Съпругата на един от българите, изчезнали в Гърция: Не спим, не ядем

Вече няколко дни тя не се отделя от терефона си
20 фев 2022 21:13, Нели Христова
43

Късно снощи първата група от български шофьори, пътували в запалилия се ферибот, се прибра у нас.

"В момента съм бомба със закъснител, може би малко, ако някой ме боцне - ще гръмна. Просто това са 57 часа под напрежение. Не спим, не ядем", каза съпругата на Васил Марков - Корнелия Маркова пред Bulgaria ON AIR.

Трети ден Корнелия държи телефона си в ръце и се надява да получи така желаното обаждане от съпруга си.

"На 17 февруари между 22:30 и 23:00 беше последният разговор. До последно той се чудеше дали ще успее да си купи билет и ще се качи на ферибота. При нас уговорката е, когато слезе от ферибота, да ни звънне, но той до ден днешен не ми е звъннал", допълни тя.

Телефонът все още мълчи, времето минава, молитвите стават все по-силни, но пламъкът надежда не спира да гори. Новината за спасен пътник, след часове на неизвестност, поддържа вярата жива.

"Пожарникарите са влезли да режат и се чуват гласове. Аз знам, той е борбен, ще направи всичко възможно по своите сили, за да се спаси", категорична е Корнелия Маркова.

Живи, след огнения ад и отново в България след дълъг 14-часов път, вече са част от спасените български шофьори.

"Всичко изгоря - скапаният кораб, камиони, но оцеляхме. С божията воля сме живи и здрави, прибрахме се обратно в България", сподели Станимир Василев.

Добре подготвеният екипаж успява да спаси голяма част от пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътувал съм на подобен ферибот преди няколко г. От Бари до Игуменица. Каютите са 2/2 м и вътре 4-*** души могат да се издушат. Затова спят на отворени врати. Някои сигурно слизат в камионите, макар че е забранено. В нашия ферибот имаше няколко камиона с крави, така че вонята беше голяма на палубата над тях където се пушеше. Отделно алкохолът беше с намаление за шофьорите.
23
5
 
5
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 2 години
Аз съм Васко Далаверата тираджия гастарбайтер и имам въпрос към Кирчо и Кокорчо дали анализират пожара. Яшааааа ве, както е наредил Създателя така ще бъде. Аз съм ерген и нямам жена да. И се ебббе докато возя в Америка.
22
4
 
5
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 2 години
Аз съм Васко Далаверата гастарбайтер тираджия ерген. Имам S класа и къща с кокошки. Ако някоя вдовица иска да се събере да ме търси в Новаково или Смолян. Аз съм мега звезда с 20000 души и ме познават. Ще правя шоу скоро подобно на Слави, ама за народа.
21
0
 
8
 
! Отговори
до бахтиислямтактики преди 2 години
Вместо да плямпаш глупости в коментари обсъждащи съвсем друга тема по-добре *** и се прегледай в психиатрията и бас ловя че ще те приемат с предимство.
20
0
 
9
 
! Отговори
2-ри офицер преди 2 години
За жалост, ако наистина е скочил във водата, което минава през ума на повечето хора, когато на кораб има пожар, то търсенето му е абсолютно безсмислено. Без нужната екипировка, човек може да оцелее във вода с темепратура 5-10 градуса не повече от 15 минути, преди да умре от хипотермия. И това е ако не се е удавил.
19
0
 
21
 
! Отговори
Александър преди 2 години
Отвратително и грозно е да "интервюирате" хората в този момент.. какво очаквате да ви кажат?
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оперативния щаб на Киро къде се покри или пак се обърка и исказа неподготвен
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчето от Беларус казало, че имало места в кораба, където температурата не е толкова висока. Той самият се скрил на такова място. Надеждата сега е останалите да също да са на такива места и да са оцелели.
16
1
 
10
 
! Отговори
Стига бе! преди 2 години
Ама верно ли? Ние пък си мислехме, че сте вдигнали купон! Поредната простотия написана от псведо-журналист! Всичко се рподава, нали така? Най-добре обаче се продава човешката трагедия....
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кораба не са работили пожаро-известителната и вентилационна системи. В каютите са блъскали по 4-5 човека, хигиена нула!, а да не говорим за ковид мерки! Който не му харесва, го пращали в гаража. Друго - температурата на палубите била над 500 градуса, а вътре мн. повече! Няколко от спасителите също са в болница. Кораба е италиански, а не гръцки.
14
6
 
8
 
! Отговори
Кой причини пожара? преди 2 години
Кой би спечелили от пожара?- гръцките и българските представители нямат изгода да изгубят хора, бизнеса си, документи,ценности и много пари. Така че основните заподозряни са турските шофьори, които не са бързали да се спасяват,а са се укрили някъде. защото ислямските терористи точно това вършат-поръчкови терористични актове, целящи ограбване, убийства, разрушение на чужда собственост, пари, земи, бизнеси хора! Но горко на всички злодеи - дори да избегнат светски съд, Божият праведен съд идва!
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам гръцка телевизия - всички се надяват, молят се искрено за останалите 11 души да са живи, никой не споменава националност - за тях това са човешки животи! Там има състрадание, милост, съчувствие, човещна! Така се радваха, когато откриха двамата българи, вчера за младото момче от Беларус... А ниеее - броим чужди пари! Завиждаме даже за пари от застраховки.... Срамота!!! После се чудим що не ни върви в нищо - ами няма!
12
1
 
11
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Новините трябва да са по-конкретни, да опишат достоверно фактите, причините за пожара, действията на спасителни служби, полиция и прокуратура за разследване, а не да укриват фактите, да държат в напрежение страдащите роднини, дори външните министерства на държавите чиито граждани са в неизвестност, трябва сами да се свързват с роднините пи всяка нова информация която имат. Много сме далеч от гражданско общество от действащи морално правни, социални и държавни институции с грижа за хората.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До къде се докарахме - озлобяхме, абе направо оскотяваме като народ! Щом някои вече броят парите от застраховки.... нищо човешко не е останало! Няма състрадание и съчувствие,, една добра дума й трябва на тази жена! Ако не можете да я кажете, замълчете!!!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тировете е тръгнал пожара , да не се правят на луди тия ***! Сега гърците ще ги осъдят и правнуците им ще изплащат тоя ферибот ахаха!
9
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е на Киро оперативния щаб за ферибота
8
2
 
44
 
! Отговори
Ant преди 2 години
Опитайте се да не пишете глупости на фона на човешките трагедии.Наистина и сринато нивото на българската култура и знание!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте да направим медийна сензация от нещастието на някого.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам коя държавна служба може да го направи, но на тази жена и на роднините на другите им трябва специалист, най-добре да е и психолог, за да не изпаднат в дупка. В това отношение сме пълна скръб.
5
3
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Абе Днес виждате ли каква реклама пускате на фано на човешка трагедия.