Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик

"Не е приемливо да говори от името на българския народ срещу правителството"
514
Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик
Снимка: БГНЕС

Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик у нас, даде да се разбере премиерът Кирил Петков след заседанието на правителството.

Още по темата
Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство, заяви Петков. Въпросът е обсъждан на оперативно заседание на кабинета.

Преди дни руският посланик в София Елеонора Митрофанова каза, че мнозинството от хората в България не подкрепят нито реториката, нито действията на правителството по отношение на Русия.

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

Преди малко повече от две седмици Петков покани Митрофанова на разговор в Министерския съвет заради нейни думи по повод отбелязване на Освобождението на България на 3 март.

Тогава българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции. От МС съобщиха, че посланик Митрофанова се е извинила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
6
 
12
 
! Отговори
тц тц тц преди 2 години
Бе момченце харвардско..дето боравиш с не повече от 500 думи...какво искаш!? Какво са ти наредили от Метрополията? Да изгониш руския посланик? Ти даваш ли си сметка какво значи това? Бе ей! Кога дойде,,кога толкова глупости натвори. Ония,предишните за 10 год...а ти за 3 месеца.
331
7
 
8
 
! Отговори
Брей преди 2 години
Колкото и да се напъвате няма как да накарате българите да се бият срещу Русия , въпреки медийната пропаганда . За ваша жалост има нет и всеки може да види истината като се поразрови в световните новини.
330
3
 
6
 
! Отговори
До хахахаха преди 2 години
Само 10 000 плагени русофаби ли останахте..хахахаах и още ще се стопявате! Копейките свършват и ИСТИНАТА лъсва!
329
2
 
2
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Тъжното е, че с такъв манталитет и управници, ние вечно ще сме разчекнати между Русия и САЩ... никакво достойнство, никакъв патриотизъм. Ако си мислете, че на някой му дреме за нас и иска да сме добре - ходете се прегледайте. И двата лагера се интересуват да ни клатят, за да им върви берекета, а плебсът ще плаща дали с нищожните си доходи, дали с живота си. А някои седят и пляскат във възторг, даже напират да се наведат по-ниско на едните или другите. Трагедия пълна.
328
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонете я тая - така и така сме обявени за вражеска държава , поне да покажем малко смелост и достойнство !
327
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога? Айде че както е тръгнало войната си отива към логичен край и Русия ще почне да икономисва и ще сведе посолството у нас до консулство. Е тогава др. Митрофанова ще си чака заплатата по три месеца и ще и се пооръфа перушината
326
6
 
7
 
! Отговори
До 358 преди 2 години
Платените руски намаляват
325
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 години
този сайт е пълен с платени краварски ***
324
2
 
7
 
! Отговори
До 354 преди 2 години
Е ти как разбра, че повечето българи не искат??? Разбира си, че е лъжа!
323
1
 
3
 
! Отговори
М-даа!!! преди 2 години
До Анонимен Точно така си е,ама просто Киро..каза друго..." Ние сме ЕС..ние сме НАТО". За каква България ми говориш аретлик?
322
3
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Кире ,събери на един площад напр. 10 000 българи и ги накарай да се разделят на две групи: 1 за Украйна ,НАТО и ЕС и 2. за Русия. Ха познай какъв ще е резултата?!
321
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа ли е, че повечето българи не искат НАТО?!Дайте да ги питаме, нали така е демократично?Ние сме България и живеем тук, за разлика от парашутистите , пуснати от далечните от сърцата ни американски интереси.Тази страна не е твоя!
320
10
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ами просто каза истината, която всички знаем.2/3 от българите са против ЕС и НАТО.Българите помним кой ни измъкна от шалварите, за разлика от канадците и друга евро папл**ч.
319
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пипетков-ти не си българският народ!
318
25
 
18
 
! Отговори
Здравко преди 2 години
Качвайте Митрофанката на самолета и да си заминава там от където е дошла !
317
7
 
13
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ти си най обикновен палаш на Черепов! Едва ли това са негови думи! Май те готват за Агнец!
316
19
 
14
 
! Отговори
Глеб преди 2 години
Ако е дипломат никога няма да прави оценка , ако е дърта Кагебистка каквато е , няма да се замисли да се изцепи . И тя и оня пияндурник Макаров и Решетников изпълват със съветската школа на грубоватият *** . Вън и е мястото
315
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
митрофанова да си заминава от София
314
27
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Руският посланик е по-запознат с настроенията в България,та нищо неверно не е казал.Тепърва ще получавате отговори от Русия,търпение юпита.
313
9
 
3
 
! Отговори
До 338 преди 2 години
Трябва да се види договорът в каква валута се заплаща. Не стават така работата. Ако пиле рубли ок, но ме съмнява.