Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП са излишни за България така както Путин за света
36
1
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 35 --- Това го кажи на онези, които са зaeбaли Матушката и са се преселили в САЩ и Западна Европа, както и на студентите от комунистически семейства на БКП-БСП и просъветската ДУМА.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На опашките за банани поне нямаше трупове.
34
3
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 24 --- Точно това се опитват да ни внушат определени червени гаулайтери. И всички безмозъчни индивиди ще бъдат на тяхна страна, защото за да се мисли, трябва и да се вижда и съпоставя, да се правят анализи, което е невъзможно за същите псевдо интелектуалци. Ех, де е Хегел с неговите постулати ТЕЗА-АНТИТЕЗА-СИНТЕЗА. ;)
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо лично, но земното кълбо, ще е много хубаво място за живеене без САЩ и Англия
32
9
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 2 години
Генерален, не забравяй, че преди 10 години стана ясно наличието на 2 трилиона куб.м. газ в Кримския басейн и огромни залежи от нефтоносни шисти в Донбас.След 2години Русия започна тяхното завладяванеВсички други приказки и основания са за наивниците и собствените зомбита, ***, пияници руснаци!
31
0
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Баце , за един диван 1000 километра....де ти е сметката? Да не си в соца?
30
0
 
2
 
! Отговори
този преди 2 години
си е наи долен крадец и убиец отровител
29
9
 
9
 
! Отговори
България над Русия преди 2 години
БСП и Възраждане, трябва да са извън парламента.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир е отсъствие на каквито и да е военни действия, страх от насилие или ожесточени конфликти. Мирът осигурява както личната, така и обществената безопасност. Мирът също така предполага наличието на здрави или заздравели междуличностни или международни отношения, просперитет в областта на социалното и икономическото благосъстояние, създаване на равенство, както и работещ политически строй, който служи на истинските интереси на всички. Не виждам еврочиновниците да се опитват да го постигнат.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алчната Америка, така прави. И в на си развяват байрака. Да не се заблуждаваме, всички заповеди идват от там.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой съвсем умишлено се опитва да ни въвлече в тази братоубийствена война, и напълно безсмислена. Накрая Русия и Украйна ще седнат и ще се разберат, Евролидерите ще получат високо платени постове в бордове *** Американски компании, Кирчо ще си замине в Канада, а ние ще купуваме скъпи горива и ще гладуваме.
25
4
 
7
 
! Отговори
Абе Не Знам преди 2 години
ама в САЩ вече Литър Бензин е 4 лева в наши пари, а имайте преднид, че обикновено цената на Бензина в САЩ е 30% до 50% от нашата, така че реална цена на Бензина е вече поне 10 лева!
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е че Русия е нужна на Китай точно колкото Китай е нужен на Русия. Това не е вярно за ФАЩ и марионетките им. Но да, намираме се в етап, който се е повтарял и повтарял през историята - сриването на текущата империя. Сбогом ФАЩ, ще сте много по-полезни за света като бананова република отколкото като световен диктатор.
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остана да се пръкне и кремълска опорка , че Украйна е нападнала Русия, която пък искала да освободи света, но пак някакви гадове и попречили!
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте аз съм шофьор на камион утре тръгвам от Варна в 07:00 и ще мина първо през Бургас в 09:00 после 10:30 Ст Загора после 11:45 съм в Пловдив и пристигам в София към 13:00 да ме чакате пред халите трябват ми двама човек за една работа да свалим един диван от 8 етаж
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид медиен вирус ли е?
20
15
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 2 години
чакаме китай да си вземе сибир
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната във всичките форми е ужасяваща. Нито руснаците, нито украинците я искат. Мародерите и психопатите свързани с определени икономически кръгове имат нужда от нея, но обикновените хора НЕ. Стига противопоставяне. Народите трябва да се обединят с искания и протести за МИР, а не за въоръжаване и подпомагането на изтреблението на милиони невини хора.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тирирамби..., знае е се че е конфликт между кравария и Русия, знае се че е Украйна е само брънката, знае се че е за нов световен ред, знае се че вече за Русия няма назад и има 6500 аргумента за тази цел