9 г. затвор за Кристиан Николов, убил Милен Цветков

Прокуратурата поиска 15 години
Обновена: 4 мар 2022 18:54 | 4 мар 2022 17:15, Петя Славова
111
9 г. затвор за Кристиан Николов, убил Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд осъди Кристиан Николов, убил с автомобила си журналиста Милен Цветков, на 9 години затвор, предаде БГНЕС.

Още по темата

По-рано прокуратурата поиска 15 години затвор за Николов. Той помете с колата си журналиста на връх Великден през 2020 година. Николов карал джип под влияние на наркотици и с превишена скорост в градски условия, когато блъска колата на Цветков. В този момент Цветков чака на червен светофар на оживено столично кръстовище.

Градският съд реши още да отнеме шофьорската книжка на Николов за срок от 10 години. Освен това той ще трябва да заплати разноските по делото, които са над 40 хиляди лева.

Относно умисъла прокурорът Иван Кучиев обясни: „Квалификацията е променена, това реши съдът, чухте го ясно. Нашето виждане е, че актуалната квалификация би трябвало да бъде за евентуален умисъл".

Кучиев посочи, че шансът да протестират е твърде голям. „Имаме 15-днвен срок, в който да премислим, но като цяло считаме, че нашата позиция е обоснована от доказателствената съвкупност по делото“, каза още прокурорът.

Според защитата размерът на наказанието е доста висок. „Аз го виждах като наказание межд 6 и 8 години, там някъде. Има си принципи на определяне на размера на наказанието според текста от НК, затова казвам, че го виждах някъде там. Съдът е дал 9 години, така е преценил. Най-вероятно ще обжалваме размера на наказанието“, посочи адвокат Константин Симеонов.

Кристиан Николов все още е с мярка за неотклонение „домашен арест”. Съдът я остави в сила.

Решението на СГС е на първа инстанция. Тя не е окончателна и може да бъде обжалвана или протестирана пред Софийски апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Бойко Борисов обеща съдебна реформа 10 години си клати средният и етот това е резултата - после гласувайте пак за ГЕРБ !
99
0
 
1
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Значи, този ***, ако напусне дома си - какво трябва да стане с него? Сещайте се.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милен бързал да говори срещу маските. Ама Господ решил друго. Бог да го прости. Заблудена овца
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък в затвора като че ли ще го превъзпитат .
96
1
 
5
 
! Отговори
резака преди 2 години
а къде е кръвнината която трчбва да заплати на близките на Милен Цветков ?????
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас 9 години означават 5, ако работи в затвора и има добро поведение.
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съда подкрепя богатите наркомани да се дрогират и убиват. Те не са виновни.
93
2
 
6
 
! Отговори
В преди 2 години
Какво сте седнали да ревете тука бе не било справедливо,ало *** някой от Вас поглеждал ли е български затвор от вътре,бил ли е поне ден...9 години на тоя мамин син ще му се видят 900,като излезе няма да е човек...
92
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До ГеоргиАко не знаете правораздавателният процес е дълъг в България и понякога ,за съжаление в процеса на "чакане на справедливо правосъдие" - някои хора си "отиват" от този "справедлив свят" и понякога ,за да не кажа почти винаги за този "процес на отиване" е спомогнало и "сляпото правосъдие".Сега това решение най- вероятно ще бъде обжалване и в един миг ще се окаже ,че "виновника" за смъртта на Цветков ,ще излежи реално много по- малко години. Проблемът е "различният аршин ,с който се мери"
91
0
 
3
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
С една дума е осъден по непредпазливост точно на средното без предишни присъда(при баланс на смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства).Обвинението ще протестира за евентуален умисъл - 10 до 20,а защитата ще обжалва с оглед чистото му съдебно минало.Ако първоначалното обвинение бе по непредпазливост щеше да да си признае изцяло фактите в обвинителният акт и да му бъде намалено с една трета,така че законодателно е прецакан,тъй като делото е тръгнало по общия ред поради обвинение за умисъл.
90
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До ММ"Да дублираш",какво??!!!!Мисля ,че темата е правосъдие ,а не Гешев и Йорданова...!!!Правосъдието има "много лица- с тоги",за които то се е превърнало в "кривосъдие"- Темида е с превръзка на очите не ,за да е "сляпа" ,а за да се съди безпристрастно и справедливо ,без да е от значение ,кой е "насреща"....За съжаление повечето от нашите магистрати са го разбрали "погрешно" и затова им е по - удобна да са "слепи" ,докато и тях не ги "застигне" същото "сляпо правосъдие".
89
2
 
13
 
! Отговори
ММ преди 2 години
Смешно и много тъжно , за последно се видя , че няма съд справедлив в БГ !Може да си убиваш спокойно и ако имаш някой лев в джоба , може и да дублираш ! Браво бе съдии , дано не станете на мястото на Цветков . Мисля , че пак ще искарате Гешев виновен , особено министър Йорданова !!!
88
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До фффффффДо фффффффЗа "делото Иванчева" е дори "съмнение за корупция" ,не е доказано и по делото има доста противоречива доказателства и по скоро може дори да се говори ,ако имаме обективно правораздаване за "лъжесвидетелстване",което ,ако се докаже е състав на престъпление ,което води до наказание и подвеждане на лъжесвидетелите под наказателна отговорност.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До фффффффЗа "делото Иванчева" е дори "съмнение за корупция" ,не е доказано и по делото има доста противоречива доказателства и по скоро може дори да се говори ,ако имаме обективно правораздаване за "лъжесвидетелстване",което ,ако се докаже е състав на престъпление ,което води до наказание и подвеждане на лъжесвидетелите под наказателна отговорност.
86
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До AnonymousТака е ...А Вие ,какво предлагате?!!!Ще има ли ефект от предложението Ви и евентуално промяна .
85
3
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
Нали Гешев им е виновен за всичко. Сега Гешев ли му даде 9 години? . Представете си ако този дрогиран *** беше убил ваш близък, щяхте ли да сте доволни? Гешев е виновен, нали?
84
0
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До фффффффВъв връзка с "делото Иванчева"- Също така без реално да е реализирала "състав на престъпление"....,което да подлежи на наказателно преследване ,а да не говорим за наказание!
83
1
 
9
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Чета коментарите как всеки се възмущава, докато си пие ракията. Ще продължава да е така, докато всички пишем и седим на дивана, оправия няма да има, нямаме будно гражданско общество. Роби сме, не сме народ!
82
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше убил куче щеше да получи 5 години.
81
1
 
13
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Даже трябва и да поиска обезщетение за "неправомерно задържане"!!!В България няма справедливо правосъдие , а същото като варварството по улиците .Именно по тази причина престъпници от всякакъв характер остават с чувството на недосегаема безнаказаност - от най- дребния престъпник ,до "облеченият с власт " престъпник....Тези с "тогите" правоприлагащи законите не по правов път , а "по пътя на властта и парите" ще разберат ,какво е справедливо правосъдие от СВИШЕ- там винаги е справедливо!