Петков, Рашков и синдикатите: В МВР ще има реформи, но протестът ще се проведе

Рашков уточни, че провокации се очакват на друг протест
Обновена: 16 фев 2022 18:01 | 16 фев 2022 17:37, Веселина Йорданова
147
Петков, Рашков и синдикатите: В МВР ще има реформи, но протестът ще се проведе
Снимка: БГНЕС

МВР не очаква провокации на протеста на синдиката през уикенда. Това даде да се разбере вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти в Министерския съвет. Той обясни, че е станала грешка и такива се очакват на друг протест, който ще се проведе в сряда.

За тогава е насрочен митингът на партия "Възраждане". Рашков обаче отказа да конкретизира имена от списъка, предаден от премиера Кирил Петков на Прокуратурата, които са замесени.

Още по темата
Той уточни, че правителството не се притеснява от протести, законът ги предвижда и ще се вземат законовите мерки, за да няма провокации и "последици, които гледахме през лятото на 2020 г. под колоните на Министерския съвет".

"Нямаме никакви опасения, че на протеста, който са планирали колегите от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат по някакъв начин обществения ред, това е изключено", уточни министърът.

По-рано премиерът Кирил Петков се срещна с представители на синдикатите във вътрешното министерство във връзка с протеста, който готвят през уикенда.

Макар че те са доволни от разговора, протестите ще се проведат, стана ясно от изявленията пред медиите.

Заедно ще работим ръка за ръка за необходимите реформи, каза премиерът Кирил Петков. По думите му оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме работещо министерство "с хора, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени".

Работата ще продължи, следващата среща е в понеделник, съобщи премиерът.

Изоставането на заплатите в МВР не се отнася до този кабинет, обясни Рашков и допълни, че то е от няколко години насам при управлението на Борисов. Министърът допълни, че се обмислят сериозни структурни реформи, които няма как да бъдат извършени без мнението на синдикатите.

Готови сме в някои случаи да подкрепим и непопулярни мерки, ако това е в интерес на повечето служители, обявиха от синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Стига Нема стига, човече! Това са БСП. Те докато не разрушат всичко, спиране нема..Особено МВР трябва да се разпертушини до дупка - как ще окрадат държавата ако некой им слухти в угоените вратове?! Ама никак не ги мислите тези работи, значи..Ми стегнете се малко..БСП си е БСП и, като сме толкова тъ.пи да ни излъжат на изборите, сега ще си сърбаме попарата..Слезте на Земята, моля!..
98
10
 
10
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
Вече е модерно да си даскал, пожарна или ченгил. Частния сектор само ако фирмата са чужденци! Учителите след 2,3 години ще взимат по 2 бона без частните уроци. Мврестите и те.... от там идват и вискота пенсия която тези хора ще взимат. Частния сектор който издържа всички тези хора в момента буксува от недостиг на хора и сивия сектор. На кой му дреме за обикновения човек?
97
1
 
10
 
! Отговори
Стачки до дупка преди 2 години
Започна се!
96
4
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен96 Абе на теб Рашков ти казва, че била станала грешка, ти пак ла.еш по профсъюзите..Представям си как се работи с га.дини като Рашков! Не го искат хората и това си е! Сега ще започнат голямите подкупи и мазги..от.врат!..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом до сега не направиха некакви реформи било в МВР било и другаде значи нема нищо да се промени. Управлеващите ги и страх от излишви движения и ще почна да раздават паричките на народа на лево и на десно може и пак он некоя " жипка".
94
4
 
14
 
! Отговори
Стига преди 2 години
С тези реформи в МВР. От реформи остана едно нищо. С махането на доста служби от МВР се загуби взаимодействието между тях. Напимер разследнащите са едни вшсоко платени машинописки. Липсва връзката м-у разследващ и оперативен. Ако се смята махането на структури от МВР, това не е реформа а орязване, поредното. Не може на всеки 5-6 години да се променя структурата и ЗМВР. Това не е нормално. За 30 години МВР работи май по 5 ЗМВР. Стига с реформи на реформите. От реформи ще остане само полициятя
93
6
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, на БСП винаги Борисов им е виновен, но интересно защо тогава нямаше протести, а протестите са сега срещу БСП?!..На.гли и ***.елоочи лъ.жци!.Не могат да решат един проблем, седнали да плюят другите..Значи хората били доволни от разговора с Петков, но все пак щяло да има протести - как го разбирате това? Аз го разбирам, че хората изобщо не са били доволни нито от Петков, нито от Рашков..Станала била грешка, но едва сега я видяли сл.по.ци.те..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
92
7
 
12
 
! Отговори
Не много помнещ преди 2 години
Ама ми се струва че за последните 5-10 години милиционерите получаваха увеличение всяка година? Или бъркам?
91
2
 
13
 
! Отговори
Държавата преди 2 години
...се управлява от Бойко Рашков чрез ПЕГАСУС. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!
90
1
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО преди 2 години
САМО В ЕДИН САЙТ СА ПУБЛИКУВАЛИ ИСТИНАТА ЗА " ПЕГАСУС" ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ!? ТОВА Е ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ!
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палатки ще оборудват ли от онези що товареха по Камионите
88
2
 
10
 
! Отговори
Deutsch преди 2 години
Абе одеве ми казаха, че Рашков минал само на мин.вода, но си я купувал само от Пловдив и от точно определвн магазин.Сега серьозно. На вас не ви се вярва, че нотариусите /демек жена му/ вадят много кинти. Преди месец си купих кола оценена от кантората на 4К лева. Нотариалната такса беше 290.00 лв. БЕЗ да издадат никакъв платежен документ. Сделката мина за около 30 мин. По това време имаше около още 7 други клиенти.
87
0
 
7
 
! Отговори
абе преди 2 години
що скрихте *** ку.ве ЛЕНЧЕТО
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реформите в МВР ги прави министърът , и минестерският съвет. Профсъюзите какви го играят, те ще са винаги против и контра, винаги ще искат пари за да са добри. МВР трябда първо до освабоди пенсионерите , промени в закона за МВР - пенсия на 60 години, сега пенсия на 55 и още 5 години на пенсия и заплата- срамота.Премахване на дублиращите звена и реподбор.
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадрите ги видяхме по ТВ зад колоните ред ритник ред ритник и пак ритник Виж Ти
84
5
 
21
 
! Отговори
МИТ преди 2 години
Айде пак Борисов е виновен. Смени плочата Клозетников.
83
0
 
19
 
! Отговори
фейсбук преди 2 години
Другарят Рашков притежава 22 имота, 19 от които е придобил през 2021 година. Има ги защото е почтен. Явно службата министър е много почтена и доходна. И аз искам да ме приемат при почтените,но не съм от кръга на рода, проятели и сърдечни приятелки.
82
0
 
26
 
! Отговори
НЕМАМ НЕРВИ преди 2 години
КОМУНИСТИТЕ-РАДЕВ, РАШКОВ, ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, ВАСИЛЕВИ, ПРОКОПИЕВИ,... ВЪН...!!!
81
1
 
25
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 години
Просто Киро, ситуацията ти е в много лоша ситуация ! Стягай куфарите и се придвижвай към гарата , защото скоро няма да можеш да минеш !!!
80
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 2 години
Блъскат хората ли?Я пак ,че не разбрах.Виж кадрите ,кой кого блъска и ,ако протестират мирно дали ги закача някой.