Въпреки отпадането на сертификата „Възраждане“ ще протестира

От партията определят сроковете като незадоволителни
23 фев 2022 08:30, Елка Василева
122
Въпреки отпадането на сертификата „Възраждане“ ще протестира
Снимка: архив, БГНЕС


Партия „Възраждане“ организира протест пред Министерския съвет срещу противоепидемичните мерки въпреки обявеното от кабинета поетапно отпадане на изискването за зелен сертификат и част от ограниченията.

От „Възраждане“ приветстват действията на правителството, „до които се е стигнало в резултат на организирания от партията обществен натиск“, предаде БНР.

Лидерът ѝ Костадин Костадинов заяви, че обявените срокове са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо. Затова протест ще има и отново ще се търси диалог с министър-председателя.

Още по темата

„Въпреки че поздравяваме правителството за проявената от него добра воля, ние не считаме, че трябва да се чака до 20 март. Зеленият сертификат беше въведен буквално от днес за утре и ние искаме тези срокове да бъдат скъсени, ако правителството не настоява толкова упорито за 20 март, ние смятаме, че този зелен сертификат трябва да бъде премахнат в рамките на следващите 7 до 10 дни“, каза Костадинов.

Здравният министър Асена Сербезова отрече отмяната на зеления сертификат да е свързана с протеста. „В никакъв случай не мога да кажа, че това е свързано с протеста на „Възраждане“.

„Това правителство е на власт благодарение на протести и то трябва да се отнася с уважение към своите граждани“, отговори лидерът на „Възраждане“.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има данни за готвени провокации по време на протест, насрочен за сряда, но Костадин Костадинов отрече партията му да е свързана с подобни действия и увери.

„Протестът в този случай категорично мога да заявя, че ще бъде мирен, защото очевидно е, че ние постигаме в крайна сметка това, което сме си поставили за цел“, увери Костадинов.

Това е вторият протест на „Възраждане“ срещу зеления сертификат. Този път обаче демонстрацията е и срещу ценовия шок у нас. Партията настоява за мерки в тази посока, както и действия, които да защитят българското малцинство в Украйна.

Началото на протестната акция е обявено за 11 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Оху преди 2 години
Това ми прилича на следния израз: "Въпреки че зимата си отиде и вече е юли, ние ще си останем навлечени с балтони, вълнени фанели, наполеонки, ватенки и ***!"
87
0
 
1
 
! Отговори
Къв преди 2 години
го искат и тия сами не знаят. Изведнъж, ама одма, веднага, всичко да отпадне, включително и профилактиката. Поведение популистично, да се хванат поредните наивници за едни бъдещи бюлетини единствено и само за ВЛАСТ, след което отново познатия сценарий: власт, плячкосвани и грабеж. Отдавна това се прави в територията, наречента държава.
86
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Хабят хубавата българска дума възраждане. Те са хора с психични проблеми. Но са малко и разумните хора им се смеят.
85
5
 
2
 
! Отговори
СС преди 2 години
До 95 Престъпленията не са от 2 години, а от 12. Къде бяха тея палячовци през тези 12 г.
84
5
 
6
 
! Отговори
абв преди 2 години
Нека полицията ги пръсне с водни струи.да си заслужат заплатите поне
83
5
 
5
 
! Отговори
Опи преди 2 години
Навъсеното ромче изнася реч.а до него шепа палячовци със *** във уста все едно са на футболен мач.И се чудя защо им се обръща такова внимание?
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е първото правителство, което за два-три месеца направи поразии като за пет години. Такъв Премиер никога България не е имала. Кирчо е наистина с жълта книжка.
81
7
 
7
 
! Отговори
Гепи преди 2 години
Наистина защо не ги разпръснат с водна струя ?
80
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 81 Ами и вие си вярвайте, не пречите.
79
6
 
8
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 2 години
САС ВОДНИ ОРЬДИЯ ЩЕ ИМ СЕ ПООХЛАДЯТ СТРАСТИТЕ И МАРШ НА ИЗТОК.ЗАВИНАГИ.
78
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че години наред нямаше психиатрични болници и никой не обръщаше внимание на хората с психични проблеми, доведе до подобни изяви като днешният протест! А такива като Копейкин не коментирам изобщо....Има и много свестни хора от ромски произход, но този не е от тях!!!
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотна палячовщина! Затова ли ви плащаме заплати, да висите по площадите с безумни искания???
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия май повече никога няма да влязат в парламента
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такъв жалък популизъм
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия възрожденците вървят към 2%.Пръв и последен парламент.А Бялата Златка смени 5,6 парламента.Кой сега е номер 1?
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жириновски жив ли е?
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че бяха мъжете с тирове от Канада
71
1
 
4
 
! Отговори
Хаааа преди 2 години
Страх мори чифтокопитните
70
6
 
4
 
! Отговори
Истинският преди 2 години
Новите ходят по ръба на бръснача и това ще им изиграе лоша шега. Асена Сербезова вместо да се прави на експерт трябваше да се изкаже по съвсем разумен начин като каже че поради съвместни усилия са достигнали до премахване на сертификата ,но наглата женица реши да изпъкне с едни гърди отпред. Да не се окаже после че политолозите пак не са предвидели правилно процентите на ,,възраждане".
69
5
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Защо бе?!! все сте недоволни вместо да сте доволни на това което са решили от МС вие пак протестирате издънки на народа такива!

Спонсорирани публикации