Радев: Към момента няма пряка военна заплаха за България

Анализират варианти, за да няма прекъсване на доставки
Обновена: 24 фев 2022 14:45 | 24 фев 2022 09:45, Веселина Йорданова
347

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че е абсолютно недопустимо в 21 век да летят ракети с удари върху суверенна държава и осъди агресията на Русия, която по думите му води "пълномащабна операция". Държавният глава направи изявление след извънредна консултативна среща с правителството и службите след възникналия конфликт в Украйна.
Още по темата
Оценихме по данните на всички служби, че към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България, но има редица рискове. Като цяло средата за сигурност в Европа и в глобален мащаб вече са тотално променени. Оценяваме в момента рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система на доставки, която касае обществото, каза президентът.

Анализите ще продължа днес и утре с търсене на всички варианти, така че да няма прекъсване на енергийни или други доставки на стоки от първа необходимост. Работи се по всякакви алтернативни трасета, в ход са дейности, които да защитят България по отношение на киберсигурността, каза той.

България ще работи активно за своята защита в системата на НАТО, в ход са консултации в съюзен формат, посочи президентът.

Радев каза, че желаещите да са евакуират наши сънародници от Украйна вече са над 4 хил. и съдбата им е изключително важна. Обсъдени са възможните варианти на действие с ангажиментите на съответните министерства за евакуирането им.

Президентът се обърна към всички наши сънародници в Украйна и украински граждани, които искат да потърсят убежище у нас, че сме отворени и че ще направим необходимото да им окажем помощ.

България продължава да участва във всички формати на ЕС и НАТО, да търсим заедно колективен отговор на това грубо предизвикателство пред европейската сигурност и ще продържаваме да правим всичко възможно да гарантираме сигурността на българските граждани, заяви Румен Радев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
1
 
! Отговори
Владимир преди 1 година
Какво ви пука? Нали се продадохме на НАТО? Сега това е тяхна работа, нали? Плащаме всяка година стотици милиони на "великото" НАТО. Айде да видим как сега ще ни предпазят! Накрая да не стане така, че Русия пак да ни спаси. На там върви работата...Според мен да се махаме от фалшивото НАТО възможно най-бързо и да не се докосваме никога повече до тях под какъвто и да е предлог. Да си възстановим, нашите - Българските работи и да не робуваме на чужди интереси.
256
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има си хас комунделската *** на кремъл - Радев - да каже нещо друго. От тоз б----к друго не може да се очаква
255
1
 
1
 
! Отговори
А РАДИОАКТИВНАТА преди 2 години
ОПАСНОСТ?В ръцете на псих. съмнителни- ПУТИН и БЕЛОРУС.Президент е РАДИОЬКТИВНАТА ОПАСНОСТ!Спомняме си РУСКОТО коварство и лъжи в 1976г.И на БКП!
254
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Опасността от трета световна война нарасна рязко. Айнщайн е казал: Каква ще бъде третата световна война - не зная. Но четвъртата ще се води с тояги и стрели!
253
2
 
2
 
! Отговори
някой да му каже преди 2 години
Аз разглеждам втората снимка. Този явно се разширява в ханша. Хормонални нарушения? Или просто трябва да си смени шивача. Виж Румен винаги е с добре завързана вратовръзка. Но само толкова.
252
2
 
5
 
! Отговори
просто ненужен преди 2 години
Основната заплаха за сигурността на България се казва Румен Радев. Страхлив, не е в състояние да взема решения. В същото време завистлив и алчин прибягва към интриги за да подлее вода на другарчето. Съкурсантите му от Долна Митрополия започват да си изясняват някои позабравени случки. Този няма необходимите качества да изпълнява отговорната задача да представлява българския народ пред другите страни и народи.
251
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ПРОСТОкиро е по -глупав от този
250
3
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
249
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
България все още търси своя истински, първи Президент,защото досега имахме само ветропоказатели.
248
5
 
5
 
! Отговори
Ани преди 2 години
И като оставим настрана емоциите, нека напомня че Румен Радев беше индивида който направи всичко възможно да изправи Българин срещу Българина. За да ни направи слаби и податливи на внушения и отстъпки. Сега когато тръбата засвири всеки ще се притеснява да не го ударят в гръб, а когато боя утихне, победителя ще каже на Румен: Направи 1, Направи 2! И той ще прави, защото иначе ще го хвърлят на кучетата. Както във Филма Гоя. Но не аз, той е виновен за положението в което се постави!
247
8
 
7
 
! Отговори
Мълчахте като *** преди 2 години
Мълчахте като ***, когато бомбардираха Сърбия, Ирак, Либия, Сирия. Мълчахте като *** когато мирни хора бяха запалени в Одеса и застрелвани в Луганск и Донецк. Пишман демократи, американски лакеи!
246
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пряка заплаха може да няма за момента. Но има косвена и тя се нарича Чернобил-АЕЦ. Много добре все още помня май месец 1986 година.
245
6
 
16
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ИМА ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА БГ И ТЯ Е РУМЕН ГАДЕВ !!!!!!!!!
244
3
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 2 години
Путин е посъветван да не се ограничава с Украйна и превантивно да удари с високоточни и прецизни фашисткото БГ Народно събрание МС и Президентство окупурани от НАТОВСКИ прокажени.Момента в който се случи цяла България ще ликува и ще се вдигне срещу юзионисткият терор на Соломонпасивци Радевци и Бахури с които е свършено.
243
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ще затъне като в Афганистан, само че по-лошо" Афганистан е само планини и пещери. Трудно се води война срещу пещерняци. Украйна е една голяма поляна. Путин едва ли ще се задържи в Украйна, ще ги ошамари и върне на мястото им и до там, да се видят колко струват действително. На фона на всичко, може би няма да е най-лошото нещо Русия да понамине да освободи и нас от тоя геноцид вече над 30 години... 2/3 от българите ще ликуват.
242
4
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
То оставаше и да има, НАТО няма да защити България никога, нито САЩ. Ако се намери в положението на Украйна, свършено е. Украйна е 60 милиона население, а България няма и 5 милиона.
241
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има голяма опасност. В момента атакуват Чернобил. Ако взривят Чернобил радиоактивни облаци ще покрият цяла Европа и България.
240
3
 
11
 
! Отговори
Ако има НАТО в БГ.. преди 2 години
Действайте веднага... Има много руски агенти, които ЧЕГЪРТАТ и разрушават България отвътре.... После ще е късно...... Вижте Украйна.....
239
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец! Днес преди часове хората заснеха бойни машини за пехотата и камиони с ракети на околовръстното в София. Други хора заснеха чужди хеликоптери на групи се движат. Във време на война имаме най- слабото правителство и най- жалкия президент. Бог да пази България!!!
238
1
 
6
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
НА УКРАЙНА САМО БГ ПРАВИТЕЛСТВОТО МОЖЕ ДА И ПОМОГНЕ !! ВЯРНО КИРО ИСКАШЕ ДА ВНАСЯ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ ОТ ЧУЖБИНА !! НО НАЙ - ДОБРЕ Е ДА СЕ ИЗНЕСАТ ВСИЧКИТЕ 2400 НЕГРАМОТНИКА И В УКРАЙНА И ДА И ПОМОГНАТ КАКТО ПОМОГНАХА НА БГ ОТ КАКТО СА ИЗБРАНИ !!!