Петков обеща самолет на патриарх Неофит за Благодатния огън

По-рано от Светия Синод обявиха, че тази година няма да пътуват до Йерусалим
14 апр 2022 16:05, Нели Христова
59
Петков обеща самолет на патриарх Неофит за Благодатния огън
Снимка: БГНЕС

Българското правителство е готово да съдейства като осигури правителствен самолет за пренасянето на Благодатния огън от светия град Йерусалим.

В уверение на това министър-председателят Кирил Петков изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Във връзка с наближаването на големия християнски празник Възкресение Христово премиерът изразява готовността на кабинета да окаже съдействие, считайки че добрата традиция, изградена в годините не бива да бъде прекъсвана.

В писмото си до патриарх Неофит министър-председателят заявява също така готовност за среща със Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

В съобщение от снощи от Светия Синод заявиха, че представител на българската православна църква тази година няма да пътува до Йерусалим на Велика Събота и съответно няма да пренесе до България частица от Благодатния огън за предстоящия Великден.

А от друго съобщение стана ясно, че Светият Синод на Българската православна църква закрива отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод и освобождава ст. ик. Николай Георгиев от длъжността "Началник отдел връзки с обществеността", считано от днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Абе Кирчо преди 2 години
...Я по-добре си хвани самолета за Канада !
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро а Скопие София откъде взе пари държавни тази празна линия нулева корупция безнаказано се граби
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето си търси място в манастира!
42
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Момчето раздава пара народа плаща
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подгрее расото и ще литне като дирижабъл!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патриархът иска да лети само с Месершмид!:)))))
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя така спаси моряците така даде пари на строителите така спаси Боян Петров сега и самолет ама той само самолет до Скопие урежда
38
0
 
0
 
! Отговори
Има и друго преди 2 години
Трябва да анализираме и друго изявление на Станислав Тодоров Трифонов : Защо съм с белезници окован? Защото там ти ри рам ти ри рам ... Много е важно кой всъщност е сложил белезниците на лирическия герой - неговите господари или красивите хора качили го в кола. Но белезниците не са за psychological warfare unit , който Трифонов с години ръководеше с оправданието: Аз не знам какво правят ! Не знаеш или не знаеш? Не тези белезници са свързани със свободното време на Трифонов ...
37
0
 
0
 
! Отговори
Да анализираме: преди 2 години
Лирическият герой Слави Трифонов? Защо му трябвало жица да краде е метафора - защо му трябвало да подслушва цивилни! За да може да се гаври с Република България и НРБ в услуга на господарите си тук и отвъд океана и с оправданието, че били комунисти. Защо красиви хора първо качват го в кола и ритат го в калта - заради наследствен тормоз и медиен тормоз.
36
0
 
0
 
! Отговори
Трифоооонооов! преди 2 години
Много ти отивааа тая роля да знаеш! Направо отразява истинската ти същност!https://youtu.be/VsCN0UG2RBY
35
0
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 2 години
Извършил е всяка долност позната на човека!
34
0
 
0
 
! Отговори
Става въпрос: преди 2 години
За едно долно нищожество протеже на ЦРУ и на Трифонов и Сакскобурга, което е нарушило тежко моят неутралитет , влязло е в личното ми пространство, заплашва ме пред ученици и колеги и използва информация, която добива по престъпен начин!
33
0
 
0
 
! Отговори
Така че ... преди 2 години
Изодзадзето не е по-желание разбираш ли?;То е защото мишената мърда панически нанякъде...обаче мишената сама си е виновна, че се е озовала в ситуация дето много е ядосала дарк темпларите....
32
0
 
0
 
! Отговори
А те дарк темпларите преди 2 години
Имат интересна история - те сами отрязват връзката си с кхала , защото според тях някой от нещата в които high темпларите вярват са откровени глупости, както и че Амон тъмния бог се крие в кхалата или чрез кхалата може да ги обземе! Те са много особени типове тия дарк темплари, направо анархисти съвършени!
31
0
 
0
 
! Отговори
Разбираш ли? преди 2 години
То практиката принципно е изневиделица, обаче пехотинеца принципно е с ,40 лайф , колкото е и атаката на дарк темплара. Обаче тресна може да е пуснал ъпгрейди за щит и за броня и темплара не мое да го тресне от първия път, че излиза пехотинеца с 55 лайф и след първия удар мърда нанякъде с гръб към темплара и се налага втория удар да е изотзадзе!
30
0
 
0
 
! Отговори
Според мен: преди 2 години
Много е реалистично пресъздаването на дарк темплар атаката срещу пехотинец ... Пехотинеца усеща , че нещо не е наред тръгва да мърда нанякъде след първия удар и на втория удар усеща, че нещо не вижда, но е прекалено късно!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравиш Киро да кажеш на пилота да прелети до Дубай че скъпи гости идат
28
0
 
0
 
! Отговори
Чакай сега: преди 2 години
Даже и Дарк темплара не мое да свали ултралиск с един удар ...
27
0
 
0
 
! Отговори
Виж сега: преди 2 години
Изневиделица и изотзадзе е различно от в гръб и с подли номера и страхливо с тактика в стил протакане, размотаване, правим се, че не видиме.Изневиделица и изотзадзе е като Дарк темплара в Старкрафт - не може да го видиш до последната секунда и даже и в последната секунда виждаш само леко движение на въздуха и едни проблясвали за момент очи!
26
0
 
0
 
! Отговори
Страхливцииии преди 2 години
Шубетаааааа, знаете само в гръб и подмолно и с мръсни номера!