Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то не е само тока .Брюксел иска да вдига двойно и горивата . Взели едни 850 милиарда за фонда за раздаване (пред нас му казват фонда за спасяване ) и сега ще трябва да ги връщате вие . Честито ви евро членство. Идват тежки времена .
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия и Унгария били стратегически партньори на Русия? Този канадски харвардец знае ли значението на "стратегически"? И да. Вече влизаме в динамиката и турболенцията на ценови войни за енергията и за газа, но не заради Русия, а от кривопроектирани и шашавоизпълнени зелени сделки, 3-ти енергийни пакети и алчни европейски борсови спекуланти.
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде да си ходи вече, така и така нищо не прави за народа - само гледа бизнеса ... на пожарникарите да им се плаща за резултати - това звучи като ами ще им платим ако има пожар... т.е. ходете правете пожари и после си ги гасете - *** работа
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази вистра не работи , палят се батериите от само себе си и изгоряха, а кирето и пари иска да им дава за изграждането
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще удивим света със "складове" за ток прфабрика за батерии за съхраняване на електроенергия. паркът за съхранение на ток, който ще бъде изграден край Стара Загора, ще е с огромен капацитет - над 6000 MWh. Това е хубаво чудо като планираното край Стара Загора не съществува никъде по света. Най-голямата в света система за съхранение на енергия в батерии в моментMoss Landing на Vistra Energy. Монтерей, Калифорния, през декември 2020 ги капацитетът й беше 300 MW / 1200 MWh като не работи сега за
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го каза точно така, ама айде. Контекста не е важен за медиите, а да се чете.
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пепе Ескобар пак се е подигравал на Натостан и краварите.
129
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе *** защо триете коментарите срещу Просто киро?
128
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прсто кирчо и друго няма
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан дали има такива проблеми м?
126
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо от тебе нищо не зависи,и това е хубавото!Но на България и трябва силен лидер, какъвто сега няма!Имаше ,ама американските *** го свалиха и сложиха теб! От кой гей сайт те намериха неграмотнико?
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шизофрения до шия братче.
124
0
 
19
 
! Отговори
Този на снимката преди 2 години
Всичко друго в България оправихме: цените на бензин газ ток парно дърва пелети лекарства и храни, пенсиите (които всъщност намаляха) и заплатите (които въобще не помръднаха) ,но това са бели кахъри. Сега остана най важното, да изпратим астронавт СеверноМакедонец на Луната и да свалим Гешев, за да можем да си разиграваме коня, демек да крадем спокойно без някой да ни закача. Продължаваме разрухата...опа промяната ! Сега нали живеете по добре от преди година. Нали това искахте ?
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима Русия ни налага санции или е обратното? За *** хич не пука, ако ще Путин да им вземе цялата територия.
122
2
 
15
 
! Отговори
НЕадекватен си Кирчо преди 2 години
Кире, заради кой казваш влизаме в газови войни?!Ти си тотално неадекватен!Това дори масата-*** може да го разбере, а ти не можеш или по-точно повтаряш като папагал, каквото Херо Мустафа и Усрула ти спуснат..Кой години наред налага санкции заради Северен поток, кой спря Северен поток сега?Кой *** тръгва срещу страна, от чийто газ зависи на 30-40% за доставките на целия ЕС, вместо да постъпи мъдро и да се държи приятелски и партньорски с Русия и да си продължи дългогодишните газови договори?
121
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе ръкопляскайте на пландемиците, *** либерастки.
120
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първия опит на Русия да освободи България е Кримската война.Тя започва когато Русия завладява Силистра.В Кримската война тогавашното нато воюва срещу Русия за да остане България поробена в Османската империя сега нещата се повтарят.Украйна е една фалирала империя като Османската империя и областите ще се отделят а нато пак иска да стане с война и ще се бие както се би против българската свобода по време на Кримската война . България трябва да е на страната на Донбас защото и ние бяхме като тях.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ви назначиха на власт да слушате и изпълнявате. Ако внасяхме храна единствено от Русия щяхме да умрем от глад в знак на солидарност.
118
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще седим на тъмно и студено заради Украйна, такива партньори сме ние.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро трябва да мисли за нашата позиция за РСМ щото украинската криза ще вдигне цената на всички възможни "македонци"- било северни, било украински и прочие начини да контролираш по- големи страни и региони. Нашата позиция ще стане критична ако привидят в нея големия срещу малкия и невинен "македонец".