В Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна

Хотелиери обаче настояват и държавата да помогне
26 фев 2022 11:28, Александър Попов
97
В Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна
Вeселин Налбантов. Снимка: БГНЕС

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са готови да отворят част от хотелите в Слънчев бряг за бежанци от Украйна. Предложение беше направено и от Министерството на туризма.

Хотелиерите обаче поставят условие държавата да поеме разходите по настаняването и изхранването на хората, защото в момента хотелите са затворени и трябва да се назначи персонал. Вече са проведени разговори с част от хотелиерите в курорта, като те са изпратили писмо до ресорното министерство с предложение да се определи една цена за всички хотели. На този етап могат да бъдат осигурени 10 000 легла.

„На срещата се чу "Дайте да се надиграваме, да предлагаме"! Казах, че това е неразумно, защото някой ще даде ниска цена и ще ги храни бежанците с вафли и филийка мас, не става така! Трябва да бъде точно определен регламента с какво ще ги храним тези хора, това не е подигравка. Опасявам се също да не стане това, което стана с Ковид-хотелите. Добра е идеята, но това трябва да стане незабавно, защото докато се туткаме, тя войната ще свърши”, заяви за БГНЕС Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Хотелиерите в Слънчев бряг са готови също да назначат на работа хора от Украйна.

„Знаете, че в страната ни има липса на кадри във всички отрасли, най-вече в нашия, в туризма. Аз работя с украинци и с българи от Украйна и съм много доволен от тях вече няколко години”, заяви Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Беден преди 2 години
Байо, чакаш да правиш пари от нашите данъци, на гърба на бедните хорица. Като си толкова "добронамерен" отвори хотела безплатно и да лягат хората кой където може, само да са под покрив. Чакаш храноден да правиш на човек бягащ от война, който да ти платим ние,за да правиш печалба. И на работа си готов да ги вземеш да ти аргатуват за 500 лв.Нали?!. СРАМ ме е от теб!!!
68
0
 
6
 
! Отговори
Значии... преди 2 години
Значиии... ще пълните Слънчака с бандеровци,а на мутрите ще се плаща от държавата.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено ще ги настанят. Стига някой да плати стаите. Аз бих настанил нялолко по - младички украинки безплатно. Ако са достатъчно отзивчиви дори бих ги хранил безплатно. С аверите ще им поемем всички разходи.
66
0
 
4
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
ТОВА ЩЕ СА НИ ПОЧИВАЩИТЕ ТАЗИ ГОДИНА
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това място не бих стъпил и във сезона,когато морето привлича,пък камо ли извън него.
64
1
 
8
 
! Отговори
7 години преди 2 години
работих на слънчака, когато още не беше пренаселен и презастроен...Сега хотелите им са празни и се оплакват, че нямало качествен персонал, който да работи за жълти стотинки.Нека направят поне едно добро да настанят бежанците, без да искат нещо в замяна...
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива типове българите бягат с 200 от нашето море.Отново ще съм в Гърция и Турция на почивка тази година.Сметкаджии
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те нашите хора че приемали но държавата да плаща ,тоя филм сме го гледали при Борисов
61
2
 
2
 
! Отговори
спасението в туризма преди 2 години
всяко зло - за добро
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Добра е идеята, но това трябва да стане незабавно, защото докато се туткаме, тя войната ще свърши, заяви за БГНЕС Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА." Какви предприемчиви *** има
59
2
 
8
 
! Отговори
Абе хора преди 2 години
Не виждате ли че тея украински бежанци са си чисто руснаци. Може да са с украински паспорт но си говорят на чист руски език и за нахалство - нахални са. Но Вие като не различавате руснак от украинец къде сте тръгнали.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи да обобщим... Готови сте да "настаните" украинците (което звучи като "да ги приемете като бежанци безплатно, от добро сърце"). После обаче "държавата да помогнела" и "да поемела разходите. Какво излиза? Искате хем да ви осигурят гости в хотелите извън сезона, когато и пакистанец не би стъпил при вас, хем и да спечелите от това?!!? Не е ли някак си леееееко нааагло? Впрочем постоянно убеждавате по този начин хората с капка мозък в главите си да не стават никога ваши клиенти.
57
6
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Украинците по-принцип са страшно нагли и нахални животни!Верно е,че пристигат около Варна със скъпи автомобили и са докарали целия катун!Като им знам манталитета,ще се качат на главата на хотелиерите с претенции за стая,храна и спа процедури!Е преди час минах пред общината във Варна,почнаха да мякат!Въобще да не реват по-улиците,а едните и другите да си хващат бохчите и на север!От много толерантност се злоупотребява с гостоприемството!Ония тъмните инженери да не ни съдят,за дискриминация
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да ви помага държавата бе пич? От десет години ни смъквате три кожи за *** храна и ликьосаните постели в хотелите, сега поемете за по пет шест месеца гостите. Продаите си по 3-4 коли, намалете разходите за грозните си любовници и ще поемете масрафа за половин година на бежанците.
55
3
 
21
 
! Отговори
11 преди 2 години
Значи българи не могат да настанят, ама хохли може. И пак гледат печалбичката на гърба на държавата.
54
2
 
6
 
! Отговори
Хотелите преди 2 години
В слънчака са руски инвестиции. И децата го знаят. А на Камчия е на общината на Москва .
53
1
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Ама те нямат зелени сертификати, ще ги карате всеки ден да се тестват ли? Ако само знаеха какво им е приготвил ПростоБоклука щяха да предпочетат да са в гората.
52
3
 
8
 
! Отговори
Като ги преди 2 години
Слушах сутринта тея бежанци , че то половината си бяха руснаци и си говореха на чист руски език. А другата половина на българо-руски. Значи в Украйна си живеят руснаци и сега бягат от военните действия. Никой не ги пита за Путин. Сигурно журналята ги е страх бежанците да не вземат да му се кефят полит- некоректно.
51
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ СЕ И СЪМНЯВАМ, ЧЕ 10 ХИЛЯДИ ЛЕГЛА НЕ СА ПРОБЛЕМ ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ! ТО ТАМ Е ХОТЕЛ Е ДО ХОТЕЛ ДО ХОТЕЛ ДО ХОТЕЛА ,НЕ Е ШЕГА) ТО МАЙ 10 ХИЛЯДИ ЛЕГЛА НЕ СА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ САМО 1 ХОТЕЛ Е 500 ДО 1000 ЛЕГЛА И ТО ВИЗИРАН СРЕДНО ГОЛЯМ! А ХОТЕЛИТЕ НА СЛЪНЧАКА НЕ СА САМО 10 , НИЩО ЧУДНО ДА СА ПОВЕЧЕ ОТ 100
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Докато се туткаме, войната ще свърши и далаверата ще пропадне"! Българският бизнес в цялата му прелест.