Показват на руски деца анимационни филми за войната

Войната се води на всички фронтове, включително и на информационния
5 мар 2022 20:03, Анисия Иванова
64

Стотици доброволци от България пътуват стотици километри до границите, за да транспортират към страната ни украинци, бягащи от войната. До момента над 300 домове у нас са отворили вратите си за бежанци от размирната страна.

"Когато попитах едно семейство за колко време смятат да останат, те казаха – за 2-3 седмици, докато свършат нещата", сподели председателят на Центъра  на бесарабските българи у нас Райна Манджукова.

Тези хора не искат да са бежанци. Те не искат да са на гърба на нечия държава. Те искат да работят.

"Вместо тези хора, които така или иначе вече са тук - да се чудим по какъв статут да минаваме – за временна закрила, невременна закрила, те си имат български паспорти и оттам нататък си вървят като български граждани", коментира Манджукова.

Украинските организации предупредиха, че войната се води на всички фронтове, включително и на информационния.

"Едно от първите неща, които направиха е да изключат излъчването на телевизионната кула и пуснаха руски новини. Гледах едно анимационно филмче, което се върти по националните канали на Русия. В него те показват на децата защо са нападнали, какви са пухкави и нежни. Просто искам да кажа, че пропагандата е изключително силна", заяви Красимир Панковски от Сдружението на украинските организации.

А макар и те да са в България, голяма част от близките им остават между обстрела на Русия и любовта към Родината.

"Леля ми е в Харков под бомбардировки. Мога да ви покажа чата с нея, но тя ми казва: Излизаме понякога само до тоалетната, защото това е единственият начин да се свържем – мирише на гаре (изгоряло на руски) и се усеща вече и в мазето", разказва Панковски.

"Аз имам братовчед, който е на източния фронт. Той е част от националната гвардия. Имам брат, който е кадрови офицер. Жив е, добре е, живеем от смс до смс", не крие тревогата си Райна Манджукова.

Украинските организации призоваха българската държава да помогне на Украйна с каски и бронежилетки, необходими на войниците, за да се справят с боевете срещу Русия.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме, че ВСВ започна като Германия нападна Полша, но в този момент Русия си взе половината Полша за себе си, защото фашистка Германия и Русия бяха съюзници!!!
37
5
 
8
 
! Отговори
СС преди 2 години
А да се показват на децата хомо-книжки и да им се обяснява колко е нормално да си хомо това по-хубаво ли е?
36
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия ще измете тия които са против тях с рус подобре дружба а враговете си не прощава
35
5
 
13
 
! Отговори
Евро Либераст Европ преди 2 години
В Европейският съюз пък правят книжки и филмчета за Жендърството и колко е нормално хомо, би и другите полове гейове и лесбийки. Книжки и филмчета за европейските деца да ги обучават да не бъдат сексуално ограничени, а с широка ориентация може и BDSM секс игри да си правят.
34
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е деградирала Русия, че е жалко като гледаш всичко това.....
33
9
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Някой си === Понеже сте прости гал0ши повечето дрогаре комунисти като теб обяснявам като на малко дете. Ако психясалото джудже убиец не беше посегнало на Украйна да и завземе Крим със сила, както и да навлезе в източна Украйна и да си присвои Донбас и Луганск, да разположи свои сили и да лъже, че уж населението били руснаци, дето искали да са съветски граждани, а не украински, сега тази война нямаше да я има. Всичко щеше да си е мирно и тихо. Украинците си пазят територията, това е.
32
16
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
В УВЕ кинд карали децата да правят мартеници от жълт и син конец. Може и това да коментираме?!
31
26
 
20
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 години
Много е смешно как ни говорят за руската пропаганда, като всички западни и американски медии ни облъчват от сутрин до вечер с фалшиви новини, не само за войната ами в последните 20 и повече години!
30
18
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Ами това което показват на руските деца е точно това което се е случвало през последните 8 години. Защо това да е пропаганда????? Това е чистата истина..... за съжаление. Но никоя от западните медии или наши не го показаха по новинарските блокове. Не подкрепям това което се случва в момента, но не подкрепям и това което се е случвало в Донбас и другите бомбардирани райони от украинската армия.
29
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Северна Корея имат едни пропаганди филмчета за деца.Русия отива на б0клука
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Героите само на мен ли ми напомнят на Бивас и Батхед?
27
16
 
13
 
! Отговори
кръстоносец преди 2 години
И какво да им показват? 70-те пола или как да минат под дъгата? Преди време имаше клип с едно корейско дете, което уж пеело хвалебствия към ким чен ун, после се оказа фейк. Оставете децата на мира, независимо какви са.
26
20
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
От раждане до смърт,в Русия всеки живее само с темата война. Те са генетичната грешка на човечеството.
25
17
 
16
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ преди 2 години
*стотиците българи доброволци* отишли с автобуси и бусове са Хотелиерите - те изпращат *викачи* - ловят украински бежанци като шарани . Ще им плащат по 40 лева на човек на ден , тока и Данъците ще са опростени . Не бъдете толкова наивни за да вярвате в доброто .
24
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук писанията за евтината пропаганда в гигантски мащаби са за грамотните работещи сънародници. Какво можем да очакваме от рубладжии, копейквци и наследници на соцовенни и партийни сакретари? ЛAЙHA
23
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, война се води там. Истинска война с бомби. Войната оправдава цензурата. тя е част от "играта". Обаче въпросът ми е - ние участваме ли в тази война, и ако не, защото няма бомби, то защо цензурата тук вилнее? Защо нямаме право на избор? Защо ни облъчват с едностранна и открито внушаваща, но алогична информация? Забравили са какво се случи с масираното промиване на мозъците по време на ковида...Всичко прекалено не убеждава, а отвращава! Само лъжци и неуверени постъпват така!
22
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са страшно нагли и безбардонни, живеем във Варна и тука бъка от руснаци по детски площадки и центъра. Дори в класа на детето ни има едно, още не знае български нито да пише нито да говори правилно, най слабия ученик в класа, майка му казва, че не е проблем това за нея. Важното е да си грачат на руския.
21
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези всички до един са куковци, включително и 20 % от населението в България които им се възхищават и ги гони носталгия по салам камчия и жигула тубро !
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина всичко напомня Втората световна война.Подготвят ги за "верволф"(самотен вълк).Немска програма на Хитлерюгенд. Дори и в последните дни на Райха,обучавани немски деца, поединично са продължавали докрай битката на Хитлер, с цената на безсмислената си смърт.
19
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те руснаците са свикнали я с филмчета,я с рубли да промиват мозъци. Такива като Копейкин с лопата да ги ринеш. Не случайно никой не им вярва.

Спонсорирани публикации