бъде предоставен списък, защото това са важни теми, заяви премиерът
Обновена: 7 фев 2022 18:23 | 7 фев 2022 17:48, Веселина Йорданова
600
Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков отговори задочно на Прокуратурата, след като днес държавното обвинение обяви, че ще го призове на разпит за списък от лица, които твърди, че са в основата на престъпността у нас.

Още по темата
Петков каза, че ще се яви и постави публично въпроси към Прокуратурата, защото според него това са общоизвестни случаи от различни медийни публикации, но не е запознат по тях да има действия.

Сред въпросите, поставени от него, бяха какво е направено, за да се установи коя е Мата Хари, "след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки", какво е направено във връзка с лицата, обявени по закона "Магнитски" - Божков, Пеевски, Манолев, Илко Желязков, има ли директна връзка между заема в ББР и факта, че г-н Пеевски е бил акционер в "Булгартабак", какви стъпки са направени, за да се установи взет ли е правомерно заем от адвоката на г-н Гайтански, има ли действия по казуса "8-те джуджета", какви стъпки са направени по "Барселона гейт" и информацията от испанските власти, че има пране на пари.

"Има ли връзка между строителните компании на незаконните язовири и известния с прякора Таки, има ли връзка случая "Автомагистрали" и изнасянето на торби с пари и организацията ГЕРБ, както беше оповестено, защо "Булгаргаз" и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ", попита още Петков.

Премиерът уточни, че разговорът му с главния прокурор Иван Гешев е бил във връзка със спецпрокуратурата и спецсъда, като посочил, че те трябва да бъдат закрити. Попитал обаче "защо няма развитие по публично известна информация", но тогава не е давал списък.

"Ще направим списък от всички публикации с всички тези известни лица и ще бъде предоставен на Прокуратурата, за да е ясно, че това са важни теми за обществото, хубаво е тези публикации да не останат във въздуха, а да има съответна реакция в рамките на закона", каза Петков.

Той посочи, че те са независим орган и е тяхно решение дали ще предприемат действия.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи, че е получила призовка за разпит, в която пише да се яви във ВКП на 9 февруари в 15 часа. Призовка на премиера обаче няма да бъде връчена днес заради пресконференцията, която той даде за медиите, стана ясно от думите на Бориславова.

Кирил Петков обаче изрази недоумение, защо няма да получи призовката, а човекът, който я носи, получил обаждане да не я връчва днес.

Никой не трябва да се притеснява от публичния отзвук и от камерите, които ни снимат, коментира той и посочи, че "най-важният елемент е прозрачността, която всички трябва да следваме".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро кой ще го провери дали си върши работата и ако се докаже, че е поредния нищоправец след фигуранта ще го подгони ли прокуратурата?
473
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиде ли Кирчо с изрезките от вестниците в прокуратурата, а ? Отиде ли ??
472
2
 
6
 
! Отговори
Я па Я преди 2 години
Кире ,кюлчета и пачки ви има във фантазиите ,снимки ,правени на нещо някъде не са никакви доказателства ,това е заблуда за 80тепроцента,ти от тях ли си? Скоро ще излезнат и твои снимки ,да видим как ще ги коментираш...а при прокурора не ти ,а той задава въпросите ,ти подписващ протокол за разпит!
471
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Васко,абе ***,какво ще търси президеншата при тиквата,само женички като Хари Мата,могат да виреят при индивида от Банкя,никоя свястна жена,не би отишла при него.
470
1
 
0
 
! Отговори
Леко преди 2 години
Стоянча,леко!Сега не девети,дядо ти ,ако е разстрелвал,сега най много да ти гръмнат "цвай тера"Дано ти хареса!
469
4
 
4
 
! Отговори
стоян преди 2 години
30 години и все още няма нито един осъден едър политик или олигарх.Толкова за "работата"на каскета Гешев и сие.Не въпроси,а разстрел трябва.
468
2
 
5
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Всички питат коя е Мата хари, а тя да не се окаже президеншата Деси ! Все пак една ограда ги е деляла и един дрон е снимал ! И накрая шах и мат на царя!
467
1
 
2
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Къде,отиде този Мата Хари ?Просто Кире ,го търси!Да върне кюлчетата и еврото!
466
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с оправданията с ББ и ГЕРБ! Част от техните хора не са на власт, а другите преминаха към ДБ, ПП и ИТН. К. Петков стана символ на простотия и наглост и Харвард трябва да му отнеме дипломата за лоша реклама.
465
0
 
5
 
! Отговори
До 532 преди 2 години
Служебните правителства сведоха работата си до изчегъртване, а ПП до изчегъртване на на назначените от Радев. Кой ти мисли за народа! Хората си заработват грантовете и парите от Прокопиев и Божков.
464
1
 
5
 
! Отговори
До 532 преди 2 години
Как кой? На първо място Радев, а после Христовци и Атанасовци от ДБ, Славчовци и Тошковци от ИТН, Маи, Бабикяни, които си сменяха името през ден!
463
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще поеме отговорността за ежедневните ПРОВАЛИ на Кирил Петков и ПП? Те тласкат цяла България към пропаст - икономическа, финансова, политическа!
462
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много вероятно е ЕК на фон дер Лайен да бави изплащането по Възстановителния план с надежда ББ, Каскета и др. да се върнат на власт с готова помощ от 7 млрд.лв. От скандала с цените на природния газ и този с тока се вижда, че кохортата на ББ тласка държавата към икономическа криза. Нещо повече, тя вече е в ход, а сегашни и бивши изтъкнати бесепари като Дългия инкасатор и Р.Петков помагат на хората на Борисов в тази насока. В НС ДПС и Копейкин играят с/у кабинета. Дано премиерът не обърка конците
461
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата чрез показанията на премиера и министрите уточнява докъде са стигнали с разследванията си посочените хора и ще мисли как да им противодейства. Струва ми се, че много по-добре би било тази информация да беше изнесена пред медиите, по ТВ каналите, пред г-жа Кьовеши и прокуратурата оттам да научава какви ги е вършила. Макар че ББ и сие имат зад гърба си ЕНП, М.Вернер, А.Лопес, Урсула Лайен и др., които вероятно са играли комбина с лидера на ГЕРБ.Иначе гл.прокурор няма да се ежи на ПП.
460
7
 
1
 
! Отговори
American dream преди 2 години
Хора, така ли не можахте да разберете, че държавата няма как да се оправи. Зависи и от управлението, но ние нямаме капитал, за да завъртим икономиката си. Другите държави не са добре, защото имат блестящо управление, а защото имат натрупани злато и диаманти от Индия и Гана. Все едно да имаш голям мерак да свириш на пиано и да си талант, но да нямаш пиано. Няма да излезе нищо, нали? Лена е постигнала всичко с труд и си личи, че е качествен човек. Не се пишат лесно есета и дисертации по право.
459
2
 
19
 
! Отговори
Питам Петков? преди 2 години
Какво свършихте вие и вашето правителство? Едно голямо НИЩО! Говорене, говорене, анализи и нищо насреща! ВРЕМЕТО ЗА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ СВЪРШИ!
458
1
 
15
 
! Отговори
Ко Не преди 2 години
Кирчоооооооо, Кирчо. *** за зеле не става от теб!!!
457
1
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
корупсия престъпност
456
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бий по канчето на прокуратурата, защото те не го сториха, когаго трябваше по твоето. КС каза, че конституцията е погазена, ама кой потърси сметка. Затова днес ще ги питаш, защото ти позволиха да се мислиш над закона.
455
1
 
13
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Уважаеми г-н министър председател, въпроси се задават, не се питат.Иначе нямам нищо против Вас.

Спонсорирани публикации