Марковски: Губим от конфликта между властта и Прокуратурата

"Тази конфронтация трябва да приключи час по-скоро"
45

Как ще приключи схватката между властта и прокуратурата?

"Няма победители в тази война. Всички сме губещи. Да не говорим, че сме губещи и хората, които се занимаваме с право. Час по-скоро трябва да приключи тази конфронтация. Голям е фокусът върху личността на Гешев. Не бива да забравяме, че когато се фокусираме върху личността, се фокусираме и върху една цяла институция. Опасно е, когато има политически атаки към хора, които олицетворяват и ръководят една институция", посочи адвокатът Димитър Марковски в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му липсата на финансови средства, на пари за експертизи в работата на досъдебното производство, ще е фатална. Той добави, че това ще се отрази на качеството на разследването и на реалната възможност да се разкриват криминалните престъпления.

"Ще изпаднем в положение на тържествуване на безнаказаността", подчерта Марковски.

Адвокатът коментира и темата със закриването на спецправосъдието.

"Ще отпадне едно сериозно звено от системата на правораздаването в България. Този специализиран съд се спряга като някаква чудовищна машина, като нещо, което е изградено по модел да мачка и да съсипва хора, а това не е така", изтъкна гостът в студиото.

А дали има риск да започнат отначало дела, адвокатът уточни пред Bulgaria ON AIR: "Съществува такъв риск. Най-тежката последица е това, че ще се забавят. Системата е претоварена".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Прокуратурата е боклуко
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе. Адвокатите и те на загуба. Айдеее.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че прокуратурата работи избирателно по дела и е спорно и колко работи, та няма значение дали има пари за експертиза. При всички варианти гражданите са прецакани.
24
1
 
4
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Точно така трябва при неработеща ПРОКУРАТУРАТА се намалява бюджета на ПРОКУРАТУРАТА няма да използват държавните пари за лични облаги !!!Адв. Д. Марковски и Адв. М.Марковски се показват често по телевизията защо ли ? ЗАЩОТО СА ЧАСТ ОТ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА !!!
23
3
 
3
 
! Отговори
законност преди 2 години
В момента Почнахме Пресъпленията се опитват да тушират прокуратурата за да могат да грабят безнаказано.
22
4
 
4
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
ГЕРБ вече извади последните резерви-тоя и баща ми защитаваха Б.Б. по делата му за клевета. Кантората с най-много осъдени на доживотен затвор в Бг!
21
0
 
6
 
! Отговори
Адвокат Лешоядов преди 2 години
Марковски, не можеш да изпаднеш в положение в което вече се намираш. Но все пак не спирам да се надявам, клиентелата ти с фолиото и куфара да лежи доживот.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Бойко Борисов продължава да е жалък, а прокуратурата все по-смешна в т.н. Барселонагейт. Казус, който впрочем е *** и ясен, но е свързан с толкова много просташки постъпки от замесените в него, че няма накъдеИвайла Бакалова: Защо когато казах, че ме рекетират да дам сериозен рушвет за освобождаването на един арестант, ме скъсаха от разпити. А когато заявих, че детето на Борислава е на Бойко, никой не ме търси?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие нали печелите къв тия проблема
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом има губещи ще има и печеливши. Честито на спонсорите. Както я подкараха сегашните управници обявената реформа в съдебната система се свежда до смяната на главния прокурор т. е да си сложим наШ човек.. Адвоката много добре опонента какво ще се случи като се махне спец. съда, как да се ограничат правата на главния прокурор..
17
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олигарсите, мафията и Фигуранта са поръчали отстраняването на Гешев... Затова е натиска срещу него.
16
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвокатската мафия има връзки с гешовските прокурори, има техните телефони и офшорни сметки за плащане. Ще се разкрият и техните далавери и как купуват делата на маститите си клиенти. Добрият адвокат е добър, защото има номера на съдиите и прокурорите и техните офшорни сметки.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това съвременното издание на Марин Марковски ли е? Китайска стока. Качеството винаги се влошава при новите модели. То оригинала е катастрофа, а за това да не говорим. Видът му сам говори.
14
10
 
14
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Прокуратурата не е само Гешев. Много хора работят там. А като свършат парите за експертизи, ще започнат протести и на вещите лица.
13
11
 
6
 
! Отговори
Revolution ! преди 2 години
Това управление е вредно за страната,съд.система не работи, хора умират пред болниците,а Русия и Украйна са на прага на война, трябва да протестираме, докато не се свали от власт тази 30-годишна самозабравила се върхушка, която ни управлява !
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
един адв.без лиценз и неговата секретарка това не могат да го разберат, те си знаят това на менторите си.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонването на този търтей трябва да се доведе до крайности и ексцесии за назидание на самозабравили се държавни служители.
10
5
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
На този му харесва статуквото, липсват му златните годинки когато адвокатите и прокуратурата се заиграваха и парите валяха като из ведро, явно е от групата на Петьо еврото.
9
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
"конфликта между властта и Прокуратурата" -- написано така натяква че прокуратурата е над властта, и този начин на мислене трябва да им се избие от главите. Прокуратурата е част от властта и това трябва много грубо да и се напомни.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'"Ще изпаднем в положение на тържествуване на безнаказаността", подчерта Марковски.' --- ох, милият! "ще изпандем" !?? Че то кога е било друго бе!