Въпреки отпадането на сертификата „Възраждане“ ще протестира

От партията определят сроковете като незадоволителни
23 фев 2022 08:30, Елка Василева
122
Въпреки отпадането на сертификата „Възраждане“ ще протестира
Снимка: архив, БГНЕС


Партия „Възраждане“ организира протест пред Министерския съвет срещу противоепидемичните мерки въпреки обявеното от кабинета поетапно отпадане на изискването за зелен сертификат и част от ограниченията.

От „Възраждане“ приветстват действията на правителството, „до които се е стигнало в резултат на организирания от партията обществен натиск“, предаде БНР.

Лидерът ѝ Костадин Костадинов заяви, че обявените срокове са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо. Затова протест ще има и отново ще се търси диалог с министър-председателя.

Още по темата

„Въпреки че поздравяваме правителството за проявената от него добра воля, ние не считаме, че трябва да се чака до 20 март. Зеленият сертификат беше въведен буквално от днес за утре и ние искаме тези срокове да бъдат скъсени, ако правителството не настоява толкова упорито за 20 март, ние смятаме, че този зелен сертификат трябва да бъде премахнат в рамките на следващите 7 до 10 дни“, каза Костадинов.

Здравният министър Асена Сербезова отрече отмяната на зеления сертификат да е свързана с протеста. „В никакъв случай не мога да кажа, че това е свързано с протеста на „Възраждане“.

„Това правителство е на власт благодарение на протести и то трябва да се отнася с уважение към своите граждани“, отговори лидерът на „Възраждане“.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има данни за готвени провокации по време на протест, насрочен за сряда, но Костадин Костадинов отрече партията му да е свързана с подобни действия и увери.

„Протестът в този случай категорично мога да заявя, че ще бъде мирен, защото очевидно е, че ние постигаме в крайна сметка това, което сме си поставили за цел“, увери Костадинов.

Това е вторият протест на „Възраждане“ срещу зеления сертификат. Този път обаче демонстрацията е и срещу ценовия шок у нас. Партията настоява за мерки в тази посока, както и действия, които да защитят българското малцинство в Украйна.

Началото на протестната акция е обявено за 11 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
12
 
! Отговори
Хаааа преди 2 години
Там са само хора с ментални проблеми.Начело с Коста Копейкин
67
2
 
9
 
! Отговори
Коце преди 2 години
Този псевдо патриот е за затвора!За какво бучи пак и вдига врява ,нека върне субсидията и да докаже как се купува къща кола и апартамент с заплата от 800лв.
66
6
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
И понеже сме на финалната преди погромътъ на фашисткият капитализъм,наложен от еврейството,то и евреите ,докато Вас убеждават в глупостта,че Русия е враг,сами се наместват в политически позиции,тъй-че да посрещнат Великите Руска и Китайска Армия с лъжата гнусна,че винаги са били на тяхна страна. Само че опитът от Втората Световна Война ще попречи на евреите да влезнат в бъдещият световен ред..Хитлер бе евреин,евреите бяха Хитлер. Това е истината! Да живее Социалистическа България!
65
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да е мирен. Престъпленията върху нас за повече от две години заслужават бунт и тричане. С добро не се постигна нищо.
64
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Константинов,недей да си играеш с нервите на народецът ни. Че Петков е антибългарин ,това и катеричките могат вече да разберат,но че ти си поредният слуга на Синагогата и Джамията ,който най-нагло лъже,че обича Русия хората тепърва ще разберат.Огледай се в някое огледало . Ти имаш семитски,но не и български черти .Не забравяй,че Москва не вярва на сълзи. Да живеят Другарят Тодор Иванов Славков! Да живее Другарката Жени Живкова! Да живее НРБ!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мистър Кенеди от Кеча през 2000-та ще се бори за титлата на Киро Скалата и Асен СМ Пънк Василев! Политиците ни са кечисти - клоуни! Само изпълнения правят, а резултати никакви!
62
7
 
5
 
! Отговори
Алек преди 2 години
Евала им казвам, да отменят тези глупости заради този грип! Аз го изкарах само с лека температура от време на време!Нека нормалното да стане пак нормално!Нека икономиката криво ляво да се оправя от това давене!Нека пак децата ни да ходят на училище!
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормалници! И аз съм против измислените "сертификати", но скоро всичко ще приключи!Пандемията свършва и дори фармацевтичните гиганти производители на ваксини ще загубят огромните си печалби, колкото и да се напъват.Ваксините ще останат но няма да са вече задължителни.Тия неонацисти обаче трябва да свалят българското правителство и да подкрепят Владимир Путин, руския неонацист и фюрер на руския арийски народ! Това е целта на тия yбитaци от партия "***"!
60
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно масово сте ***, защото щяхте да знаете аккво стана на 12.01.2022...И ако имахте малко мозък, щяхте да дойдете днес. Това, което стана там, няма да ви го издам. Ще го научите в края на 2023, когато БТВ, Нова и останалите идиотмедии ви информират след турския сериал
59
1
 
10
 
! Отговори
антиваксер преди 2 години
ас сам дошал от изван софиа сас колата и сас моиа колешка учила шес години билогиа.вече испих малко биричка и чаками протеста.кови ниама ван ес от балгариа.
58
15
 
5
 
! Отговори
ДО Shark преди 2 години
Абе те същите тези агенции правеха проучвания, че на изборите ГЕРБ ще са първи и, че Възраждане няма да са в парламента ама о чудо стана.. Моя глас кога са го преброили ? Аз не съм гласувал досега, но ще гласувам за Възраждане. Кога направиха тия проучвания, че нещо не знам. Не знам какви 18% има Канадеца като всеки втори гласувал за тях вече казва, че е направил грешка. Започнах с проучванията значи това означава, че губят жестоко доверие. При нови предсрочни избори за аут. А ДАНО!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешна работа,за да протестираш отиваш при Йорданка Ф.Тя ти разрешава в определен час да го правиш..Е,какъв е смисъла?Смях.
56
0
 
7
 
! Отговори
До Дановски преди 2 години
Тази пияница твърди, че имало данни. Е така от нищото идвали тия данни. Ако така от нищото идваха данни и за олигарсите щеше да бъде добре. Пълна некадърност.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Shark - според последните проучвания са с 10% и си делят 3-4 място с БСП. Плямпайте си. Не пречите.
54
7
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Щом така е наредил Путин, ще протестират копейкаджиитеБГ!
53
8
 
11
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Не подкрепям протеста на Възраждане, защото поставят на първо място отпадането на сертификата, при положение, че е планирано това да стане. Някъде накрая чак прочетох, че протеста е и заради ценовият шок, т.е. това не им е основен приоритет. А точно това трябва да е на първо място! Не сертификата, какъвто междувпрочем стана ясно, че повечето от Възраждане имат, т.е. ваксинирани са и излъгаха! Хубаво е да си преразгледат приоритетите, защото по последни данни при нови избори са аут!!!
52
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично отивам на протеста.
51
5
 
8
 
! Отговори
Кирка преди 2 години
Да не забравиш и този път да се скриеш като мишка.
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде на площада да преброим русофилите
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете Просто Киро,ще закопае България.Сертификатът ще падне,техните господари в ЕС и САЩ го махат.

Спонсорирани публикации