Минчев: Панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към Отечеството

Председателят на Народното събрание присъства на честванията в Панагюрище
1 май 2022 22:45, Нели Христова
56
Минчев: Панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към Отечеството
Снимка: БГНЕС

Всички днес сме тук ,за да преклоним глава пред безсмъртието на героите от Априлското въстание. Герои, които и днес ни служат за пример за родолюбие, отдаденост и саможертва в името на Родината. Това каза в тържествено си слово председателят на Народното събрание Никола Минчев, който тази вечер участва в Националния митинг - заря в Панагюрище по повод 146 година от Априлската епопея и прие почетния строй на ротите от Асеновградския гарнизон.

Минчев посочи, че през април 1876 година Панагюрище се превръща в най-яркото огнище на въоръжената съпротива и става символ на силата, решимостта и волята на българите да отхвърлят тиранията и възстановят своята държава.

Всички ние сме тук, за да заявим, че тяхното дело, тяхната саможертва и тяхната жажда за свобода не са забравени, каза още председателят на парламента.

Той изтъкна, че панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към Отечеството, за стремеж към просперитет и добруване на всички българи.

От тях трябва да се поучим как всички ние заедно и обединени можем да градим съдбата на страната си, добави още Никола Минчев.

"Нека бъдем достойни наследници на героите на Априлското въстание, нека е вечна паметта на панагюрци! Нека си спомняме техните стремежи и като крачим с високо вдигната глава да преодоляваме предизвикателствата пред нас, защото докато помним и почитаме героите си , ще я има и свободна, и независима България", каза в заключение председателят на Народното събрание.

Официални гости на Националния митинг -заря в Панагюрище бяха Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов, министърът на туризма Христо Проданов, областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, народни представители, висши военни и кметове на общини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пaлячoто зад теб на снимката с какво мерило го мерим ?
17
2
 
21
 
! Отговори
Пп преди 2 години
За мен това правителство е най лошото което сме имали след - 89гХора готови на всичко за да се харесат на - сащ, за тях бьлгарският народ бьлгарските интереси не сьществуват - явно са ни отписалиГерб поне правеха нещо за страната строеше се, доставките на газ, петрол не бяха спираниЦените бяха постоянни - докато при тези нищо, освен да говорят по цял ден за украйна и колко пари могат да дадьт нищо за бьлгария - дори без война ще ни приключатЗа тях украйна е по свидна от бьлгария
16
12
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Бях на възтановките и Минчев ми направи силно впечетление. Единствен не чете речта си и пееше всяка възрожденска песен. За останалите ноу комент
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като ги видя вече Киро и неговите хора ,ми се повръща. Как можахме да изберем тези национални предатели да ни ръководят? Това отдавна беше замислено . Още с партията на Станислав Трифонов. Така хубаво плъзнаха целия български народ. А сега спокойно унищожават всичко българско. А народа гледа тъпо и е тотален пас. Най много да плюе по чатовете, това е.....
14
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
дразни ме когато такива момченца се правят на големи политици, и не слушат тия които я разбират!
13
1
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Тея ПП юнаци до вчера щтракаха пръсти по дискотяките, днес дълбоки разбирачи на бг революционните движения. А бре сопа бре тукати в главите им
12
1
 
14
 
! Отговори
жалка картинка преди 2 години
тия още ли обикалят из България да говорят за героизъм ?
11
3
 
19
 
! Отговори
Smile преди 2 години
А бе кавал, какво ти разбира кухата лейка от история. Не се прави на умен.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Априлското въстание и предизвиканата Десета Руско -Османска, а не Турска война.....нямат нищо общо със съвременните България , Турция и Фашистка Русия на Путин! Така че без исторически ретроспекции!
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Героите на Априлското въстание щяха да ви застрелят за национално предателство. На хората им писнахте, излезте без охрана сред народа, страхливци, живи няма да останете...
8
3
 
19
 
! Отговори
Абе Минчев.. преди 2 години
Скрий се бел еке !
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен до к.6: Очевидно г-н Н.Минчев не си е подготвил урока за Априлското възстание: Първата пушка в Копривщица, Т.Каблешков, Райна Княгиня и Хвърковатата чета на Бенковски, поп Груйо и Орчо войвода, Боримечката, сетне погромите и кланетата в Батак,Перущица и т.н.Вярно,посочените люде не са били от партия ПП, не са завършили в Харвард, не са се молили на президент Байдън за помощ,но тяхното възстание беше причина за Освободителната война.В нея се сражаваха руснаци,не американци или НАТО
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, национални предатели!
5
3
 
27
 
! Отговори
Нещо за Русия преди 2 години
каза ли, този измислен политик.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние в Копривщица коги търкаляхме турски глави по калдъръмъ, в Панагюрище още си пиеха кайвето. Добре, че им пратихме Бенковски да дигне работата.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако панагюрците знаеха, че ще ви управляват всякакви евреи и канадци и ще развявате всякакви чужди сини знамена със еврейски звезди и месечини, изобщо нямаше да шият български байряци. Махнете чуждите брюкселски знамена и украински знамена от общините ви.
2
3
 
9
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
Аре стига бре дедо попе то не беха неска поеми,любен каравелов иордан радичков,нали ти казах че историята е фалшифицирана и това което го пише в учебниците и книгите не е вярно.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
напушен е