Нинова категорична: 5 лв. за литър олио в магазините е спекула

Почваме проверки, задвижваме КЗК със сигнал за картел и монопол
Обновена: 9 мар 2022 15:41 | 9 мар 2022 15:41, Анисия Иванова
139
Нинова категорична: 5 лв. за литър олио в магазините е спекула
Снимка: БГНЕС

Производствената цена на литър олио е 2 лева. Цена от 5 лева в магазините е спекула. Твърдението, че спирането на износа от Украйна и Русия на слънчогледово семе, е причина за вдигане на цените е неоснователно. Имаме 1,5 млн. тона слънчогледово семе, което стига за 4,5 г. производство на олио. Това заяви министърът на икономиката Корнелия Нинова.

Липса на суровина няма. Собствениците на семе и производителите на олио задържат количество, в очакване да се вдигне още цената.

От днес задвижваме КЗК със сигнал за картел и монопол. Пълни проверки. КЗП е на проверки също, ще влезем във всеки склад ако трябва. Агенцията по стокови борси и тържища тръгва по пазарите и складовете, за да видим какво се крие, каза Нинова.

Държавата винаги ще подкрепи белия сектор предприемачите, добави Нинова. Онези, които се опитват да печелят свръхпечалби ще срещнете цялата сила на държавата. Няма да позволим чрез спекула да изнудвате българския народ, каза още Нинова, цитирана от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
6
 
5
 
! Отговори
Госпожа Лъжата преди 2 години
Вече плячкоса каквото можа. Сега пуща димки за да излезе суха от положението. Хората просто се запасяват за в случай на руско нашествие. Но Нинова не прати оръжие на Украинците. А Украинците докато се бият за земята си се бият и за нашата свобода. А това не влиза в плановете на предателите.
92
7
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Плачи народе ! Плачи за Борисов , защото от Просто Киро няма да получиш и грош за погребението , което ти е подготвил !
91
3
 
15
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 години
Тази щом излезе и се изцепи , че няма такава цена , означава , че се задава двойна цена ! Няма по-некадърно нещо от комунист !!! А ние го върнахме на власт !!! Е, сега плащайте си за решенията , другаре избиратели !
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова каза за складовете ,а за веригите кога че проверите
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е спекула. Но какво прави правителството, за да я спре? Нищо. Самоэсе говори за бежанци, че ще им дават по 40лв на ден. Кирчо да остави украинците и да се погрижи за народа.
88
14
 
8
 
! Отговори
данчо преди 2 години
Чакаме арести.Какво правят крадци като Боко Тиквата на свобода.До кога безнаказаност?
87
1
 
20
 
! Отговори
56 преди 2 години
И Корнела като стигна до мъдрото решение, че е спекула, какво направи. И какво ще направи, нищо, само приказки, типично за комунист.
86
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги затварят по затворите крадците на Българския народ.Това са хората на Боко,които направиха пари на наш гръб и сега искат още повече.Да ги осъждат и да им отнемат правата за търговия.
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95 Нещо не си в час. 1000 лв. беше Септември миналата година. Даже докато си пишем още се вдигна. За догодина пък да не говорим. Сигурно ще е над 3000 със сигурност. Украйна е основния доставчик на слънчоглед, а там няма да има никаква реколта тази година.
84
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да мислят простотии да видят хората какво са правили в подобни ситуации. Решението на проблема му се казва мито за износ. Слагате 500 евро мито за износ на слънчоглед и по 200 евро за пшеница и царевица и си решавате проблема. На който му отърва да изнася. Веднага цените в бг ще паднат двойно. С парите от митата за зърно може да се супсидират горивата като се премахне акциза и торовете. Арабите като искат да печелят от петрол, за плащат за зърно или да умират от глад.
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е къде па слънчогледа е 2000 лева.Че той слънчогледа вече е 10000 лева беше.
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.н.Унгария,Чехословакия,Полша, Румъния имаха истински революции,хората пребориха комунизмът със смелост и патритизъм, а ние като меки китки с мир!Днес всички тези държави се отдалечиха от България в правилната посока,а ние обедняваме,защо някой сеща ли се?Ще ви кажа,защото не сме единни и сме страхливи,само на думи сме смелчаци и много ги разбираме всички неща!Ето и днес всеки знае колко тежи слънчогледа,колко олио излиза от тон,колко печели колхозника от продукцията си и т.н. на това казват бе
81
8
 
10
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Да слага таван на цената и да пускат купоните. Или алтернативно, другарката да го произведе и пуска на народни цени. Аман от комуноиди, 35 години след режима им.
80
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слънчогледа е 2000 лв за тон. За тон олио са нужни 2 тона. Всеки може да си сметне колко е цената само на суровината. Оттам имаме разходи за производство, печалба на производителя, печалба на търговеца. Дори 5 лв. е евтино за литър олио.
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овче стадо как сте днес ? Нямате мозък, затова и по-безмозъчни от вас се упражняват да ви омотаят празните тикви и да ви пробват как сте с омразата и подсказването ! Спомняте ли си какво беше ви казал главният овчар от Банкя че той и вие сте еднакво т'ъ'пи, опс пр'ости, абе не е ли все едно т'ъпи ли сте или пр'ости, важното е, че сте от една порода "българска тъ'поглава" ?
78
0
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
В Пловдив над 5,20лв. навсякъде. На доста места и липсва (просто са го скрили).
77
2
 
14
 
! Отговори
Нинова преди 2 години
Аут от правителството !Спекулантката си ти !
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е 5 лв навсякъде
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е над 6лв :))))
74
6
 
8
 
! Отговори
Най добрия преди 2 години
Комунист е този, който е под земята !