"ЕНЕРГО-ПРО" съобщава за фалшиви имейли от свое име

Атаката не е насочена само към потребители на компанията
13 фев 2022 18:12, Нели Христова
4
"ЕНЕРГО-ПРО" съобщава за фалшиви имейли от свое име
Снимка: Pixabay

За сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името на компанията предупреждават от "ЕНЕРГО-ПРО". В тях се съобщава за грешка в начислените дължими суми във фактурите за електроенергия и приканват да се поиска възстановяването им. „В писмата са посочени недостоверни мейли и телефон за контакт. Също така се иска споделянето на лична информация, като това е придружено със зловреден линк, заблуждаващ за възстановяване на сумите. Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни опити за ощетяване на потребителите”, заявяват от там.

Клиентите е нужно да знаят, че при необходимост от възстановяване на суми "ЕНЕРГО-ПРО" ги приспада при издаване на фактурата за следващо плащане. „Възстановяване на пари в брой или по банков път става само след изрично подадено заявление в Центъра за обслужване на клиенти или чрез имейл с квалифициран електронен подпис. Компанията няма практика да изисква по имейл потвърждение на данни за банкови сметки или други с тази цел”, обясняват още отна "ЕНЕРГО-ПРО".

Тази фишинг атака е насочена към потребители на електронна поща в цялата страна и не се ограничава само до клиентите на "ЕНЕРГО-ПРО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
От Свое име преди 2 години
Тя съобщава ...от Нейно име. Аз съобщавам ....от Свое име. Да бяхте понаучили Български.
3
0
 
1
 
! Отговори
Дам преди 2 години
И аз получих такъв мейл. Много добре са го направили гадовете.
2
0
 
0
 
! Отговори
Асан преди 2 години
На мене звездите ми пращат факсове:)))
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че е фалшиво. Кога се е чуло и видяло електро-разпределителни дружество да връща пари, при тях е само лапаница.