Минчев: Панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към Отечеството

Председателят на Народното събрание присъства на честванията в Панагюрище
1 май 2022 22:45, Нели Христова
56
Минчев: Панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към Отечеството
Снимка: БГНЕС

Всички днес сме тук ,за да преклоним глава пред безсмъртието на героите от Априлското въстание. Герои, които и днес ни служат за пример за родолюбие, отдаденост и саможертва в името на Родината. Това каза в тържествено си слово председателят на Народното събрание Никола Минчев, който тази вечер участва в Националния митинг - заря в Панагюрище по повод 146 година от Априлската епопея и прие почетния строй на ротите от Асеновградския гарнизон.

Минчев посочи, че през април 1876 година Панагюрище се превръща в най-яркото огнище на въоръжената съпротива и става символ на силата, решимостта и волята на българите да отхвърлят тиранията и възстановят своята държава.

Всички ние сме тук, за да заявим, че тяхното дело, тяхната саможертва и тяхната жажда за свобода не са забравени, каза още председателят на парламента.

Той изтъкна, че панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към Отечеството, за стремеж към просперитет и добруване на всички българи.

От тях трябва да се поучим как всички ние заедно и обединени можем да градим съдбата на страната си, добави още Никола Минчев.

"Нека бъдем достойни наследници на героите на Априлското въстание, нека е вечна паметта на панагюрци! Нека си спомняме техните стремежи и като крачим с високо вдигната глава да преодоляваме предизвикателствата пред нас, защото докато помним и почитаме героите си , ще я има и свободна, и независима България", каза в заключение председателят на Народното събрание.

Официални гости на Националния митинг -заря в Панагюрище бяха Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов, министърът на туризма Христо Проданов, областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, народни представители, висши военни и кметове на общини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Бла,Бла,бла- Тра Лала ! Всичко ни е ред!: Песента на Кирчо и Кокорчи!( по заповед от Дубай)
37
0
 
2
 
! Отговори
Хто не скачэт преди 1 година
той москаль. Пустите клисурци станали московци, а панагюрци донски казаци.
36
1
 
1
 
! Отговори
Минджев, преди 1 година
Я кажи си и ти като Про100Киро, че Априлското въстание било същото като укро-н***цистката борба за унищожаване на Луганск и Донбас, продажен мишок! Ти си срам за България, както и всички управляващи след 90та досега!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днес е много ниско нивото явно постват от раша фермата *** дори не могат да пишат но пишат за копейки мизерна пропаганда
34
6
 
1
 
! Отговори
Кирката преди 1 година
Ха всички Изрожденци са се изходили в форума срещу Минчев много сте нагли миришете от далече Минчев е умен млад и красив и образован а вие прости и завистливи хайде марш отпадъци
33
1
 
5
 
! Отговори
да преди 1 година
А про100то киро вчера са го освиркали, но никъде не го показаха!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега си имаме путинофили който мразят България срещу заплащане и плюят всичко са да се добият с повечко власт и да се правят на български патриоти за да ни подарят на рашистите слуги и продажници
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нямаше ли няколко панагюрци да му поискат оставката на този с викове
30
1
 
2
 
! Отговори
Първомайско въстание преди 1 година
В други държави честват деня на труда, а у нас се чества годишнина от Априлското въстание, което Бойко и дружинката му решиха да се чества на първи май, за да замени честванията на празника на труда. Просто се възползваха от западният опит - денят на победата 9-ти май беше обявен за ден на Европа. Пита се все така ли ще честваме Априлското въстание по Гербаджийски - на Първи Май вместо на 23-ти Април.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До господата и джендърите от дб, пп, итн, не се правете на ударени: политическите шарлатани сте вие! Влязохте благодарение на суверена, а сега не се вслушвате във волята му да НЕ се предоставя военна помощ за украйна. Тази енергия дето впрегнахте да "помагаме" на украинците да я бяхте разходвали за подобряване положението на собствения ви народ! Българите ли ви вкараха в парламента или украинците?! Как може да сте толкова долни национални предатели?! Сега ще се обедините с тиквата! Наглеци!!!
28
3
 
3
 
! Отговори
До Печал Оправляващ преди 1 година
Преди да даваш акъл как се структурират изречения, си оправи правописа. Елементарно, Уотсън! Управляващи, а не Оправляващи, неграмотнико! Всички ли Копейки сте толкоз неграмотни? Аха, вие от зубрене на руски сте забравили българския...
27
3
 
7
 
! Отговори
До Муахаха преди 1 година
"Цяла България ви Мрази, толкова Много, колкото Никой Предишни!" Посмали, ***! Цяла България се гнуси от вашия патрон Резидента, дето още на 2-я ден след войната обяви, че Русия ще победи бързо, сякаш няКОЙ го беше информирал предварително. КОЙ ли? Митрофановица, или директно Решетников? Хайде, майкопродавци одупени на Кремъл и продали се Копейки, започвайте по залп от Аврора , да трепите своите съграждани българи, щото не приемат да са под руския ботуш. Мръсни предатели ***
26
3
 
15
 
! Отговори
Ед преди 1 година
Чудно ми е - защо никой не ги освирка тия?
25
3
 
6
 
! Отговори
Печал преди 1 година
Уф, ква е тая оправляваща партия, те като предните не са се научили да се изразяват правилно и не могат да структурират изречения...
24
3
 
12
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Банда предатели биши "официални гости"!?
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само празни приказки да залъжат електората
22
3
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ако революционерите бяха живи днес с камьни и тояги щяха да ви изгонят от - панагюрище сигурен сьм, сигурно се обръщат в гроба от вас
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментират трoловете правителството, а не Априлското въстание. Е, по-лоши правителства от тези на Бойко Борисов не сме имали.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минчев се излага. В такива са случаи не се използва превъзходната степен най-нещо си.
19
3
 
15
 
! Отговори
мда преди 1 година
И този е предател. Разтегач на локуми.