Ковачев: Войната трябва да спре, насилието не решава проблеми

Демократичните страни ще продължат да подкрепят Украйна
Обновена: 6 мар 2022 22:25 | 6 мар 2022 15:40, Екип на Bulgaria On Air
45
Ковачев: Войната трябва да спре, насилието не решава проблеми

Евродепутатът Андрей Ковачев заяви, че демократичните страни в цял свят ще продължат да подкрепят Украйна с всички сили, но посочи, че военните действия трябва да спрат незабавно.

Още по темата
Тази война трябва да спре веднага - още днес! Насилието не е никакъв начин за решаване на геополитически проблеми в 21 век! ЕП изрази огромна подкрепа за Украйна срещу агресията на Руската Федерация," каза той в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП напомни, че Украйна подаде кандидатурата си за членство в ЕС.

Тя ще бъде приета. Като кандидатура, разбира се, трябва да отговаря на условията. Но политическия сигнал е много важен, че ние няма да изоставим Украйна. Видя се и в ООН, Генералната асамблея, 141 държави само 5 подкрепиха агресията на Путин в Украйна," казва евродепутатът.

По думите му категорично ООН от много много време вече не представлява разпределението на силите в света.

Това, което е било края на Втората световна война, не отговаря на сегашните реалности и Съветът за сигурност е абсолютно неспособен да решава световните проблеми. Виждаме Генералната асамблея - 141 държави подкрепиха резолюцията за Украйна, но резолюцията на Генералната асамблея не е задължителна, задължителни са само тези, които са в Съвета за сигурност. А там седят силите, които имат право на вето, които не желаят да се приеме тази резолюция и да има международно-правна стойност. Така че сме в един омагьосан кръг, каза Ковачев в разговор с Милена Милотинова.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
L. преди 2 години
Направо се дивя на поемащите лесните пътища. Като някакви мис-ки от USA искат световен мир и войната веднага да спре. Ама тая война си има причини. Излизат биологично-оръжейни причини, ядрени причини, включително терористични. Путин да седи и да гледа ли?!
26
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Войните трябва да спрат навсякъде- няма степенуване на това ,кой живот е по-ценен и кой НЕ!В основата на войните е алчността ,завоевателните стремежи и ЕГО,в резултат на което се убиват невинни хора!Дали само Путин и Русия са причината за войните или има и "други сили",които действат подмолно и провокира войни,за да "пласират" оръжията си и завземат чужди природни богатство ,под егидата на "миротворци"?! Трябва да се търси ИСТИНАТА и да има непримиримост към всички агресори ,а не избирателно.
25
1
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Нацистките плевели се изкореняват само с война,за да няма отново 22.06.1941г.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е тоя бре ! Къде беше докато повече от 8 години украйнските фашисти избиваха жени и деца в Донбас ? Бойните действия ще спрат когато бъде унищожен последния укрофашист
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кои си ти да спрат воината вас неви плашат нацистите а убиват руснаци. скрие се и се търси слепчо глухчо .когато говореще русия ти се преструваше на глух и слеп
22
0
 
5
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
Ковачев , как е там , в Брюксел ? Топло ли е в канцеларията ? Колко мацки седят на коляното ти докато се "претрепваш" от работа ? Бил ли си някога войник , та да коментираш военни действия и изобщо война ????
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковачев е Руски шпионин в парламента на ЕС.САЩ-посолство ако чете това,моля да внимавате с Ковачев.Той има про-фашистка и Путин ориентация.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковачев на ли вземаш 20 000 евро ,коте бърка бензин или газ или Русия
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската мафия е с най-свирепите килъри, изпълнители на мокри поръчки по цял свят. А дано се кротнат сега.
18
2
 
1
 
! Отговори
абе преди 2 години
всички се изказаха само серго и елена брюкселски мълчат :) що така ?!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насилието не решава проблеми ли ?Ами ако те хвана на улицата и ти искам 50 лв и ще ти бия шамари докато ми дадеш дали няма да си разреша проблема ?Тая пропаганда с насилието още ли е на мода ,че не решава проблеми?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много евродепутати и депутати тук са много компетентни ,и ни правят на наивни )
15
2
 
7
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Путин щял да бъде ликвидиран.... Ще си счупите зъбите тези с айфончетата втора употреба на изплащане.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несъизмеримо е да сравняваме 8-годишна война в Донбас и бежанска и хуманитарна катастрофа, продължила 8 години, с 14 хиляди жертви, с една война от само 10 дни.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да давате оръжие и лъжливи обещания на Укранза за НАТО и ЕС. Върнахте Съветския съюз обратно в световната политика. Ще върнете и Източния блок чрез лъжливите си провокации за приемане в ЕС и НАТО на неотговарящи на условията за влизане в ЕС и НАТО.
12
0
 
11
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Този Ковчев е откровен нацист и расист и на външен вид го докарва. Лъжецът Зеленски разчита на такива западни слуги като него.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Градовете Донецк и Луганск бяха унищожени и 3-4 милиона души бяха бежанци и военни жертви. 8 години война в Донбас, срещу 8 дни война в Украйна.
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че големия губещ е Русия, а Путин ще бъде ликвидиран в близките дни.
9
1
 
13
 
! Отговори
Помним преди 2 години
Годината е 1996. На 2 октомври пред дома му на ул.Латинка в София е застрелян българският политик Андрей Луканов. Застрелян от двама украинци Александър Русов и Алексей Петров. Първото показно убийство в България, извършено от украинци.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, Ковачев, защо не го каза по рано ве, тц тц тц. От 10 дена воюват значи. Те не знаеха че насилието не решава нищо. Ако беше казал по рано, въобще война нямаше да има.