Откраднаха касичка с пари за Украйна от "Св. Неделя"

Тя е била сложена в храма от БЧК
Обновена: 25 мар 2022 23:13 | 25 мар 2022 22:55, Александър Попов
130
Откраднаха касичка с пари за Украйна от "Св. Неделя"
Снимка: Софийската митополия

На днешния празник Благовещение, в 10:50 часа, неизвестно лице открадна касичката на Българския червен кръст (БЧК), която Софийската света митрополия беше поставила за събирането на средства за пострадалите от войната в Украйна, съобщиха от Софийската митрополия.

С благословението на Негово светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит в столичните храмове бяха поставени касички на БЧК за набирането на средства за пострадалите от войната в Украйна.

От Софийската митрополия предоставят запис от охранителните камери в храма, на който се вижда как касичката се краде. Записът е публикуван в сайта на Софийската митрополия и в официалния сайт на Българската патриаршия.

Ако имате повече информация за лицето, молим да се свържете с ръководството на храма "Св. Неделя", на телефоните - 02/9875748 и 0885131542, призовават от Софийската митрополия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: кражбаСвета Неделя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, не е редно да се краде от Църква. Да, грях е, но все пак трябва снизхождение, а не да го/я кълнем. Даренията тъака или иначе ще отиват по предназанчение. Ще отидат може би да се нахрани този човек или такива като него - гладни и изоставени на произвола.. Не съдете така строго и не кълнете "крадеца" или "крадлата", със сигурност той/тя е нуждаещ човек, колко гладни българи има, а нашите бг попове не са дали и един лев за тях. Тръгна ли са нашите подлизурковци бг попове да се правят на благородници с чужди пари.
92
0
 
1
 
! Отговори
До " жена" преди 2 години
" В църквите и манастирите се организират постоянно обеди и други благотворителни дейности за бедните ">> МОЛЯ??? Защо лъжеш нагло? НЯМА такова нещо - нито в столицата, нито извън София! Хранили са постоянно бедните?! ЛЪЖЕШ! Само в ЕДИН, ЕДИНСТВЕН храм в София хранят гладни хора ВЕДНЪЖ СЕДМИЧНО! В ТОЗИ ХРАМ НА БЕДЕН ЧОВЕК (ЛУД ИЛИ НЕ, НИЩОЖЕСТВО) МУ СЕ ПАДА ПО ЕДНА, ЕДИНСТВЕНА ПОРЦИЯ ХРАНА ВЕДНЪЖ В СЕДМИЦАТА! ТИ БИ ЛИ СЕ ХРАНИЛА С ЕДНА ПОРЦИЯ ХРАНА ЕДИН ПЪТ В СЕДМИЦАТА, НЕЩАСТНИЦЕ? МАЙ НЕ?
91
0
 
1
 
! Отговори
От 102 - Продължение преди 2 години
ПРОСТО НЕ ДАРЯВАЙТЕ В ТЕЗИ КАСИЧКИ В ЦЪРКВИТЕ! ТАКА ЩЕ БОЙКОТИРАТЕ "БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА " НА АЛЧНИТЕ НИ БГ ПОПОВЕ, УЗУРПИРАЛИ ЦЪРКВАТА! АКО ИСКАТЕ ДА ДАРИТЕ НА УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ, ТО ПО-ДОБРЕ ДА Е В НАТУРА И НА АДРЕСА НА мати Украина в София!
90
0
 
1
 
! Отговори
От 102 - Продължение преди 2 години
Алчните бг попове "помагат" на бежанците с чуждите ( с ВАШИТЕ ДАРЕНИЯ И ПАРИ) пари, а не с парите от самата църква! Ей, ви, на "благодаеяние" и "благотворителност"!Колко богати хора са дарявали на храмове в София, и са останали ЗАБРАВЕНИ от алчните попове, окупирали Църквата, само за да печелят пари, власт и внимание! Довчера попа Неофит и БПЦ се кланяха на Бойко Борисов, понеже им бе напълнил гушите с милиони пари, днес го забравиха и го замениха с Кирил Петков, тия жалки НЕБЛАГОДАРНИЦИ!
89
0
 
1
 
! Отговори
От 102 - Продължение преди 2 години
Трето, когато въпрос за дарения (в този случай за украинските бежанци), нашата алчна бпц въпреки че е състоятелна финасово, материално и имотно, тя не дава от себе си пари за бежанците, а най-нагло и лукаво използва социални организации като БЧК (също крадлива организация), да изксат пари от миряните и от българите. Сиреч, бпц прави добро с чуждите пари, а не от своя страна, ако "благоволи", то "дареното" и "пожертвуваното" от нея едва ли не трябва да бъде върнато (от миряните,разбира се) лихва!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, относно даренията в църква (за самата църква) има лоша практика дадена митрополия да взима много голям процент от даренията, а всичко останало (нищожен процент) да бъде за самия храм/манастир. Второ, когато става въпрос за дарения, то в Българските ( и не само) църкви и храмове е тази "тенденция"- " НЕ се взима от храма, а САМО се ДАВА!". Трето, когато въпрос за дарения ( в този случай за украинските бежанци), нашата бпц, въпреки че е състоятелна финасово, материално и имотно, тя
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано ги е дал за някое нещастно, болно българче! На украинците предложиха даже и безплатни карти за пътуване в градския транспорт, а аз ще плащам по 60 лв. на месец за карта в цялата градска мрежа в София! Т..ъпи българи!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой тъмнозелен путинoфил от пишештите коментари тук е бил
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Байдън им дава милиарди. Всеки запознат е чул телефонният запис
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да простите!Тези са въшливи с пари в чужди банки !!!!!
83
1
 
0
 
! Отговори
До "Съвпадение? преди 2 години
Ако ще си признаваш, кажи го в РПУ-то.... Едва ли ще те задържат за 24часа,би било дискриминация към мозъчен инвалид като теб
82
2
 
3
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Комунистическа му работа! Добре че не са взривили църквата!
81
6
 
4
 
! Отговори
Съвпадение? преди 2 години
Интересното е, че пет минути преди кражбата, около храма е забелязано да се навърта едно кремълско джудже
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от БЧК, що не я закрепиха с нещо? И те ли са дошли от Канада и не знаят що за матрял се подвизава в България
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По въпроса за инфлацията правителството е безсилно и няма план. Същото е и в брюксел, те са в шок, в небрано лозе защото Русия е спряла всякакви доставки, и ще продава само за рубли, на неприятелските страни, всичките 27 от ес плюс още 5-6 други. Сащ са в много по-добро положение, защото те имат много малък % на внос на петрол от Русия и целта им е да омаломощят ес, като го подлагат на санкции. За Русия санкциите нямат никакво значение вече.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Бог го е позволил значи така трябва. Някой друг има по голяма нужда.
77
0
 
9
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 2 години
Междувременно, във Фантастико от вчера се продава печено агнешко бутче за.........79 лева на килограм!
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е работата, че не можеш да си "стоиш кротко в панелката". В един момент ти събарят вратата, влизат тарикатите от Азов, събират ти всичко ценно, което имаш, обръщат ти джобовете за пари, опитват да насилят дъщеря ти и след това ти дават един час да се махнеш. После си разполагат там оръжията и стрелят по руснаците, после идва снаряд и ги ликвидира, заедно с жилището ти. Ти през това време ако си стигнал до мазето, стоиш там без хляб, без вода, без отопление по 2 - 2 седмици. Това са фактите
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ютюб имаше канали на украински видеоблогери, които се занимаваха с русофобска и нацистка пропаганда. След инвазията веднага изчезнаха. И коментарите на украинците отдолу бяха все положителни, одобряващи, насърчаващи. Същите тези хора сега са тук и другаде по източна европа като емигранти. Така че никакви илюзии що за птици са, каквото са търсили са го получили.
74
5
 
16
 
! Отговори
Свидетел преди 2 години
Видях го много добре, беше Олександр Азовеца, никога не можеш да сбъркаш тая крива муттра.....