Протестиращи полицаи: Заплатите ни се доближават до минималната

Повече от 2 часа движението в центъра на столицата остана блокирано
20 фев 2022 19:50, Нели Христова
141

Полицаи от цялата страна се събраха на площад "Батенберг" с искане за по-добри условия на труд и яснота за бъдещето си.

"В МВР и ГДПЗ наблюдаваме схема за държавна агенция, което означа, че вътре МВР вървят реформи, които не са съгласувани", сподели протестиращ пред Bulgaria ON AIR.

"Има много неща за реформиране в Министерството. Първо - трябва да се огледат основно всички щабове в Министерството. Там, където има малко служители, да бъдат пренасочени, където има хора на бюро. Те са ужасно много . Предполагам и вие като граждани, когато отидете в КАТ или паспортна служба, имате предложения как това да се подобри", каза Албена Братоева от УС на СФСМР.

Униформените се отправиха на шествие към Народното събрание. Пред парламента поискаха повече пари за системата и по-високи заплати.

"Достатъчно ниски са заплатите на един редови полицай. Доближават се до минималната работна заплата", коментира друг полицай.

Повече от 2 часа движението в центъра на столицата остана блокирано. А преговорите за възнагражденията на служителите в МВР продължават и през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете личните им автомобилчета на Съдий и Полицай и преценете, колко са зле от лъскави по- лъскави със перденца да не ги тормози Слънцето !
114
1
 
7
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Искаме да знаем ИСТИНАТА за заплатите на полицаите, да си покажат фишовете публично, които са едни от най-добре платените в държавата, преди 5 години започваха със стартова заплата 3 пъти по-голяма от минималната с допълнителни възнаграждения за дрехи, обувки,телефони,безплатни карти,повече платени отпуски. И не са престанали да стачкуват всяка година да им увеличават заплати с 20-30% по-време на Ковид кризата, докато народа бедства с много безработни и минмални заплати,техните са 5цифрени!
113
1
 
9
 
! Отговори
Видял преди 2 години
До АнонименТочно така е , българските полицаи , освен да пушат и да си клатят краката други не знаят . Нагли и *** , без образование , защитават престъпниците ! Мой познат психолог каза , че е напуснал МВР , защото хората кандидати да стават полицаи повечето били за затвор с те кандидатстват за полицаи ! Материала е лош , като начало ! После се добират до службичка и така .. държат се надменно , пушат и си клатят краката и това е най -малкия им грях .. некадърници
112
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Колеги пенсионери,ние ли останахме,които не протестират,дайте да се организираме,и започнем протести,или сте доволни от пенсиите си,ето полицаите казват,че заплатите им са близки до минималната заплата,вие какво ще кажете.
111
1
 
19
 
! Отговори
Бедняци преди 2 години
Абе уж много бедни тия ченгета, пък онзи ден мой познат полицай катаджия, изскочи с BMW 5 F10 за 20к, много бедни, нямат какво да ядът, завалийте
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека не бъркаме щатната заплата с реално получаваните пари. Щатните заплати са около средните за страната, но се дават мноо пари допълнитлно - купони, дежурства, дмс, пари за почивка и още и още... Ето това е причината да не напускат, защото реално изобщо не са толкова малки заплатите. Отделно, че много от тях си докарват пари по начини, крайно неподходящи за длъжността им, за свършената рбота дори няма да коментирам.
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами напуснете и си потърсете по добре платена работа, бе...
108
1
 
16
 
! Отговори
6 преди 2 години
И тези са ви много!Безделници и биячи!
107
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да си оправят отношението към гражданите, все пищят, че всички получаваме малко но този е поредният протест, защото докато ББ беше на власт много им вървяха протестите.Вече приемат в МВР без тест за интелигентност или физически тест, виждал съм 200 килограмови полицай.Ама то човек за да взима пари трябва и да е функционален, а не "само да се шляят", както каза една позната от конната 🚨 полиция
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ са Ви виновни "Кирчо" и "Кокорчо" , че са завършили Харвард , а сте свикнали да живеете по начин който го няма никъде , и смятате че "демокрацията " е само протести и извиване на ръцете за пари - ДА ама НЕ ! Докато не осъзнаем че всичкото ни е като сергия на битака : Администрация , полиция , здравеопазване , образование , "бизнес " - до никъде няма да стигнем !
105
1
 
19
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Към управляващите : Ако не знаете как трябва да изглежда една полицейска система , повикайте помощ от вън да Ви обяснят какъв е СТАНДАРТА ! В нито една цивилизована държава НЯМА да видите подобна полиция - освен в Индия , Банглдеш , Пакистан ( онези с пръчките ) или някъде из Африка !
104
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този който дава интервю може ли да обясни колко пари му струва ланеца при днешните цени на златото , и дали може да си го позволи щом е дошъл да се жалва от минималната си заплата , и ако сме нормална държава и му се направи проверка дали може да оправдае стандарта си на живот с тази заплата ?! Всички се оплаквате че сме "най-бедни" , но се правите че не вижадте елементарни неща - Коли , имоти , харчове , скъпи вещи , обзавеждане ! Я проверете един полицай как живее и как е обзаведен !
103
0
 
28
 
! Отговори
Българин преди 2 години
НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ да им се повиши заплатата , ОБАЧЕ при условие че покрият международните стандарти за това : Полицейско ОБРАЗОВАНИЕ , физическа подготовка , минимум един западен език ( по избор ) , психо тест , ПОЛИГРАФ на всеки 6 месеца , и НАЙ- ВАЖНОТО - ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО !! При една подобна проверка половината си отиват , и ето Ви по-високи заплати , които ще бъдат напълно заслужени ! При криминална проява на полицай да му се отнемат всички придобивки , пенсия и осигуровки !
102
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гласувахте за Радев и Киру а сега какво протестирате стажа за пенсийката върви ли
101
2
 
33
 
! Отговори
Алф преди 2 години
Последното нещо което трябва на таа клета държава са милиционери, сотаджии и скобаджии от цгм. Когато го разберете това ще просперитаме
100
3
 
38
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Тези протестиращите неу.дачници от днес имат наглостта да се наричат полицаи и да искат по-високи заплати!?! Това не са полицаи, това са търтеи!!! И сегашните им заплати са прекалено високи и не са показали с нищо, че ги заслужават!!! Като не им харесва, да напуснат! И без друго повече от 80% от "работещите" в тази измислена служба не стават за нищо! Не искам моите данъци да отиват за заплати на самозабравили се и корумпирани чен.гета!
99
1
 
24
 
! Отговори
му-ха-ха преди 2 години
Сега къжете и на кого да вдигнем данъците че да увеличим вашите заплати?
98
6
 
32
 
! Отговори
Калоян преди 2 години
2014 година, работя от 7 години в частна корпорация, приятелка работеща в полицията ми се оплаква колко и е ниска заплатата, а тя знае отлично френски и английски и направо мизерува на тази държавна работа. Казвам и, идвай при мен, търсим хора с отличен френски и след данъци ще получаваш 2100 чисто. Отказа се, видя и се малко. Пак да повторя, говорим за 2014 година, 2100 чисто на месец след данъци... Изглежда "мизерната" заплата в полицията и е била доста над 2100 лева.
97
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петко-Прав си Петко,в малките градове и села полицайте работят от 8 до 17ч събота и неделя са почивка.През ноща дежурства няма.През деня се возят с патрулките по лична работа,ако ги извикаш по спешност отговора е:няма гориво
96
1
 
49
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Не знам някой да ги държи насила на работа. Я малко да поработят в реалната икономика, където ще ти кажат, че като не ти харесва, си свободен да напуснеш и да си потърсиш друга работа. Писнало ми е от хора на държавна работа, които в петък в 12 на обед вече са си тръгнали и пътуват по курорти, докато хората изкарващи и даващи им заплатите в 7 вечерта още са на работното си място и 5 дни в седмицата не могат да видят семейството си, защото излизат в 6 сутринта и се прибират в 9 вечерта