Сийка Милева: Заплашват магистрат, защото си върши работата

Магистратът е получил плик със заплахи
7 апр 2022 12:11, Росен Стойчев
64
Сийка Милева: Заплашват магистрат, защото си върши работата
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия, Европейският парламент, посланиците на страните членки на Европейския съюз, на Великобритания и Съединените щати, както и Консултативният съвет на европейските прокурори ще бъдат информирани за системното следене и заплаха за живота на магистрат от Специализираната прокуратура, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя не съобщи името на прокурора, но каза, че от една година той е с охрана заради предишни заплахи.

"В държава членка на ЕС магистрат получава заплахи за своя живот и то затова, че си върши работата. Как държавата ще гарантира, че това утре няма да се случи с други наши колеги и че отношението към заплашвания магистрат ще спре дотук? Какво трябва да се случи още, за да работим всички ние наистина за обществото, а не да се притесняваме от медийни атаки, заплахи и репресии“.

Още по темата

По-рано Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за системно следене и заплаха за убийство на магистрат от Специализираната прокуратура.

Вчера служебния кабинет на магистрата, в шкаф, съдържащ канцеларски и други работни материали, е установено наличието на хартиен плик, адресиран лично до прокурора, без посочен подател..

 

В плика са открити патрон, няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които "кръв" и "информиран", както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата, в което е пребивавал магистратът. Пликът със заплахата е бил адресиран лично до него, без посочен подател.

Сийка Милева определи случилото се като недопустимо. Каква е целта - магистратите да се страхуват да изпълняват своите служебни задължения, попита риторично тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един само от многото прокурори заплашвани и мачкани от Кирил Петков и Румен Радев. Заплашват и семействата им, отвличат и бият децата им и ги гонят от жилищата им!
35
2
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Получил е плик с компромати, които може да излязат. Всичките са навързани като свински черва. Затова не смеят да гъкнат.
34
4
 
4
 
! Отговори
прокурорски водевил преди 2 години
Каква загриженост,какъв цирк,каква посредственост!!!
33
7
 
6
 
! Отговори
Васил Божков преди 2 години
Е, факт е, че днешната власт в България в лицето на Кирил Петков и обкръженйето му са се превърнали в официални говорители и сътрудници на организираната престъпност. Да си спомним, например как Петков даде пресконференция в 11 ч вечера, за да защитава Васил Божков и да твърди, че са му били нарушени правата?
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кой влиза в прокуратурата с патрон, отива до служебното място на този магистрат, отваяря му шкафа и му слага заплахи.Вие сте абсолютни манипуланти и ревете за специализираната прокуратура за дебелите заплати и рушвети, за мазните привилегии и за това,че не сте контролируеми от никого.Всички вън от прокуратурата,на борсата и да ви видим що за юристи сте и от какво ще се прехранвате?Мерзко и долно скалъпено материалче.А вие журналята,бързо изтрийте това за да се подмажете на прокурватурата
31
6
 
5
 
! Отговори
осведомен преди 2 години
Заплашваният е наблюдаващ прокурор по делата срещу Божков, а тези неща Черепа ги умее. Държавата ни е заложник на един хазартен бос!
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше до сега вече да сте по килиите, Сийке
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли още ще измисли гербаджийско прокурорската мафия, за да попречи на закриването на тяхната любима специализирана прокуратура? Това с патрона е слаб сюжет, ама и сценаристката не е кой знае колко умна.. Знаете коя е. Те си разменят закачливи СМС-си със сърчица и усмивки с Каскета. За Pi ar Sevi Boiko иде реч..
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ви осъдят и ще изгниете в затвора, Сийке. Това не е заплаха, това е бъдещето ви "прокурорчета"
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много реве Сийка бре.явно е много блажен кокала.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкупоратурата е важна част от мафията в България!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи трябва да му купим мултитемпературен охладител.
24
4
 
9
 
! Отговори
За този преди 2 години
Така наречен спецпрокурор се носят легенди за богатството му , замесен във всякакви далавери особено имотни. тия явно много си падат по имотните далавери (справка жената на Гешев)и кака Сийка като разправя ,че от години ходил с охрана да каже поне как и кой е плащал тази охрана... Щото парите за частна охрана надхвърлят доста заплатата ,която може да си позволи и спецпрокурор. Абсолютно корумпе , доста хора е почерпил,когато и да му видят сметката все ще е късно!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 И ще хванат гешев :) Толкова евтина постановка само той може да измисли :)
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага да се погледне в записите на камерите ,и да се държат в течение обществото,виновните да бъдат наказани.Ако и това не могат да го изсветлят,за каква съдебна система говорим, тогава Всички да си подадат оставките.
21
4
 
11
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Като Гешев ли си ''върши'' ''работата'' ?
20
5
 
5
 
! Отговори
До ПРОМЯНАТА НА раде преди 2 години
***,а?
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за брадвата в офиса на "Жоси" не ни информирахте, нали :) Понеже там нещата се подразбират :)
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не плаши принципен съдия
17
2
 
13
 
! Отговори
Сценарист преди 2 години
През 70-те имаше такива криминални филми с писма от изрезки от вестници и куршум вътре!Мухаха!