Зам.-министър: Няма опасност за производствените нужди на страната

Огромни инвестиции няма как да се очакват в тази среда, заяви Димитър Данчев
10 мар 2022 10:19, Анисия Иванова
12

"Следим какво се случва на пазара. Два са основните фактора, които предизвикват спекула на пазара. Първият е липсата на прозрачност, а вторият е липсата на стока на пазара. Няма никаква опасност за производствените нужди на страната и като суровини, и като стоки", заяви зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че Комисията за защита на потребителите основно проверява прилагането на нелоялни търговски практики при обявяването на цените.

Още по темата

"Ще сезираме Комисията за защита на конкуренцията, която да потърси евентуални съглашателства между производители и търговци под формата на картел, които предизвикват изкуствено завишаване на цените. Санкциите, които може да наложи Комисията за защита на конкуренцията, са доста сериозни. Те могат да бъдат и процент от оборота, който е за цялата година на едно предприятие", обясни зам.-министърът на икономиката пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви още, че 40 лв. ще отиват при хотелиерите и фирмите, които предоставят местата за настаняване за бежанците от Украйна.

"Това, което ние предприемаме, е да осигурим средства за хората, които нямат възможност да се настанят при свои близки и познати. Ще бъдат облекчени процедурите за получаване на статут на бежанец", допълни Димитър Данчев.

Гостът подчерта, че в една такава среда огромни инвестиции няма как да се очакват, защото има огромна несигурност, която се очаква на пазарите на всички стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има опасност за производството. С заплатите си хората ще могат да си купят все по малко неща а това ще свие производството и ще има фалити и загуби на работни места. Този процес върви от както сме членове на ЕС . Поне половината даже може би 70 % от работните места са изгубени но държавната ясла повишава разходите си и не иска да съкрати половината от дупитатите ,ченгеджистите прокурорите съдебните палати в селските паланки . Кой ще направи тази важна промяна ? Евроатлантиците не щат ??????
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има опасност хората да не могата да си позволят основни храни и стоки. Тогава обаче на нас не вярвам някой да се втурне да ни помага.
9
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Киро че ви оправи как ви оправи Бойко!
8
0
 
2
 
! Отговори
Враг преди 2 години
Аз обявявам България за национален враг за мен.За щастие много малко съм живял в България.Имах намерение да се връщам, не вече не.
7
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
А вие за къвуи сте министри ве?Нямало прозрачност!Закъвуи сте там?Данъци,касови апарати,проверки,затвор няма ли или както винаги сте оставили целия хаос на самотек а вие само трупате пачки седейки си!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите лъжат повече и от ГЕРП!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам и бедните пенсионери да бъдат настанени в хотели за изхранване в хотели докато мине зимата. Струва ми се справедливо! Тамън ще спасим туристическия сезон!
4
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Печеливша ще бъде инвестицията в производството на големи сини балони с надпис "НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ"!
3
0
 
9
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 години
Опаааа, я кажете за новия закон, където не можеш да си вземеш болничен ако и следващия месец те хване корона вируса, защото намало пари в НОИ ... А депутатчетата ви предложиха точно до 50млн да се вземат от ковид мерките
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то какво произвеждаме, та да има опасност...
1
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Производствените или продоволствените нужди :)))