Украинските деца не могат да тръгнат на училище без ваксини

Журналист настани три сестри и техните пет деца
24 мар 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
63

Многохилядно мирно шествие в подкрепа на Украйна срещу руската агресия се проведе в София.

Хората призоваха България да продължи да помага.

"Протестът е огромен, целият площад е пълен, поне 10 хиляди души има. Шествието минаваше поне 20 минути. Много млади хора, които бяха с българските и украинските знамена. Това е шествието, на което най-много съм се вълнувал. Досега съм бил на стотици протести, те са били за по-добър живот. За първи път съм на митинг за живота, защото се надяваме, че ще спасим човешки живот", каза журналистът Владимир Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това, което може да направим, е да приютим колкото се може повече жени и деца.
"Приютих 3 майки, които са сестри, и техните общо 5 деца. Те живеят в Киев от ново поколение, рускоезични са. Още когато е започнала войната - бащата на децата ги е взел и ги е закарал в Николаев. И на 2 март, когато са празнували рожден ден на най-малкото, малко преди да извадят тортата, и там са започнали да падат бомби.
Тогава той ги кара до границата", допълни Йончев в ефира на Bulgaria ON AIR.

След това те тръгват сами с куфарите.

"Децата са на 16, 14 и малкото, което е на 10 години. В Румъния са пътували повече от седмица, защото тогава беше много хаотично. Първоначално са се опитали да се устроят там, но не са успели. В платформата "Мати Украйна", която е една от организациите, които най-много помагат на украинските бежанци, там всеки може да се регистрира с какво може да помогне. Ние обявихме, че имаме жилище и ни се обадиха след 10 минути", поясни Владимир Йончев.
 
Журналистът добави, че жените са успели да си намерят и работа.

"Децата много искат да тръгнат на училище, но не могат, преди да получат сертификат, че са ваксинирани. Те са минали всичките възможни украински ваксини, но никой в България не си е направил труда да поиска какви са тези ваксини. Днес те се обадиха на своя племенница в Киев, която трябваше да премине през райони, които се обстрелват, за да стигне до къщата им, да разбие вратата и да снима здравните картони", коментира журналистът.

По думите му има и разлика във ваксините - при тях се поставят живи ваксини, при нас се поставят други. А вълната, която ни очаква в следващите седмици, ще бъде много по-голяма от сегашната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: УкрайнаЙончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
21
 
! Отговори
122 преди 2 години
В предишната статия твърдите, че вече около 90 навлека посещават детски градини и училища ! Имат ли нужните ваксини????
7
15
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 1. Няма да се допусне да дестабилизирате България. Правителството вече ще бъде принудено да действа твърдо,защото сега е война,а при война не се действа демократично. Разбира се че се затруднява живота,защото при всяка война е така. Няма да позволим анархия и глупавите ви стачки ще бъдат смазани в зародиш.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плаща се ако се прибират бежанци.Този е пропуснал да каже колко кинти е взел.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно нормално да искат ваксинационен статус. Всяка държава Ива задължителна имунизация.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става въпрос за доказаните ваксини, а не експерименталните препарати, които не пазят.
3
5
 
27
 
! Отговори
Оооооо преди 2 години
Я стига. Да си ги издържат. 10 000 човека, ако са били по 100 лева да отделят на месец, ще им събират 1 000 000 лева месечно. Какво само реват. Все едно не се вижда. Направиха ги уникални превилегировани. 30 години на българите няма кой да помогне. Да дадат половин заплата богаташите. Айде сиктир.......
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 хиляди дали имаше и 300 човека хаха
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро няма да им е до украинците като излязат 100хил на площада заради високите цени и сметки