Велика събота, миряните се молят за здраве и смирение

Тази година посрещаме Възкресение Христово без никакви противоепидемични мерки
23 апр 2022 14:25, Петя Славова
8
Велика събота, миряните се молят за здраве  и смирение
Снимка: Bulgaria ON AIR

На Велика събота, последният ден от Страстната седмица миряните са в очакване на Възкресение. Православните християни оплакват кръстната смърт на Спасителя и се приготвят за чудото в полунощ, предава Bulgaria ON AIR. Тази година българска делегация няма да отиде до светите земи, за да вземе благодатния огън.
Още по темата

Тази година посрещаме Възкресение Христово без никакви противоепидемични мерки. Доста хора дойдоха тук в храм-паметник "Александър Невски", за да се помолят. Всеки от тях се моли за здраве, но и за своето собствено чудо, в което вярва. Чуха се и доста молитви за мир, заради това, което се случва в Украйна.

Частица от Благодатния огън се пази у нас. Една част от него е в Синодалната палата в София, а следобед се очаква всички хора от епархиите да дойдат и да си вземат от огъня. Голяма част от храмовете у нас са успели да запазят този благодатен огън и го поддържат през цялата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Най-важното е вярата в Господ той е твърде могъща сила която не може да се види току така и никой Бог или божество не може да се види това е възможно само ако Богът го пожелае и реши да се открие пред хората и с Господ е така и с останалите богове- Аллах ДРЕВНОГРЪЦКИТЕ ДРЕВНОРИМСКИТЕ ЕГИПЕТСКИТЕ и всички останали
5
1
 
0
 
! Отговори
Чесънчо преди 2 години
По-ярък и наситен червен цвят за великденското яйце няма от кръвта, която руква от гърлото на жертвеното агне.Траен колкото пигмента на охрата, оставена от дланите на пещерния човек.Моля се горещо на безмълвната икона да пази мен и близките ми от всяко зло и не чувам виковете за пощада из устите на онези, в чиито зеници се отразявам аз: Адът на Земята.. - - - Традициите не са ултимативна истина, която не следва бъде оспорвана като свещен завет предаван от поколение на поколение. Във възможностите на всеки здравомислещ и състрадателен човек е да почита светлата част на всеки пра
4
2
 
0
 
! Отговори
Човек от Варна преди 2 години
Драги хора , за да разберете че аз не съм болен, запознайте се с мен ! Аз съм хетеро сексуално момче ! Моята секс ориентация е оформена от преди години ! Разбирате ли ме ?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо, Мутафа и поддръжниците им антимангъровци може и да пукнат... от яд!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодатният огън снизходе преди половин час. Благодатният огън снизходе много скоро след влизането на йерусалимския патриарх. Много добър знак. Благодатният огън снизхожда само при православни. При другите, наричащи се също християни - не. Освен православните мюсюлманите също се отнасят с почит, преклонение и дълбока вяра в значимостта на православния огън.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е казал Йосиф Сталин: Аз съм Бог, аз съм вашият Господ, аз съм вашата Икона в къщите ви!