300 камиона и 100 автобуса на жълтите павета в знак на протест

Превозвачите недоволни от скъпите горива и тарифите на ТОЛ системата
144

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата. Те ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата "Александър Невски".

Георги Цанов от Контролния съвет на Съюза на международните превозвачи посочи пред БНР, че с рязкото покачване на горивата последния месец и половина е нарушен  платежен баланс на фирмите от бранша.

„Много от нашите клиенти не могат да разберат тази потребност, която ние имаме – да увеличаваме цените. Ние намаляваме работата, защото иначе това е пагубно и ще докара, особено по-малките превозвачи, до фалити.

Затова е много важно да бъде ограничена тази цена по някакъв начин, както е в другите държави, в Испания и Франция, с който държавата намалява цената на крайния потребител на горивата, да не се отразява в увеличаване на себестойността на повечето продукти“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
5
 
! Отговори
изннервен шофер преди 2 години
Вярно, че е "демокрация", но не би трябвало да се пречи на тези които не са виновни с нищо.
86
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този протест показва че Русия не е надежден бизнес партньор и изключително важно да намерим начин за живот, който не зависи от Русия.
85
0
 
1
 
! Отговори
нъл тъй преди 2 години
А колко повече място има на полето между Левски Г и Враждебна!
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92 "Може би някои коли ще могат да се обновят с нови? ... Може би някои коли ще се заменят с електрически?" -- То това е безплатно, да... Абе как ги мислите тия работи? Много кофти са ви научили като мама и тати ви гледат и ви купуват всичко и си мислите, че нещата ей така без пари стават?!?
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При по-скъпи горива, какви алтернативи и кога ще имат? Единият вариант е да се тръшкаме, но едва ли това ще е ползотворно. Вместо да се тръшкаме, с какви варианти ще действат? Може би някои коли ще могат да се обновят с нови? Може би някои цени ще се повишат? Може би някои коли ще се заменят с електрически? Кое ще проработи?
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето не може самостоятелно да мисли и да взима решения, затова няма да схване намека от камиони на жълтите павета. Толкова си може човекът. По-добре да се паркират около сладкарницата на жена му, пък тя после ще си го спеши както си трябва и ще му обясни нещата.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво бьлгари не на подигравката с бьлгария
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте трошили жълтите павета,бе!Само на вас ли ви е скъпо?Оня от Банкя ли непрекъснато ви ръчка?Да извади от чекмеджето някой и друг милиард и да ви помогне.
79
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да се маха. Скъсване на всички превратаджии, който е взимал копейки на копейниците, да се затварят руските училища. Да се забрани руския език в БГ. Тогава ще потръгне живота в добра посока.
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товарете го Кирето в един камион и го изхвърлете на сметището!
77
12
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Никакви избори не ще променят антибългарската политическа зомбарщина! Преврат! Незабавно напускане на ЕС и НАТО! Допускане на Руската Освободителна Армия през Сърбия! От тридесет години всички избори са предварително сценирани и режисирани.
76
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро да се маха!!!
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, вместо да седим и да умуваме как да помогнем да Украйна, дайте да си решим проблемите тук първо. Безобразие..Украйна та Украйа. Аре сиктир, оправете държавата
74
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Акт на шофьора и отнемане на лиценза за транспортна дейност на фирмата, това е лечението.
73
4
 
12
 
! Отговори
Строител преди 2 години
простоКирото да не се връща от Украйна :)
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер - почупихте пак тия павета... И? Цяло лято пак ремонт. Протестирайте си - всеки има това право, ама без да пречи на другите. А сега една фирмичка ще прави ремонт поне година на павета! Взимат им хляба, а те ги черпят направо с баница!
71
0
 
18
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Колкото и да протестират - нищо няма да се оправи.. вървим към икономическа и социална криза. Икономическа защото глобалната икономика се срива, социална защото държавата ни се напълни с неграмотен народ. Специалисти липсват във всички сфери.. Както имаше една реклама "не става само с ядене, трябва и акъл".. Не става само с правене на деца, трябва и образование. Карай.. ще има няколко години гладолечение :).
70
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия да не протестират, ами да отиват да работят на пътищата, които са потрошили
69
1
 
5
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
А какво мислите за повечко вътрешни полети? Като ще е скъпо, поне да е бързо.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Севда върна ли джипа на Булгаргас ?