Цигуларят Свет Радославов организира боядисване на яйца за деца в Чикаго

Да намираме неща като Великден или музиката, които да ни свързват, иска той
25 апр 2022 11:22, Анисия Иванова
9

Българите спазват великденските традиции по целия свят. Запознават с тях и местното население. Виртуозния цигулар Свет Радославов организира масово боядисване на яйца за деца в Чикаго.

"Опитвам се да разпространявам тази велика традиция. Вчера помогнахме на децата да боядисат яйца в нашата школа по танци. Половината от децата бяха българчета, останалите - американци", уточни Свет Радославов пред "България сутрин".

Всички са се забавлявали, не е имало сърдити след боренето с боядисаните яйца.

"В нашата традиция има игра, има надпревара кой ще победи Не е като само да събираш шоколадови яйца. Стана невероятна игра, която децата ще запомнят. Вчера две момичета си бореха яйцата и двете имаха усмивки на лицето, защото нямаше значение кой бие и кой губи. Това е хубав спомен за всички деца", добави виртуозният цигулар пред Bulgaria ON AIR.

И пожелава най-важното - да сме здрави, щастливи и единни.

"Всички сме различни, но е важно да намираме неща като Великден или музиката - да имаме нещо, което да ни свързва. И където и да сме разпръснати по света, е важно да следваме нещата, които ни мотивират и да гледаме с позитивизъм", добави Свет Радославов.

Виртуозният цигулар поздрави зрителите на "България сутрин" с колаборацията "Будители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Има.. преди 2 години
Има толкова вече български училища в Щатите и във всяко едно са боядисвали яйца но не са по телевизията.Защото не са интересни ли?Или не достатъчно популярни?Сигурно?Те скоро мартенички правиха,преди това суровачки,все едни такива случни неща за показване....
4
0
 
0
 
! Отговори
У Чикаго преди 2 години
Гангстерският рай.
3
2
 
2
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
В чикаго има над 100 хиляди България, разбира се че се спазват традициите то човек като се махне от дупката България и почва да му става мъчно всеки път като се сети за нея ама пък полсе се сети, че му е добре там където е и му минава.
2
2
 
2
 
! Отговори
САФИЕ преди 2 години
БРАВО на господин РАДОСЛАВОВ
1
2
 
0
 
! Отговори
Млад и женствен преди 2 години
Да не се занимава с глупости, а да идва и да ме челастри