Рашков: Няма информация служители на МВР да пускат фалшиви новини

От началото на събитията в Украйна се е активизирала дезинформацията
5 апр 2022 18:45, Нели Христова
30
Рашков: Няма информация служители на МВР да пускат фалшиви новини
Снимка: БГНЕС

От началото на събитията в Украйна се наблюдава активизиране на дезинформацията. Това отговаря министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на депутата Димитър Ташев, предаде репортер на БГНЕС. Въпросът на народния представител е свързан с мерки срещу разпространяване на фалшивите новини.

"С цел ефективно противодействие на киберпрестъпността, в това число нелегално съдържание в Интернет, в ГДБОП е създадена строга организация за ежедневен онлайн мониторинг за разпространение на фалшиви новини, целящи дезинформация и всяване на смут, страх и паника сред гражданското общество, публикации в социалните мрежи, съдържащи призиви и подбуди за нарушаване на обществения ред и подстрекаване към деструктивни и протестни действия, целящи дестабилизация в по-широк план и други", казва Рашков.

"От началото на събитията в Украйна се наблюдава активизиране на дезинформацията със засилена пропаганда в социалните мрежи и тиражиране на фалшиви новини. Служители на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП извършват специален ежедневен мониторинг и предоставят справки", отговаря министърът. Сред справките са такива относно разпространение на материали с пропагандно съдържание, групи и страници в социалните мрежи, новинарски сайтове и форуми, функционирането на официалните сайтове на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

"Към настоящия момент ГДБОП не разполага с информация за служители на МВР, които използват социалните мрежи като публична трибуна, чрез която да разпространяват политически пристрастия към и против определени партии, политически позиции и фалшиви новини по различни теми, включително и такива свързани със сигурността на страната", отговаря министър Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Служителите от МВР в по- голямата си част ,както и в останалите институции е ясно от коя партия са,на тази на която продължават много от тях да изпълняват мръсните поръчки.
13
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
тоя червен партизанин трябва да го съдят за издевателство над бойко борисов и др.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев защо това корумпирано пиянде не е в затвора ?
11
2
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Рашков за пореден път лъже. Да бъде премахнат !
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наздрве!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наздраве пияница!
8
0
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До сиромах === Ами защото такова чекмедже не съществува :))) То си беше чиста инсценировка на НСО по заповед на Фигуранта. Ако Дамаджан провери номерата на кюлчетата най-вероятно ще трябва да обвини някой от неговия кръг, че ги е купил :))) Но виждам, че си сиромах човек, те такива като теб най се хващат на такива елементарни постановки :)))
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, наздраве!
6
1
 
16
 
! Отговори
19 апартамента преди 2 години
Тройна е престъпността след като Рашков овладя МВР!
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб е фашистка партия - банди на Румен Николов-Пашата и ген майор Васил Василев изтезават Българи!
4
2
 
9
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Мислех,че Рашков ще бъде нещо по ралично от предшествениците си,но се оказа,че и той е от същият дол дренки!Как толкова време не се провериха номерата на златните кюлчета,кой,кога ги е закупил и как са се оказали в онова прословуто чекмедже?Как не можаха да се проверят видеорегистраторите в Бояна ,кой кога е влизал при нашия оплакван за проявен към него тормоз бивш премиер?Некадърност и просто---тия!Ако сте некадърни освободете място за други хора господине,иначе трябва да Ви считаме за съдруж!
3
1
 
9
 
! Отговори
плевен русия преди 2 години
ей старчок идвам в софия и си заминавате всички
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ти не си ли служител на МВР или за шефовете и министър-председателите законите не важат както смяташе и великият капацитет Минеков?
1
1
 
12
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Как ще имам информация, като фалшивите ги разпространявам Аз !