Петков, Рашков и синдикатите: В МВР ще има реформи, но протестът ще се проведе

Рашков уточни, че провокации се очакват на друг протест
Обновена: 16 фев 2022 18:01 | 16 фев 2022 17:37, Веселина Йорданова
147
Петков, Рашков и синдикатите: В МВР ще има реформи, но протестът ще се проведе
Снимка: БГНЕС

МВР не очаква провокации на протеста на синдиката през уикенда. Това даде да се разбере вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти в Министерския съвет. Той обясни, че е станала грешка и такива се очакват на друг протест, който ще се проведе в сряда.

За тогава е насрочен митингът на партия "Възраждане". Рашков обаче отказа да конкретизира имена от списъка, предаден от премиера Кирил Петков на Прокуратурата, които са замесени.

Още по темата
Той уточни, че правителството не се притеснява от протести, законът ги предвижда и ще се вземат законовите мерки, за да няма провокации и "последици, които гледахме през лятото на 2020 г. под колоните на Министерския съвет".

"Нямаме никакви опасения, че на протеста, който са планирали колегите от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат по някакъв начин обществения ред, това е изключено", уточни министърът.

По-рано премиерът Кирил Петков се срещна с представители на синдикатите във вътрешното министерство във връзка с протеста, който готвят през уикенда.

Макар че те са доволни от разговора, протестите ще се проведат, стана ясно от изявленията пред медиите.

Заедно ще работим ръка за ръка за необходимите реформи, каза премиерът Кирил Петков. По думите му оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме работещо министерство "с хора, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени".

Работата ще продължи, следващата среща е в понеделник, съобщи премиерът.

Изоставането на заплатите в МВР не се отнася до този кабинет, обясни Рашков и допълни, че то е от няколко години насам при управлението на Борисов. Министърът допълни, че се обмислят сериозни структурни реформи, които няма как да бъдат извършени без мнението на синдикатите.

Готови сме в някои случаи да подкрепим и непопулярни мерки, ако това е в интерес на повечето служители, обявиха от синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
20
 
! Отговори
Протестър преди 2 години
Вече започнахме да събираме яйца, домати, развалена риба , камъни и слама ! Имаме и нов стил бесилки и ковчези !
78
0
 
21
 
! Отговори
Руси преди 2 години
До СМЯХ....ХАХАХ ! Най-бедния президент досега ! Това е глупаво според мен! Как може един бедняк да има власт, тея ги говорете на неграмотните ,а не на нас ! Как може хора с 5 хиляди лева в сметката да взимат решения за милярди! Я се осъзнайте хора!
77
1
 
7
 
! Отговори
МВР преди 2 години
А колко мислиш ,че вземам?Като щата е 912лв.Хайде смятай.
76
2
 
26
 
! Отговори
Колчо преди 2 години
Толкова ли е сляп българина ? Толкова ли е опростял Българина ? Толкова ли се мразим , за да изберем да ни управляват илитерати, неграмотници, некадърници, наглеци, мошеници като Просто Киро, Рашков Дамаджаната, Кокорчо, някакъв Спецов, някаква олигархка Сербезова..... ??????????????????????????? %00 г. турско робство !!! 50 г. руско робство !!! Сега - просташко робство !!!! А сига с това робство !!!
75
1
 
26
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Сега гледах по телевизията декларациите. Как можахме да изберем да ни управляват най- бедните. Радев, Нинова .... живи да ги оплачеш....
74
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми писна, да хрантутим този и онзи. 500лв на месец внасям осигуровки. Три пъти ми разбиват жилището, виновни няма. Чешат се по храстите. На мен в частния сектор кой ми помага.
73
0
 
21
 
! Отговори
Бивш преди 2 години
Рашков, никога не си бил полицай. Като шеф на НСл.С. Винаги си преследвал полицаите. И сега не очаквам от теб нещо различно. Ти си срам за България!
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.Рашков а кога ще изчистите служителите които вече седма година са на заплата и пенсия едновременно,кой не иска на двойна хранилка,както и цивилните които някои по на 70г.са на същото положение ДО КОГА?НЯМА НЕЗАМЕНИМИ.....
71
0
 
14
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Оставете организацията на протеста в ръцете на Рашкофф! Той се представи блестящо миналото лято!
70
2
 
17
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Ха , Харвадецо , бягай с Лена да озаптяваш полицайте , вземи и Рашков за кадем !! Не се яде всичко що лети ! Тепърва ви очаква дръвцето .
69
0
 
25
 
! Отговори
СМЯХ.... преди 2 години
Нашия президент Румен Радев - е беден, като мишка....... Сам той е декларира, че притежава налични 5000 ЛВ... +.... Влог 2000 ЛВ....... Имоти - няма декларирани...!!.......Алооооооо..!????........ КОРУПЦИЯТА - РАДЕВ........ ДОЛУ ЛЪЖЦИТЕ.......!!
68
0
 
15
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Разбра ,че излагаш МВР с твоите комунистически манипулации .
67
1
 
16
 
! Отговори
МИ КЪ преди 2 години
ЗАЩО РАШКАВ ДА НЯМА МИЛИОНИ? С 50 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ, С 2000 ЛВ. ЗАПЛАТА, ВСИЧКО Е СПЕСТЯВАЛ, КАТО Е ЯЛ И ПИЛ КЪДЕТО ГО ПОЧЕРПЯТ... И ТЕ ТАКА.
66
0
 
29
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Рашков ОТ БКП ЩЕ прави реформи в МВРУжас Рашков С 22 имота и незнам колко пари в сметки Рашков как стават тези работи с държавна заплата Само не казвай измислица за жената нотариус С клиенти като Тръмп ли Оставка Подмяната
65
1
 
34
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
По-големи смешковци никога не са управлявали България. Боко е направо титан в сравнение с тия. Ако не беше толкова трагично, направо да се пукнеш от смях. Патенцето Лена неразбрала, ама се изходила по въпроса. Боже, опази ни от тия.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатата не ти Аресва ? Решение има. Напускаш и почваш в частния сектор. Не може цялото население да са държавни служители. Тия заплатки нали се взимат от частният сектор. Или някой да работи за минималната и да плаща данъци, за да може, полицая който се бърка цял ден в носа да взима по 1500-2000лв. И какво правят? Ходят и тарашат младежи които пушат трева...
63
1
 
26
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 години
Рашков пак се объркал. Давайте му да пийне на този човек, Той май не е разбрал, че изборите минаха и продължава да ги подготвя :)
62
1
 
23
 
! Отговори
И ся?! преди 2 години
КОгато вие е протестърите ви протестирахте две години, нямаше проблем. Когато някой протестира срещу вас, олелия до небето. Мне, демокрацията не работи така. Народът не е доволен от кабинета Петков и показва мнението си. Свиквайте, сега сте от другата страна на бариерата.
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите протестират за чест, а ръководителите за този, който плаща. Предвид, че всичко е свързано с Възраждане подозирам руски интереси.
60
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР блъскат хората, когато имат протест за заплатите си, сега със каква наглост ще правят протест ???