Добавки за пенсионерите: Ще стигне ли агнешкото до тяхната трапеза?

Днес започна изплащането на добавките за Великден
15 апр 2022 23:10, Красимир Ангелов
75

Днес започна изплащането на добавките на пенсионерите за Великден. Допълнителната добавка, която ще получат пенсионерите, като подкрепа за Великден, е в размер на 70 лева. Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Няколко часа след като получи добавката от 70 лева, екипът на Bulgaria ON AIR влезе в столичен магазина с Рени Димчева.

Още по темата
"Предпочитам да купувам неща, които по рядко използвам в нашето домакинство, например, сладките картофи, въпреки че са скъпи. Ще ги добавя към месото, а след това трябва да взема някаква салата - домати, краставици и пресен лук, за да стане празничната пролетна салата", сподели тя.

След зеленчуците - задължително на масата трябва да има козунаци и яйца. С добавката от 70 лв. кошницата не е много пълна. Рени успя да вземе козунаци, яйца, салати и гарнитура към агнешкото, за което  остават само 22 лева.

"За 20 лева, които остават, може да вземем по-малко от килограм агнешко, а това за 5 човека няма как да стигне, а едно пиле може да се приготви по приличен начин със същите продукти. Така че агнешкото засега е една мечта", допълни Рени.

Със 70 лева бюджет и без агнешко, на касата става ясно, че сметката е 64 лева.

Освен Рени, и Гинка от русенското село Тетово също очаква с нетърпение великденските празници. За себе си днес купува хляб и кисело мляко, но проверява цените и на другите стоки за празника.

"Цените са високи, няма да пазаруваме, както другите години", коментира Гинка Стоева.

Спомня си и как е пазарувала преди години.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е за украинците да има.
18
3
 
17
 
! Отговори
и те така преди 2 години
това ли ни е проблема , агнешкото ?! по належащо е да можем са си плащаме сметките , а възрастните и лекарствата . тия дето не знаят как се управлява държава а са на власт в момента , трябва по бързо да бъдат уволнени от народа . много им е удобно да оправдават кризите с войната а всъщност не знаят какво са правят .
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите на укрите бих гидал на ромите.
16
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство е на власт от три месеца, а някои искат правителството с едно замахване на магическа пръчка да оправи поразиите нанесени от ГЕРБ и да заживеем добре.
15
18
 
7
 
! Отговори
Vrangel преди 2 години
Колкото т.олкова, и цяла пенсия да даде правителството пак ще има недоволни.
14
7
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Зараи едни олигари страда целия народ е няма да е винаги така ще има промяна
13
4
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Тая година е много зле, след още година две ще е два три пъти по-зле дори и мутрите ще си зарежат джиповете и ще емигрират
12
15
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
МЕСОТО Е ВРЕДНО. ВЪОБЩЕ НЕ ЯМ МЕСО И НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ. Озаптете алчността към храната, за да живеете по- дълго!
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но за укрите веднага поарчиха стотици милиони.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Xa-xa Точно ако му дадет 400 лева жената, той и децата ще си хапнат добре. Със 70 лева нищо.
9
5
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Тая територия е единствена в света която не даде поне по 100 лв на 4 5 милиона граждани, а вече трета година чакаме,почти всеки ден срещам просяци и клошари, има 2 милиона трайно безработни и клошари и над 2 милиона пенсионера с пенсия 170-370 лв,а всичко се вдига скоро хляба ще стане 5 10 лв и бензина/газта/дизела 5 10 лв докато не остане и един българин на теритотирията и не се създаде партията на безпартийните, българина ще проължава да гладува мизерства докато не му писне и не измете властта
8
14
 
12
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 години
Съседът получава 800+ лв. пенсия и ще получи 70 лв, Дъщеря му, с две малки деца е на минимална заплата и няма да получи нищо ... Хйде стига с тези пенсионери. Помислете за работещите, че скоро няма да има от къде да идват пари за пенсии
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И някакви викат тая баба ще изяде една кoра с яйца, 3 килограма агнешко и 5 кила козунак да ама си има стандарт на живот. Щом сме европейци на най-големите празници трябва да харчат поне половината си доход за 2два месеца без да ги притеснява нищо.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е къде къде по-богата от Сърбия, ама ония споделят и крадат малко.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти дадат половината заплата или пенсия разбирам ,ама пари за 2 килограма агнешко е подигравка.
4
4
 
20
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Да , с 70 лв може пенсионер да си купи агнешко . Но дупките за запушване са много . Мисля си , че сгнешкото и козунаците и тази година ще е горчиво . Срам за управляващите .
3
4
 
18
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Петков скоро се създава партията на безпартийните и отивате в Канада, как може да давате 70 лв в Гърция дават 375 евро, също 13 та и 14 пенсия и заплата, а ние трета година чакаме безусловен базов доход,безвъзмездни средства за всички 4 5 милиона българи, шкаф, швейцарска минимална работна заплата и швейварска минимална пенсия,тридневна или четиридневна работна седмица, а какво получихме нищо само бежанци украински за сметка на народа и им намират работа и им дават 4000 лв а на улицата просяци
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проста сметка една седмица да взимат по 40 лева на ден без да плащат режийни и квартира и без да работят ще ги съберат. Или просто да им дадат по 400 лева и да е ясно.
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес една баба в Пловдив в Била на касата държеше 1 малка кутийка сладолед. Таксуваха я и жената каза как 4,60, там пишат 1,98, отказвам се. Трепереха и ръцете. Хората нямат пари за лекарство. Какво агнешко на пенсионер? Опашката за пенсии пред пощата в 6,40 сутринта на 7.04 беше от над 40 човека. Не бяха спали да са първи за пенсията. ОСТАВКА НА МОШЕНИЦИТЕ ОТ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОСКЪПВАНЕТО.