Шестима българи искат да бъдат евакуирани от Украйна

България има позиция в унисон със съюзниците ни от НАТО, заяви тя
20 фев 2022 19:03, Нели Христова
16
Шестима българи искат да бъдат евакуирани от Украйна
Снимка: БГНЕС

„Има шестима българи, които са заявили желание да бъдат евакуирани ако ситуацията в Украйна ескалира”. Това каза в студиото на NOVA заместник-външният министър на България д-р Велислава Петрова.

„България има позиция в унисон със съюзниците ни от НАТО и тя е деескалация на напрежението между Русия и Украйна и намиране на дипломатическо решение на кризата”, заяви Петрова.

Тя потвърди информацията, че 7 български граждани все още са в неизвестност след пожара на ферибот край гръцкия остров Корфу.

„Информирахме МВР, а негови служители се свързаха със семействата на изчезналите българи и поддържат контакт с тях”, увери д-р Петрова.

Специалният пратеник на NOVA там Антон Чавдаров разказва за 22-годишния гражданин на Беларус, който беше спасен от горящия кораб. По думите на спасения, там имало и още живи хора.

Д-р Велислава Петрова коментира и казуса с отвлечените служители на ООН с Йемен, за един от които се твърдеше, че е българин. Информацията се оказа грешна, потвърди заместник-външният ни министър.

Държавна агенция за българите в чужбина минава под егидата на Министерство на външните работи, потвърди Петрова и обясни, че това е част от политиката им за промяна в имиджа на Агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 2 години
До Истината Само единният Истинен Бог Създателят на небето и земята и Неговото свято Слово записано в Библията и въплътено в Бог Син Месията на Израел е Истината- абсолютната и вечна Истина! Така че ако не говориш и действаш според Неговото Слово на Истината - Библията ти дори не си от Истината - Исус Христос, Бог явен в плът. и понеже ти не си Христос-Месията, нямаш право да се представяш за абсолютната истина. Само ако говориш според Неговото Слово на Истината говориш истина.
11
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ако знаят какьв глад и мизерия ги чакат тук ще им се приплаче за украйна
10
1
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Може ли аз да ги евакуирам лично с един полк катюши и танкове тигър
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ьамесник Министърка да отиде и да види каква опашка в Конскулската Служба на България във Фрранкфурт от Сръбски , Македонски и всякакви Балканци дето си купили Български Док. за самоличност. Само сръбско-хърватска реч се чува на опашката . Срам и Позор , абсолютен Скандал. Предното Правителство всички в Затвора с Борисов барабар
8
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Вземете първия калашик и миномет, и посрешнете ги на нож поробителите. Без пленници.
7
3
 
5
 
! Отговори
ай сиктир бе преди 2 години
ми да се евакуират бе . МВнР от кога предупреждава българските граждани да се махат от Украйна . ся кво , да им пратим правителствения самолет ли ?
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им се плаща транспорт, нормално.
5
0
 
0
 
! Отговори
85031 преди 2 години
това да не е оная от предишната статия "През нейният поглед войната в Украйна"
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо-НЕ ,ама сестра ти е между тях
3
1
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Брендо сред тях ли е?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да тръгват пеша, не е много далеко
1
7
 
14
 
! Отговори
С. преди 2 години
Ами да се евакуират. Ние ли да им плащаме..