Украинските деца не могат да тръгнат на училище без ваксини

Журналист настани три сестри и техните пет деца
24 мар 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
63

Многохилядно мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия се проведе в София.

Хората призоваха България да продължи да помага.

"Протестът е огромен, целият площад е пълен, поне 10 хиляди души има. Шествието минаваше поне 20 минути. Много млади хора, които бяха с българските и украинските знамена. Това е шествието, на което най-много съм се вълнувал. Досега съм бил на стотици протести, те са били за по-добър живот. За първи път съм на митинг за живота, защото се надяваме, че ще спасим човешки живот", каза журналистът Владимир Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това, което може да направим, е да приютим колкото се може повече жени и деца.
"Приютих 3 майки, които са сестри, и техните общо 5 деца. Те живеят в Киев от ново поколение, рускоезични са. Още когато е започнала войната - бащата на децата ги е взел и ги е закарал в Николаев. И на 2 март, когато са празнували рожден ден на най-малкото, малко преди да извадят тортата, и там са започнали да падат бомби.
Тогава той ги кара до границата", допълни Йончев в ефира на Bulgaria ON AIR.

След това те тръгват сами с куфарите.

"Децата са на 16, 14 и малкото, което е на 10 години. В Румъния са пътували повече от седмица, защото тогава беше много хаотично. Първоначално са се опитали да се устроят там, но не са успели. В платформата "Мати Украйна", която е една от организациите, които най-много помагат на украинските бежанци, там всеки може да се регистрира с какво може да помогне. Ние обявихме, че имаме жилище и ни се обадиха след 10 минути", поясни Владимир Йончев.
 
Журналистът добави, че жените са успели да си намерят и работа.

"Децата много искат да тръгнат на училище, но не могат, преди да получат сертификат, че са ваксинирани. Те са минали всичките възможни украински ваксини, но никой в България не си е направил труда да поиска какви са тези ваксини. Днес те се обадиха на своя племенница в Киев, която трябваше да премине през райони, които се обстрелват, за да стигне до къщата им, да разбие вратата и да снима здравните картони", коментира журналистът.

По думите му има и разлика във ваксините - при тях се поставят живи ваксини, при нас се поставят други. А вълната, която ни очаква в следващите седмици, ще бъде много по-голяма от сегашната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: УкрайнаЙончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте НЕНОРМАЛНИ бе, това ли им е проблема на децата? Какво дори ако нямат някакви ваксини? На кого пречи? Нали всички българчета са ваксинирани? Защо въобще се споменава това безумие? Какво се случва напоследък с тази истерия покрай ВАКСИНИВАКСИНИВАКСИНИ??
47
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Много лесен въпрос: Каква квалификация е нужна за министър на отбраната в Германия?
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква квалификация е нужна за "журналист" на свободна прахтика вечно недоволен, неуморно и злободневно брулещ спокойствието и подредбата на хората?
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отидох да ги видя прословутите украинки, сега трябва да си лея куршум.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може? Ми ще спрем нашите тогава...
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а какво става с бедстващото българско население , за болните деца да събираме капачки цинизъм
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недопустимо е в България да се развяват чужди знамена. Срамувам се от тия които го правят. Не би трябвало да е разрешено. Но явно българина не може да живее без господар.
41
3
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
почна се... ще видите че крайната, най-крайната цел е дупченето... тоя маймун боцнал ли си е децата и с колко дози...
40
4
 
6
 
! Отговори
Без ваксини преди 2 години
НИКАКВО уичилище и градина! Тези са ходещи торби с болести! Няма нашите деца да *** заради тях! Да се оправят! Получиха повече от достатъчно!
39
11
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Платените *** на тази статия излъгаха, че на това шествие имало поне 10 000 души, на това шествие имаше поне 100 000 души 😂😂😂
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Ами, всъшност е лесен отговорът. Зависи за какви позиции колко умения имаш и колко пари искаш. Примерно познат зъболекар е наел за асистент/сестра украинка. Ама за медицински сестри, особено с опит, пазарът е гладен от години. Няма нищо лошо, че им се намира работа на тия хора. В случая повечето са наистина лекари, инженери и т.н. с професия и опит. А и народът бил той украински, руски или какъвто и да е, не е виновен за глупостите на политиците.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не могат да покажат картон за изпълнени ваксинации, по понятни причини, ще се ваксинират отново. В България. Няма проблем от медицинска гледна точка.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако каже че е от Русе, ще пусна тото.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свои помагат на свои, това е, куриерска фирма, журналист любител на протести от Протестна мрежа. Всичко е точно. да живеят украинците и техните поселения
34
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те пък сякаш са ваксинирани всички български деца че зор за украинските. Толкото изпръщели майки има дето не ваксинират децата си, и педиатрите им пишат само документално че са, за да не се разправят с тях. Трябва антиваксърките да протестират с украинците да не ги боцкат
33
3
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Айдуциииииииииииииииииииииииииииии!Стига крадохте народа български.Долуууууууууууууууууууууу!
32
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 2 години
Абе, то и съвременните индо-българи са потомци на бежанци...
31
4
 
35
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Оооо, как. Те украинските братя са с безплатен транспорт в София. Не плащат винетки. Спят в хотели. Колко му е и другото...
30
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам много украински знамена. Къде ли съм? В България или в Украйна? Май новото правителство ще е украинско. Само право на глас не им давате. Всичко друго се даде. А, защо ли да не им дадете и това. Ха ха ха.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Пиши се украинец. Явно сега е на мода, а и хората се чувстват добре и значими, когато правят добро, така че трябва да стане.