С 25% по-скъпа великденска трапеза, агнешкото 21 - 25 лв.

Продължава изплащането на COVID добавките към пенсиите
2 апр 2022 14:27, Елка Василева
45

Правителството реши всеки пенсионер да получи по 70 лева добавка за Великден. Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Още по темата
На този фон обаче всички традиционни продукти за предстоящите великденски празници са скочили драстично през последната година. Агнешкото месо по магазините варира между 21 и 25 лева на килограм, а според изчисленията ценовият шок ще направи предстоящия Великден с поне 25% по-скъп.

Пенсионерите ще трябва да отделят и сериозна част от парите си за сметки, защото цената на природния газ се увеличи с повече от 25,%.

"Вчера похарчих 30 лв. и до вечерта изядохме всичко, което бяхме купили. Какво мога да си купя за великденската трапеза с тези 70 лв.?", попита пенсионерка.

Продължава и изплащането на COVID добавките към пенсиите на всички, които са в размер на 60 лева. Те ще се изплащат до края на юни 2022 г., припомня Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
който преди 2 години
е,,амбасамак,, да купува вмирасаното агнешко-всеки си решава
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До алтернатива-коприва33 Зависи каква алтернативна работа предлагаш. Щом хората ти отказват, значи не е като за приемане предложението ти.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постоянно за добавката на пенсионерите пишете, но изобщо не споменавате за добавките на чиновниците. А добавката за пенсионерите е най- нищожната сума, която държавата заделя за някого. Пенсионерите, пенсионерите...
29
2
 
0
 
! Отговори
БСП ВИЦЕТО преди 2 години
За мен не е скъпо, за вас не знам
28
2
 
2
 
! Отговори
алтернатива-коприва преди 2 години
Аз с оплаквачи гледам да не общувам много, много. Ако предложиш на някого да изкара малко допълнителни пари, но не от далавера, а от работа се почва.. нямал време, пиел хапчета за нещо.., има цял репертоар оправдания или пък съжаляваш ако се навие. Изобщо сме станали доста неработливи българите, ромите напоследък, дори да е добре платено. Турците се хвърлят по-смело в работата, но или пипат или с нафта ще те завлече..Качествените хора са малцинство и не мрънкат за кило агнешко, защото имат пари.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
;
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропаднала държава
25
3
 
4
 
! Отговори
счети преди 2 години
За обикновения човек никога не е било евтино. Цените са такива каквито са - ако искаш. Единствено пара.3итите страдат и ***. За обикновените хора няма нищо особено.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Линда-булкаКирова, голям зор вие когато някой има бизнес и не се съобразява с вас. Много смешно изглеждате от страни! Тя нещо взела ли е насила от теб, че злобееш срещу продукцията ѝ? Не мисля. Щом ти е скъпо, па не пазарувай! Яж суха паста за 50 ст. А щом ти е кеф направи и ти една сладкарничка и продавай за 300 лв. Никой не те спира!
23
5
 
5
 
! Отговори
Линда-булкаКирова преди 2 години
Ми като не щете козунак-елате в мойта сладкарничка,безглутеновата тортичка е сал...120 лв.Да ви е сладко!
22
6
 
6
 
! Отговори
Какво можеш да купиш преди 2 години
със 70 лв. ли? АКо искаш и без тях да опиташ, а? Един път пък не бяхте благодарни бе йе! Един път не се случи! Като не ти стигат къде са ти спестените пари от трудовите години? Нямаш, нали? Що нямаш? Щот нямаш финансова култура? Или щот нямаш нужните умения и качества за да печелиш добре! Мръкливо племе и туй то! Кило агнешко, салата и козунак ще можеш да си купиш със 70 лв. К'во щяла да си купи! Егаси налостта вече...
21
6
 
6
 
! Отговори
Дедо Пеньо преди 2 години
Оох Кире,оох Харварде,с тея 70 лв- кое по-напреж бе мискинин такъв! Агнешко-25 лв килцето,козунако-5 лв,оливиятя-7 лв,прясно млеко-2 лв,кисело-1 кофичкятя-сал дотук 40 лв,ами токя,ами да заредим Москвича-лозето да прекопам? Ми зъболекаркятя иска 100 лв коронка!? Оох Кире,оох бели зъбки- твойта мама Харвардската,само да ми паднеш у руките!!!!
20
5
 
6
 
! Отговори
Ами така е.... преди 2 години
БЕГАЙТЕ НА СЕЛО ТАМ Е ЕВТИНО И БЕЗ. ПАРИ.... ХАХАХААА.... У ГРАДО ЕВТИНО НЕМААААА.... А, САМО ЗА ДУПЕТАТИТЕ НА *** И ЧАЛГАРИТЕ.....
19
7
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
А на теб държавата ти отпусна 70 лв.за Великден.Ако сте двама стават 140.Какво пак ревеш?
18
4
 
4
 
! Отговори
До 19. преди 2 години
Докато могат.Познавам една американска пенсионерка която е на 94 години и още работи.Има си едно павилионче за закуски и безалкохолни и не мисли за годините си.
17
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците поне ще празнуват. На тях държавата им отпуска по 40 лв. на ден помощи за бежанци от войната. Едно 4 члено семейство получава 160 лв. помощи на ден. 4800 лв на месец.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се спре с тези помощи и да се нормализира размера на пенсиите. Справедливото решение е всяка година да се преизчисляват всички пенсии с осигурителния доход от предишната година и пенсиите да зависят само от трудовия стаж и размера на осигуровките. Крайно време е и да отпадне тавана на пенсиите или поне да е колкото максималния осигурителен доход
15
2
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Вместо агне фити. Казва се Байдън
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И докога пенсионерите трябва да работят, за да не ги мързи според теб?
13
7
 
7
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Айде стига жалби и оплаквания, Кауфланд и Лидъл пълни с пенсионери, лежащи върху количките. И как пък за един ден изяли храна за 30 лв., ми е непонятно.