Велчев притеснен от дефицита, заложен в бюджета

Лоша практика е да има актуализация само три месеца по-късно
Обновена: 19 фев 2022 22:16 | 19 фев 2022 22:16, Веселина Йорданова
51

Бившият финансов министър Милен Велчев коментира, че най-голямото му безпокойство е разривът между прихода и разхода в бюджета, тоест дефицитът, който е заложен в него.

За един бюджет никога не могат да се дават еднозначни оценки, а като цяло, гледайки макрорамката, съм в известна степен обезпокоен. Макар че наистина той има много достойнства в опитите да се подобрят доходите на социално слаби, в това, че осигурява компенсация в продължаващата пандемична криза, дано не се наложи още дълго време да го прави, каза той в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него 6% е минимумът, който ще се окаже реалният дефицит.

"Аз все пак се надявам, че ако бъде актуализиран, икономическият разум ще заговори и ще се опитат да съкратят заложения до тук дефицит, но не зная дали да разчитам на това", добави той.

"Не очаквам да се приближи икономическият ръст до 5%. Проблемът с големия дефицит в период на растеж е най - вече всички странични проблеми, които се появяват", поясни Велчев.

Според него актуализация на бюджета само три месеца след неговото приемане е много лоша практика. Той заяви и че е привърженик на единна ставка на ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: бюджетМилен Велчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
КАКТО Я КАРАМЕ ПО РУНДЬОВСКИ ----ВСЕКИ МЕСЕЦ ...."АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА"....ХА,ХА,ХААААА.....ЕГАТИ НЕКАДЪРНАТА ПАСМИНА....!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Хем сме в нато-хем не сме, хем сме в ес-хем не сме,хем искаме да се причислим към еврозоната,хем приемаме бюджет в противоречие с нея,хем искаме в щенген-хем се отдалечаваме от него и в крайна сметка изобщо не е ясно какво искаме,но това е тактиката на задкулисието и комунистите и на дс,която е все още на мощни властови позиции.
24
0
 
2
 
! Отговори
! преди 2 години
Точно ТОЗ да мълчи!!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в какво точно са отговорни ниските и средни нива в системата, че да обвързват заплащането им, с не свършената работа на политици и висшето им ръководство.Това говерене продължава да дели държавата на правилни и неправилни, а отговорните си умиват ръцете с такива от които не зависи нищо.Това е цинично.
22
1
 
4
 
! Отговори
ОФ-РАДЕВ =ОПГ преди 2 години
За 8 месеца-ОГРАБИХА моите спестявания, чрез непрекъснатото повишаване на цените на всичко.....
21
0
 
10
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
Моля ви спрете с такива лица, ограбили България! Няма прокуратура, няма държава, как може този да е на свобода още?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 - Ами важни са ми! От тея кюлчета, поне 5 са бизнес, краден от мен и мои партньор! Това можеше да са фабрики, офиси и транспорт! МОжеше да са 500 работни места, можеше да са тройи печлаби и тройни данъци ... Ама нееее - минахме 20 000 лева поечалба и цъхнаха едни "бивши общински съветници"...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма бюджет?За прОСтия народ са важни чекмеджетата!
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миленчо защо не те осъдиха за гимнастиката дето направи с външния дълг?Помним юпитата как крадаха!
17
3
 
4
 
! Отговори
ози преди 2 години
половината от превратаджиите министри сега са с крадени имоти и то толкова че не можете и да си мечтаете...и тука ще грабят и безчинстват
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хапчета за успокоение да не се меси където не му е работа защото и той е от ***
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамник , кога замени Брейдитата не се притесняваше , сега се закахърил . Ти кога ще върнеш загубите на България от заменените Брейдита в размер на 930 милиона$ ?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от крадците,дойде от някаква английска банка,за да прехвърли външния ни дълг на нея,взе си комисионната,направи хотели и излезе от властта.Демек оправи си живота за наша сметка.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анко преди 2 години
ТАЗИ КОНСКА ГЛАВА,С НЯКОЛКО ХОТЕЛА НА ЧЕРНОМОРИЕТО,НАПРАВО НИ ЗАКЛА И ТО ЖИВИ,КАТО МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ,ПРИ ОНЗИ СЪЩО ТОЛКОВА КРАДЛИВ ДЯДКА-ЦАРЯ!
12
1
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този не изпадна ли извън борда,със някакъв имот между зъбите?
11
1
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
И този ментърджия го извадиха от нафталина,белким сме позабравили за снимките от яхтата на Спас Русев и далаверите в министерството на финансите...
10
1
 
26
 
! Отговори
Филчев преди 2 години
Този не беше ли на една яхта в Монако и цъкаше карти с Доктора. Честен човек ми се вижда.
9
4
 
1
 
! Отговори
Ларавел преди 2 години
Не ми пука особено. Кадърните така или иначе работим хоум за западни компании със западни заплати. А българските пак трябва да плащат като западните, иначе си изпускат кадрите.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките управлявали последните 30 години играха като брокери за комисионна. Разкатаха държавата и кешираха, няма един беден и безработен от тях. Минат няколко години докато ги забравят и пак се показват да дават мнения и съвети. За съжаление и текущите са същите, просто приказливи.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономиката не е за икономисти ;) Аржентина излязла от борда а България и Прибалтика не излезли и били добре. Да ама Аржентина стана 45 милиона а Прибалтка са с по един милион България стана с 6 милиона. Най сигурния начин да убиеш една икономика е като убиеш броя и покупателните възможности на потребителите й . Защото икономиката я прави народа а не членствата и кетапите . Този за икономист не става а в университета са го излъгали че става ;) Дълга ще се връща до изпадане в колабс а после фалит

Спонсорирани публикации