Родни лекари се отзоваха в помощ на украинските бежанци

Д-р Симидчиев: Има ваксини срещу ковид и за тези хора
28

Около 100 лекари у нас в страната са се отзовали на инициативата на Националната асоциация на доброволците в България.

"Тези лекари, които са се регистрирали, са го направили, защото знаят руски. Вече има и 30 човека, които са се регистрирали, защото знаят украински. Веднага, когато се съберат лекарите, ще бъде изготвен списък на сайта на Националната асоциация на доброволците в България", заяви заместник-председателят на здравната комисия д-р Александър Симидчиев в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Според него голямото предизвикателство ще бъде в дългосрочен план, защото когато един лекар прегледа пациент, ако той има нужда от лечение, то трябва да бъде установено по правилата на здравната система.

"Ако хората са бежанци, те имат право на здравно осигуряване. Те могат да стоят три месеца у нас без да имат някакъв друг статут. Административни са проблемите, затова те могат да бъдат решавани с наредба на министъра", посочи д-р Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че у нас има и достатъчно Ковид ваксини, така че ако украинските граждани желаят да се ваксинират, могат да го направят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подаръци ще има за всички от сърце. Ако са се спасили от бомбите едва ли ще оцелеят след ваксата. След силен стрес имунната система се срива.
24
1
 
6
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Предлагам да им изпратим и ФУРМИТЕ, като медицинска помощ!!! На нас не ни свършиха работа, дано на тях да помогнат :)
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой накара украинците да изберат Порошенко, а сега Зеленски? Те си ги избраха, а сега укропрезидентът не иска да се разбере с Путин, а тръгнал да тича в европарламента. Евродепутатите изслушаха емоционалното му изказване ръкопляскаха му, увеличиха санкциите за Русия и дотук. А Путин предупреди, че при нарастваща опасност или намеса във войната ще натисне ядреното копче. Тези много тежки и унизителни санкции могат да доведат до краен отговор. Германия е съсед на Полша от запад...
22
0
 
4
 
! Отговори
аа преди 2 години
абе има ваксини бее, нема се косите. какже такие идиотьй
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бежанците да не са прокудени фашисти ? щот затова РФ няма да спре да украйна, целия свят ще преобърнат, ние уж и евреи сме спасявали онеправдани кво било,ама май сме спасили отното недобросъвестната част от тях, манипулирайте си още, няма да ви спаси от Правдата.
20
3
 
9
 
! Отговори
малката преди 2 години
Този пак се е натряскал.
19
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Представи си бягаш от война, тука те ваксинираш и пукнеш???
18
0
 
15
 
! Отговори
gogo преди 2 години
"Ако хората са бежанци, те имат право на здравно осигуряване".То ние си плащаме ЗО ,но не ни лекувате, а когато стигнем до вас пак плащаме.Какво стана с уморените и липсващи лекари,имало ги срещу допълнително заплащане от НПО?Продажници!
17
2
 
19
 
! Отговори
Аь преди 2 години
Ей Симида е страшен, дори и в тази ситуция промотира елексирите.Явно доста е залебил
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНие имаме един миг 29 само! Другите са на картинки или по фейсбук да знаиш!
15
3
 
19
 
! Отговори
az преди 2 години
Този няма ли да спре. Ковид ваксините, сега лошите руснаци. И ще лекува всеки бежанец с ваксина!!! Гласувах за тези *** и много съжалявам!
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега де, кое е способно да умори повече украинци? Българската здравна система или руската специална военна операция...
13
0
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 2 години
Да, анонимник безработен, точно така. Злобен съм и ***, ти си най-големия, най-прав и най-начетен като стотиците други из нета.
12
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е пратила военна помощ на Украйна : 15 МиГ29 и 15 Су-25
11
10
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Явно не знаеш значението на думата лицемер, но пък си нагъл и глупав.Евала, пиши тук, за да се чувстваш значим, че явно няма къде другаде. Жалко, че има толкова злобни и нещастни хора, само тук виреете- анонимно да коментирате...
10
5
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Мислят си: "Защо не я заведохме по-рано на лекар с този рак на белите дробове."
9
1
 
14
 
! Отговори
факти-цензура преди 2 години
така се отзоваха като бях с ковид, не дойдоха, и в болница не ме приеха!!!
8
2
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
защо няма лекари от сащ англия австралия защо не доидат в българия дапреглеждат без пари бежанците смях в залата там чакаш с месеци за прегледако си беден такива емоции при тях няма
7
4
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
То бива да си лицемер, ама минаваш границите.
6
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като видиш предните няколко коментара и ти става ясно каква злоба и простотия е сред хората... вие за човечност и съпричасност не сте ли чували? дори на предела си лекарите ще помагат, защото това е призванието им.