МВР извади списък със 116 случая без "движение"

Прокуратурата ги определи като атака
59
МВР извади списък със 116 случая без "движение"
Снимка: БГНЕС

МВР извади справка, съдържаща данни за приключени в ГДНП и ГДБОП преписки и проверки, които са предадени на прокуратурата по компетентност и към момента няма никаква информация за произнасяне по тях.

Справката засяга 116 случаи, сред които такива за публични лица, заемащи ръководни длъжности в държавните и общински администрации, корупция, здравеопазване и др. Тя обхваща периода от 01.01.2021 г. до 25.03.2022 г.

От прокуратурата веднага отговориха, че няма да коментират изброените в т.нар. „справка с данни“, по голяма част от които текат активни действия по разследването, назначени са множество експертизи и други процесуални действия.

"Свидетели сме на поредната едностранна атака от страна на изпълнителната срещу съдебната власт. Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в неконструктивен „диалог“, който погазва конституционно заложения принцип за разделение на властите. Против интереса на българските граждани е прокуратурата да възприеме подхода, налаган от лица, временно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушаване устоите на правовата държава", заявиха от ПРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 850 000 53 Защото знае, нали работи за него :)
53
1
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Прокуратурата работи когато иска и срещу когото иска. Ако те поръча който трябва винаги ще те обуят.
52
1
 
7
 
! Отговори
До 850 000 преди 2 години
Защо не питаш, Пеевски как на 30 стана милиардер, в най-корумпираната държава в ЕС.
51
3
 
5
 
! Отговори
До 850 000 преди 2 години
850000 не са кой знае колко пари, ако живеехме в нормална държава, особенно за висш държавен служител. В Германия минималната е 4000 лв., Ау нас е 720лв. при цени в магазина като тук. Пак продължавайте да защитавате тия дето харесват корупцията, ваше пари отиват в техните джобове.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно си трролът знае, едно си бае :)
49
2
 
5
 
! Отговори
НОВИЯТ МОРАЛ преди 2 години
А ТОЯ ДЕДКО ОТ ПОРТРЕТА КАЗА ЛИ ОТ КЪДЕ СА МУ МИЛИОНИТЕ ЗА 19 ИМОТА И СЕГА ЗА 8 МЕСЕЦА НОВИ 3 ИМОТА- НОВИЯТ МОРАЛ ДОНЕСЕ ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ ПОТЪНАЛИ ДО ГУША В ДАЛАВЕРИ И ИЗМАМИ.
48
3
 
6
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
а за имотите на рашкОФ има ли движение ?
47
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Основното в конституционно заложения принцип за разделение на властите е, че всяка една от трите власти се контролира от другите две власти. Само прокуратурата отказва да признае принципите при разделение на властите.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 46 По-добре шофьорът на мето, нали - хем избран, хем п.р,о.с,т, както ги харесва баце, хем не е от соц-а - капиталист :)
45
2
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До къде стигна България ХОРА от социализмът пенсионери от татово време назначе даже не избрани при подмяната да управляват МВР Е това е развитието тук връщане назад 80 год Урааа
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 Иска се, да, затова вашият вожд "Аз съм п.,ро,.с,.т и вие сте прости" излезе от нея и започна да организира протести :)
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 Това, че едните са, не значи, че вашите не са :) Всички са забъркани по един или друг начин, гербав. Излизаме от соц-а. Няма откъде да вземем други. Гледаме сега какво вършат. гешев е бил приет в Симеоново във факултет дс, когато там не приемаха случайни :)
42
4
 
10
 
! Отговори
МГЕРБ преди 2 години
До АнонименРашков, днес бензинът на бензинистанциите е вече 3,47 лв за литър.Няма ли да арестуваш някого за дезинформация, а Рашков?
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, да не сте го назначавали за шеф на ДАНС сега нямаше да се налага да пречиствате службата.За политиката се иска акъл,моето червени момче, не става с пикаене на Орлов мост.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван Гешев 37 Гербав трроле, чета статиите в медиите. Само Вие сте толкова вътрешен, та знаете повече :) Следва да ни обясните Вие откъде имате информацията за убийството и защо гешев не е започнал разследване.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Възродителния процес е замесен точно твоят любимец с червен хастар под синьото сако ген Атанас Атанасов, който е работил в Разград тъкмо като прокурор по Възродителния процес, пише го в автобиографията му.А Христо Иванов (Бойкикев) е син на съветския агент Иван Бойкикев. Затова си е сменил и фамилията.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕПа то при мафиятурата движението е посока каквото нареди Борисов.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35 Коя го издигна, ама коя го подкрепяше да стане действителен шеф на ДАНС, без да е такъв по документи? Той и днес държи ДАНС. Още не е прочистена службата от неговите хора, назначени с вашето съгласие. И кой никога не му видя името, за да му повдигне обвинение? Мая ли? Не сътруднича на никого. Вие по себе си съдите :)
36
3
 
0
 
! Отговори
Иван Гешев преди 2 години
Ама, ти аутопсия ли си му правил на трупа, че няма следи от насилие,а ? Я какк се издавате, че сте извършили убийство без директни улики?И това престъпление се пише на сметката на президенстчето ви и на твоят лична сметка!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 Не мога да върна лентата на Вашите фантазии :) Няма такъв факт. Пишете измислици и хвърляте безумни обвинения. Вашият бб е замесен във Възродителния процес, това е факт. Мои роднини с Белене нямат общо.