Нинова категорична: 5 лв. за литър олио в магазините е спекула

Почваме проверки, задвижваме КЗК със сигнал за картел и монопол
Обновена: 9 мар 2022 15:41 | 9 мар 2022 15:41, Анисия Иванова
139
Нинова категорична: 5 лв. за литър олио в магазините е спекула
Снимка: БГНЕС

Производствената цена на литър олио е 2 лева. Цена от 5 лева в магазините е спекула. Твърдението, че спирането на износа от Украйна и Русия на слънчогледово семе, е причина за вдигане на цените е неоснователно. Имаме 1,5 млн. тона слънчогледово семе, което стига за 4,5 г. производство на олио. Това заяви министърът на икономиката Корнелия Нинова.

Липса на суровина няма. Собствениците на семе и производителите на олио задържат количество, в очакване да се вдигне още цената.

От днес задвижваме КЗК със сигнал за картел и монопол. Пълни проверки. КЗП е на проверки също, ще влезем във всеки склад ако трябва. Агенцията по стокови борси и тържища тръгва по пазарите и складовете, за да видим какво се крие, каза Нинова.

Държавата винаги ще подкрепи белия сектор предприемачите, добави Нинова. Онези, които се опитват да печелят свръхпечалби ще срещнете цялата сила на държавата. Няма да позволим чрез спекула да изнудвате българския народ, каза още Нинова, цитирана от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Тая тетка говори все едно е опозиция а не вицепремиер.
112
0
 
0
 
! Отговори
червените тикви преди 2 години
Не *** УФСЪа не е спекула толково струва олиото 2,5 евро нищо не е Просто са ти ниски заплатите на хората 311 евро минималната и в Сърбия е 350 еуро!!!! Гледай да увеличаваш заплатите на хората, ане да режеш приходите на бизнеса УФСЪА ПРО3ТА чирвена. Тр. да накараш бизнеса да плаща нормални пари на хората, а не да прави свръхпечалби. 700 евро минималната ама за това требва акъл и политици а не кухи чрвени ***.
111
1
 
3
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Продьлжаваме промяната - както обещахме
110
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Г-жо Нинова,всичко това го знаем,а вие действайте и глобявайте алчните и нагли търговци,които се гаврят с бедния български народ!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До глас от народа Няма да излезе вече с вдигнат юмрук и да вика " мутри вън" . Нито мутрите са вън нито щето като се смени живота ни се подобри. По зле и от преди по времето на цар Боко.
108
2
 
10
 
! Отговори
глас от народа преди 2 години
Радев да не се крие, ами да излезе и да обясни на народа защо беше Лумпениадата? Чии интереси защитава, и защо излъга народа!Кога ще поднесе извинение на народа за стореното. Кога ще подаде оставка.
107
2
 
7
 
! Отговори
и т.н. преди 2 години
С Госпожа Лъжа ще има Виденов Ден.
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Нинова вече олиото е 6.30 лв. сега днес в 19.00ч. Всичко което има цена ежедневно расте. Горивата ако поскъпнаха с 20 - 30 ст. цените скочиха с 40-60% и повече. Какво прави този кабинет, само се съвещавате и обсъждате без да работите за полна на народа.Вече всичко е спекула и политици и търговци. Трябва спешно нов кабинет с нови лица,
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще й се на Нинова да прехвърли вината върху търговците, че е спекула, ще й се да водим вътрешна война, но не е така. Има недостиг на всичко, на зърно, на газ, токът ни го взимат без пари, изобщо ни...... отвсякъде. А, таз лъжа си мисли че ни лъже. Продажници!
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавният резерв са ни го взели, продадено е, няма го. Кой как може ще се спасява.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия олиото днес 2,50?, сутринта горивото в Франция е било 2,40?. Ако си мисли някой че е спекула се лъже. Няма аа, има недостиг на ресурси. За какво се водят войни в света през вековете? За хранителни и енергийни ресурси!
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооу многознаещите от знания ли сте бедняците на Европата. Колко е ряпата в момента или чукундура на кило ? От един декар зах.цвекло колко захар изкарате бре чукундури ? Хайде товА са ви новите задачи за решаване !
101
4
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
ПРОМЯНА нали. Айде яжте си сега Промяната, ама това е само началото....
100
2
 
8
 
! Отговори
54 преди 2 години
Ами просто е, ще отида до Турция ще си купя 30 л. олио, и мафиоти те в Корумпестан да го д... т.
99
3
 
10
 
! Отговори
До Зозо преди 2 години
До Зозо, браво абсолютно си прав, още помня как Гумен Речев в един четвъртък каза"Това са глупости за фалит на банки, банковата система в България е стабилна и няма никакви проблеми". В понеделник банките не отвориха и парите от тях изчезнаха. Добре, че в петък успях да си изтегля с големи мъки парите. Ей, този същия в момента твори закони в парламента и дава икономически съвети, наравно със сина си. На карайте ме сега да им имам вяра, комунисти, сър.
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е спекулативна цената,пуснете безмитно олио от други страни и цената ще падне бързо,в германия олиото е 1,5 евро,а сигурно в съседна турция е под 1 евро
97
3
 
6
 
! Отговори
Стойчо Стоев преди 2 години
Искам да попитам другарката Нинова 720лв за тон донбаски въглища дали е спекула. Защото искам да си купя 5 тона. Ще ми стигнат за 2,5 зими.
96
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
1996г. Р.Гечев беше икономически министър, викаха му Поразяващата уста. Като каже нещо и на другия ден долара двойна скача. Та и Корни същата работа, нали и бензиностанциите провери преди това. Ай сиктир, БСП = ФАЛИТ за пореден път.
95
3
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 2 години
Много песимизъм в този форум. Представете си някой открадне от крадец. Как ще стане това? Помните ли 1994 - 1997. Мутрите как се избиваха? Тогава шеф на следствието беше Бойко Рашков. 150 неразкрити убийства. Общо взето сега конфигурацията е същата. Скоро проблемите ще се разрешат по естествен начин. Просто трябва да внимаваме като се движим по улицата.
94
1
 
10
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
украйнците да се бият за нашата земя е доста комично да не кажа е по гадна дума,защо не питате украйнците за изгорените българи в дома на културата в одеса, ами тогава се свихте ниско , а сега сомо за украйна сякаш нашите си проблеми са малки