За стоте дни управление българите пишат "Добър 3,57" на кабинета "Петков"

"Алфа Рисърч": 85% не са доволни от постигнатото за доходите и инфлацията
295
За стоте дни управление българите пишат "Добър 3,57" на кабинета "Петков"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Оценка "Добър 3.57" пише българското общество на правителството за изминалите 100 дни на управление, според проучване на "Алфа Рисърч" за БНТ.

Още по темата
Стоте дни на кабинета "Петков" бяха белязани с кризи във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и нарастващи цени на енергоносителите.

"Тук виждаме сечения на три параметъра: първо, на нашето правителство се е паднала трудна задача, на второ място неудовлетворителни резултати в много направления и трето - очакването това правителство да има бъдещи постижения", коментира Боряна Димитрова, социолог и управител на "Алфа Рисърч".

53% от българското общество не смятат, че конфронтацията между управляващи и опозиция ще доведe до предсрочни избори през тази година, показват още данните.

На въпрос в кои сфери одобряват най-много постигнатото от кабинета и къде са нужни повече действия, като най-високи се открояват очакванията в сферата на доходите и инфлацията - над 85% не са доволни от постигнатото.

Обществото очаква и по-категорични резултати в съдебната реформа и енергетиката. Най-висок процент, над 40% от запитаните, виждат положителни резултати в отбраната и сигурността, позицията за войната в Украйна и външната политика, както и овладяването на Ковид кризата.

Вчера премиерът също отчете във видео стоте дни управление.

"Ние искаме да напредваме още по-бързо, не сме доволни от скоростта, с която идва промяната, но се радваме, че бързо или бавно тя идва - с по-малки крачки, отколкото и на нас ни се иска, но в правилната посока", категоричен бе Кирил Петков.

Социолозите са проверили и какви са нагласите след арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Според 60.9% от хората акцията в късните часове на 17 март е провал на МВР, защото извършва арести без доказателства, но за 34.4% това е успех на правителството в борбата срещу корупцията. 4.7% остават без мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако качулките бяха наритали лицето Бойко Методиев Борисов и му бяха сложили белезниците щях да им пиша и много добър. Пък ако беше и оказал съпротива и го бяха респектирали с електрошокове направо щяха да са за отличен.
136
1
 
14
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Оценката е завишена с 4 единици.
135
1
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
За 100 дни , 100 минуса ,..... -100 / минус 100/ !Мунус 100 , минус 100 , кой ти ги дава ?
134
1
 
13
 
! Отговори
КАК ДА ПОВЯРВАМ? преди 2 години
ПРЕПИСАХА НА БОЙКО ФАЛШИВИТЕ КЮЛЧЕТА И ФАЛШИВИТЕ ПАЧКИ ЕВРО РАЗНИТЕ ЧЕРЕПИ, БОБОКОВИ, БЕНЧОВЦИ, ВЕТКО, МОНЬО, БАНЕВ, ВАСИЛЕВ... И ТЯМ ПОДОБНИ МИЛИАРДЕРИ - ТРУДОВИ ХОРА,ГРАБИЛИ НИ 30 ГОДИНИ С ПОТ НА ЧЕЛАТА! ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ ТОЗИ /ИЛИ ТАЗИ/, КОЯТО Е СНИМАЛА И ДА КАЖЕ - ДА, ВЯРНО Е, АЗ СЪМ СВИДЕТЕЛЯ И ДА ГО ВКАРАТ В ЗАТВОРА? ЗАЩО ПОДХВЪРЛИХА САМО СНИМКИ 100% ФАЛШИВИ?
133
1
 
7
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 години
"добър?????? За олиото или горивата тока ще коментираме другия месец, по тая логика като направят олиото 10лв оценката трябва да е 6+ невиждам смисъл у тия хора
132
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
аз оценявам на -2 работата на правителството - само разправии, само издънки, въвлякохани във войната, лъжат, за кражби още не знам
131
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
аз на ленчето давам оценка 5 защото пет пъти си увеличи заплатата. ашколсун къзъм!!!
130
1
 
24
 
! Отговори
ТРИТЕ ВИСШИ преди 2 години
Не вярвах, че след Б.Б. ще дойде премиер, пред който Б.Б. ще изглежда като да има три висши! В Харвард диплома дават, ама акъл не дават! СРЕДЕН 2,50!
129
2
 
14
 
! Отговори
ТОЧНО 3.75% ЩЕ ЗЕМАТ преди 2 години
БРАВО БЕ - 3.75 ЗА ПППП? ТОГАВА ЗА ГЕРБ ТРЯБВА ДА Е 18.35, АКО ИМА ТАКАВА ОЦЕНКА. ИЛИ ТОВА СА ПРОЦЕНТИТЕ КОИТО ЩЕ ВЗЕМАТ СЕПТЕМВРИ, НА ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ?
128
3
 
10
 
! Отговори
НАРКОМАНА ПЕТКОВ преди 2 години
в затвора,веднага
127
1
 
0
 
! Отговори
Цар лъв ФИЛМ преди 2 години
Издигнете ме да стана цар на България , за да има реална оправия ! Желаете ли реална оправия ?
126
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отличен шест имат от мен.
125
22
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Малеееее, като чета повечето коментари тук и ми става ясно защото хората бягат от тая държава с 200. Дойде човека, интелигентен , с визия, не като ония бай ***. Опитва се да прави неща, за които не сме си и мечтали преди / ареста на ***/. На 300км от България има война, те тръгнали да го съдят за високи цени.Свешни сте !!! Оставете хората да работят и вървете при *** :-)
124
4
 
18
 
! Отговори
ВЪН! преди 2 години
Какви оценки им поставяте, какви 5 лева. Неграмотни не-а-декватници. ДА СИ ХОДЯТ! ВЕДНАГА! Това е оценката - ВЪН, от където са дошли!
123
3
 
17
 
! Отговори
100 ПАТРОНА преди 2 години
100 дни ЦИРК и про100тия! Да ви п**ам у промяната.
122
2
 
6
 
! Отговори
КНСБ преди 2 години
Е как пък го изчислихте ?! Не пък мислим,че не заслужава повече от 3,07 ...а и то му е много !!! Много шум за нищо !
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако русофилите заминат за РУСИЯ,ЩЕ СЕ ВЪРНАТ РУСОФОБИ
120
1
 
13
 
! Отговори
слаб 2 преди 2 години
Слаб 2
119
2
 
12
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
БОЙКО ИМ ОСТАВИ ХАЗНАТА НА ПЛЮС, С 10 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ И 6 МИЛИАРДА ИЗЛИШЪК???? А РАДЕВ И КИРЕТО ЗА НЯМА И ГОДИНА ДРЪПНАХА 20 МИЛИАРДА ЗАЕМИ??? И АЗ МОГА ДА УПРАВЛЯВАМ ТАКА, ЩОМ ДРУГ ЩЕ ПЛАЩА, КАКВО МИ ДРЕМЕ?
118
2
 
18
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
...кой им се връзва на тия! Лъжа след лъжа! Тия ни докараха на първо място по починали от Ковид, инфлацията е двуцифрена, всички строежи са спрени, а тия доволни! Киро Кривата уста само повтаря..."ще , ще , ще, ...ще.трябва да направим анализ", или..."вървим в правилната посока"! А между другото, пак са теглили нов заем! Всъщност,някой разбра ли къде отидоха ония 9 милиарда "усвоени" за декември?