Прокуратурата проверява лица, посочени от Петков пред Гешев

Според премиера те са в основата на престъпността у нас
111
Прокуратурата проверява лица, посочени от Петков пред Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата започва проверка на списък от лица, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
По време на срещата министър-председателят е посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност.

Главният прокурор е разяснил, че съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления, следва незабавно да уведомят прокуратурата. Иван Гешев е изразил увереност, че Прокуратурата стриктно изпълнява и ще продължи да изпълнява законовите си правомощия, независимо от статута на проверяваните лица.

Главният прокурор Иван Гешев е сезирал заместника си, за да бъдат предприети незабавни действия съгласно нормативната уредба.

Освен това Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова, която също е присъствала на срещата, ще бъдат призовани да се явят във ВКП с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения.

Прокуратурата на Република България ще изпълни задълженията си и ще извърши обективна и всестранна проверка спрямо лицата, посочени от премиера и началника на кабинета му, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали баневи, черепа, цв. василев, ветко, вълчо, маджо влизат в този списък? За един приятел питам?
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
110 млрд. са потънали в сметките на 20-тина лица, свързани с дванадесет годишното управление на ГЕРБ. Това е за една годна целият Брутен вътрешен продукт на държавата ни. Това означава, че една цяла година българите са блъскали за този дето духа-да пълнят сметките и чекмеджетата на шепа тарикати. А какво остава и за Европейските пари, от които до обикновения българин не достигна нищо. Например - "Къщите за тъщи", а само това ли?
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирооо, това хич не ме интересува в момента. Гледай какво става с цените в магазина, горивата, тока. За 5 пари работа не си свършил още!
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да предположим ли кои са лицата в списъка на Просто Киро:Борисов, Пеевски, Гешев, Гешев, Пеевски, Борисов, Пеевски, Борисов, Гешев.....
90
1
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Народът гладува, а тези продължават да си ги мерят... Престанете вече! Работете за държавата, а не за себе си!
89
5
 
5
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Цяла България знае имената на крадците които вече над 30 години обезкостиха държавата.Само каскета Гешев се прави,че не знае.Не е ли време да отидем няколко хиляди и да му набием в тъпия каскет това което и децата знаят??????
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До уточнениеНе е важно дали котката е бяла, или черна, а да хваща мишки!! Разбра ли! От всички сиски бозаеше, имам предвид бе добър с руснаци, турци, европейци и американци. Не друго. Правеше се на луд пред европейците, щото сега на битовите потребители щяха да ни цепнат задните части, както в останалата част на ЕС. Популист е като останалите, то нщма друг начин да оцелееш при тоа матреал, но при него нещата вървяха напред, нищо, че с миши крачки. Крадеше с 2 пръсти, не като останалите с шепи.
87
0
 
6
 
! Отговори
народен съд преди 2 години
До Сега Без съд и присъда! Няма ги окупаторите!
86
0
 
7
 
! Отговори
беля си хваща преди 2 години
с разкритията на БКП
85
2
 
4
 
! Отговори
Maсон Омерта преди 2 години
Гешев, каа на Киро: Прокуратурата ша участва в "съдебната реформа". Думал съм ви кво ей туй съдебна риформа: масонските ложи, там си решават проблемите и Киро му кажува: "*** искаш си в Играта, да си мой сол? ***, готово! Ет ти 20-сет чейлека, арестувай ги зрелищно, повдигни им обвинения, размотай ги по съдилищата и те сами ще клекнат;))) И от Бойкови ора, ша станат наши ора;))) от нашата масон ложа, де;))) Онаа, другата, че я приспиме;)))
84
0
 
8
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Ако беше 44-та, тоя щеше да разстрелва без съд и присъда който си поиска !
83
5
 
11
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Много говориш, Кире. Не ти млъква устата. Каква глупост е да кажеш в Брюксел, че 20 човека са причината за корупцията в България.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е промяната?За вас.Да вземате големи заплати. Няма никаква промяна. Има измама.Всичко е фалшиво. Да м платите тока. Вдегнахте всичко а заплатите са ниски мизерни за висшистите работа няма.Явно в България да работиш хубава работа по специалността си трябав да имаш само връзки защото и джобс .бг. е измама.Решавайте какво ще правите с тази страна защото тя е пред разруха и хора няма в нея!!
81
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, глупаво и невежо население! Вместо да стоите тук и да се мъчите да пишете защото и това не можете, излезтте нъвон и стачкувайте за СВОБОДАТА! Какво значи зелен сертификат? Какво значи вирус и ваксина? Убийство контрол и нов световен ред! А г-н министър председателя, не съм гласувала за вас ,а за ГЕРБ! Като завършила Публична администрация, ви казвам,че ролята която играете не е тази която трябва да играете.Там сте да се занимавате с проблемите на страната създадени от времето на БКП!
80
5
 
11
 
! Отговори
бах преди 2 години
Не е за вярване , че този ***.от ни е МП ?!
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този го хлъзнаха на ДВЕ кори с яйца и сега се оглежда от къде му дойде
78
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Летеца,летеца там е заровено кучето Кире ама ти си го знаеш това!!!
77
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо ми изглеждо доста уплашен. Оня ден когато заяви че знае кои са престъпниците беше много наперен, но сега като получи призовката за да им каже имената включи на задна хиперскорост.
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо трябва не само да обвинява, ами трябва да почне да изпълнява и присъдите. Да запаше един Колт 45 калибър и да изпълтява екзекуциите.
75
3
 
18
 
! Отговори
Z3 преди 2 години
Дано да не забравят в списъка да добавят проверка на трудовите договори на г-жа Лена (особено с ББР) и ревизия на всички актове, издадени от нелегитимния служебен министър г-н Кирчо. Хубаво ще е да се проверят имотите на дамаджаната и бизнес миналото на чаровния Спецов. Делата на ментора Радев като началник на ВВС също е добре да се прегледат. Само помагам списъка на Кирчо и Лена да е по-изчерпателен.