Добавки за пенсионерите: Ще стигне ли агнешкото до тяхната трапеза?

Днес започна изплащането на добавките за Великден
15 апр 2022 23:10, Красимир Ангелов
75

Днес започна изплащането на добавките на пенсионерите за Великден. Допълнителната добавка, която ще получат пенсионерите, като подкрепа за Великден, е в размер на 70 лева. Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Няколко часа след като получи добавката от 70 лева, екипът на Bulgaria ON AIR влезе в столичен магазина с Рени Димчева.

Още по темата
"Предпочитам да купувам неща, които по рядко използвам в нашето домакинство, например, сладките картофи, въпреки че са скъпи. Ще ги добавя към месото, а след това трябва да взема някаква салата - домати, краставици и пресен лук, за да стане празничната пролетна салата", сподели тя.

След зеленчуците - задължително на масата трябва да има козунаци и яйца. С добавката от 70 лв. кошницата не е много пълна. Рени успя да вземе козунаци, яйца, салати и гарнитура към агнешкото, за което  остават само 22 лева.

"За 20 лева, които остават, може да вземем по-малко от килограм агнешко, а това за 5 човека няма как да стигне, а едно пиле може да се приготви по приличен начин със същите продукти. Така че агнешкото засега е една мечта", допълни Рени.

Със 70 лева бюджет и без агнешко, на касата става ясно, че сметката е 64 лева.

Освен Рени, и Гинка от русенското село Тетово също очаква с нетърпение великденските празници. За себе си днес купува хляб и кисело мляко, но проверява цените и на другите стоки за празника.

"Цените са високи, няма да пазаруваме, както другите години", коментира Гинка Стоева.

Спомня си и как е пазарувала преди години.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Тръгна лай Гана у Лелини си, Да си Ошие Сирма и Сукман. Леля на Гана, Тихом Думаше, Гано льо Гано, Сестрино Чедо. Как Ще си Шиеш Сирма и Сукман? Оти ..в Таз София... За Проклетия... Душмани Избрали и Фазата на Тока Изяли.. Гана на Леля... Тихом Думаше. Лельо ле Лельо.. Сестра на Майка ми. Къде е Свако, Гаста да Извади, Лампа да Запали и да я Потърка.. На Лампата Силата да Извика и Тока по Жицата да тика, та да Светне НАвсякъде и Гергана от Радост Бузки Червени от Студ да Покаже, Без Седефчо да
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега украинските бежанци нека събират помощи за нашите пенсионери. Защо им давате по 40 лева на калпак, като и без друго всичко им е безплатно? Вече ептен изнагляхте-и смс-искате да плащаме. Да си обърнем джобовете с хастара навън, само и само да задоволим милите чуждестранни гости. Защо бе, да не сме им виновни нещо? Да не плащаме репарации като загубили войната? Какво отношение имаме към тяхната война и положение, което е несравнимо по-завидно от това на нашите пенсионери.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено трябва да се дават на български граждани с доход до, без значение пенсионер или непенсионер за празника.
36
0
 
12
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 46 Анонимен.... Ако тия пенсионери ги нямаше.... ти нямаше да съществуваш!
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия пенсионери се, уляхте се. Ще стигне и агнешко и свинско, но за блъскащите цял ден на минимална за нищо не стигат.
34
4
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Как се употребява Глагола "ХВЪРЛЯМ" на овцете "ХРАНА"...според граматиката на Свещения Български Език- сег.вр. - хвърлял съм ...... мин.св. - хвърлял съм.... мин. несв. - хвърлял съм.... мин. неопр. - бил съм хвърлил .. мин. предв. - бил съм хвърлил.... бъд.вр. - щял съм да хвърлям... бъд.в мин. - щял съм да хвърлям... бъд. предв. - щял съм да съм хвърлял... бъд. предв. в мин. - щял съм да съм хвърлял...
33
1
 
2
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Пълни лъжи, нищо подобно. Точно па ти какво си дал бе бедньо, аре скрии се претоплените опорки.
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия дето им е скъпо агнешкото им препоръчвам или да се оплакват в магазина, или да си сменят работата с по-високо платена, да станат директори на завод например. Да лежиш, да пърдиш и да искаш да ти е евтинко, еми не става.
31
6
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Ама разплаках се направо от тази история как баба държала сладолед за 6 лв, а искала да си го купи за 1 лев, пак ли Киро ти е виновен бе, тя утре може да реши, че не й се плаща бе герберастки памперс. Ама клошари имало, ми навсякъде има бе, да са учили и да не са станали клошари, при герп също имаше клошари, не съм те чул тогава да ревеш като разпорена риба.
30
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Всеки Я е Искал....(((БЪЛ)))... Мислил е че я Имал....(((ГА))) И никой не я е Притежавал....(((РИО))) Освен самата Себе си.... (((((((((((((((БЪЛГАРИО)))))))))))))))
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от агнешко, олио и нафта бе оскутял народ такъв. Па и малко им било 70лв, ми да не ги взимат. По гербаво време и толкова нямаше, а те пак недоволни. Комунизма така ги е свинал дъртите съсели.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това агнешко. На много хора им призлява само като го помиришат. По-важно е ще могат ли да си платят тока.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕГАТИ ГАВРАТА
26
7
 
15
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Какво е това нечувано разхищение по време на криза цели 70лв?!.А във фалирала Гърция само някакви си 300 евра.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И прекупвачите душа носят. Към 150 кила душа.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това стана най пропадналия сайт...
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тони без добавката агнешко на 25 лв килото е безумна спекула, но това е положението, като няма държава. Служителите назначени на контрол и длъжности единственото, което правят е да тичат до банкомата за да теглят тлъстите си заплати осигурени от данъкоплатците и ако изпадне и бонусче от някой проверяван добре дошло. Аз ще си купя скариди тази година.
22
1
 
3
 
! Отговори
спекулант преди 2 години
ще изядете животните на великден с тези евтини цени за по 60 лв бутче и после ще ми търсите евтино мляко , сирене ама няма да има ... ще се вдигне поне двойно ( тройно) ..
21
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Васил Левски: Ако е за Българско, то времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръшаме. Хо и затова не можеме да се ориентираме! Все тъй ли ще се оплакваме и надяваме на лъжи? Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме. Недейте да се показвате пред външните ни братя неспособни и страхливи. Интригата спира хода на нашата работа, На драго сърце трябва да обичаме онзи, който ни покаже грешката, инак той ни е наш приятел. Днес е човек, утре магаре!
20
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
ЧЕРЕН ВЛАК СЕ КОМПОЗИРА, ВСИЧКО *** СЪБИРА! ЦЯЛ ВАГОН ОТЗАД СЕ КЛАТИ, НАТОВАРЕН СЪС ПЛАКАТИ! ТРАКА ТРАКА, ТРАКА ТРАК - ТРЯБВА ПУБЛИКА ВСЕ ПАК - ЦИРК "ОРЕШКО" ЩЕ Е ГОСТ В СОФИЯ , НА ОРЛОВ МОСТ!