Повечето българи не искали България да даде оръжие на Украйна

Управляващите трябвало да се съобразят с това
Обновена: 3 май 2022 22:03 | 3 май 2022 21:26, Екип на Bulgaria On Air
192
Повечето българи не искали България да даде оръжие на Украйна
Снимка: БГНЕС

Провежда се пореден коалиционен съвет, посветен на военната помощ, която България може да даде на Украйна. Нищо не е ясно до последния момент.
"Въпросът на деня не трябва да бъде дали ще се разпадне коалицията. Важното е да има правителство, то да бъде работещо и да дава кураж на всеки български гражданин", заяви общественикът Стоян Денчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че 67% от българите не искат България да дава оръжие на Украйна и управляващите трябва да се съобразят.

"Никой не оспорва членството ни в ЕС и НАТО. Въпросът е как ще продължи да живее българинът. Политиците само си говорят, принадлежат на едно или друго общество. Някои са ястреби, някои - гълъби, някои - мисирки. Ще измислят нещо. Повечето мислят, че Нинова ще избяга от заплахите към коалиционните партньори. Може да променят заглавието на предложението в последния момент, за да няма проблеми с Нинова", предположи общественикът пред Bulgaria ON AIR.

Денчев е убеден, че страната ни може да продължи да изнася оръжия за трети страни, без това да навреди на коалицията.

"Това е нормално да се прави, като лоялни членове на НАТО е възможно да го правим. Така и така изнасяме българско оръжие за Украйна, макар и непряко. Договорите са подписани по време на служебното правителство на Янев и не са с крайна дестинация Украйна. Ако се спрат само до компонента ремонт на украинска военна техника и продължим да доставяме оръжие на други страни, не на Украйна, България печели от това. Това е бизнес, който всяка държава практикува, защо не и България", подчерта Стоян Денчев.

Събеседникът прогнозира, че кабинетът "Петков" няма да изкара пълен мандат. А предсрочните избори най-вероятно ще бъдат заедно с местните.

"Може да има формиране на друго правителство или правителство на малцинството. Тогава, когато противоречията между народа и тези, които го управляват, станат непредсказуеми, явно трябва да има промяна на политическата и икономическата обстановка. Днес на протести  излизат стотици, утре ще са хиляди. Хлябът ще изкара хората по улиците", убеден е общественикът.

И подчерта, че покрай хляба не трябва да забравяме и духовността.

"Много хора са боядисвали и ремонтирали читалища. България ще я има, докато ги има читалищата. Те са първопричината за съхранението на българската идентичност. Важно е да запазим духовността и да можем да се нахраним паралелно, без да губим едното", заяви почетният председател на Съюза на читалищата в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: Стоян Денчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
Абсолютно вярно! А киро простото да вземе мерки срещу инфлацията или да подава оставка!
119
9
 
7
 
! Отговори
Да се даде преди 1 година
Напротив повечето българи са ДА се изпрати оръжие срещу Путилер!
118
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това внушение не е вярно повечето са за даването
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста манипулативно са представени данните, а всъщност трябва да се каже, че ЕДВА 14% ПОДКРЕПЯТ ИЗПРАЩАНЕТО НА ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА! Тогава лъсва истината, как и дали въобще живеем в демокрация и чия воля представлява Народното събрание в България!
116
5
 
12
 
! Отговори
до 146 преди 1 година
виждаме кои пишат - всякакви! всички заинтересовани от конфликта пишат, но малко разбират същината на проблема. С още оръжия няма да се реши проблема. Путин има цели и ги постига, но в целите му не влиза нападение на натовски държави (освен ако не бъде принуден от фащ), както стана и с Украйна (въпреки че Украйна не е в нато).
115
16
 
8
 
! Отговори
Човек от народа преди 1 година
Гледайте добре, кои пишат тук в работно време в началото на деня. Путинистите бездарни, които или не работят или са клати**рци. Нормалните трудещи се хора не се занимават с глупости по това време, и аз случайно пиша по това време, докато чакам един колега, обикновено след работно време пиша. А голямата част от нормалните хора са за предоставяне на всякаква подкрепа за Украйна и дано не допуснем зомбираните да надделеят, защото не се ли спре Путин, маки ни жални!
114
4
 
16
 
! Отговори
до 166 преди 1 година
безродник означава да не зачиташ рода си! а ние нямаме род с американците в общия случай! не знам за какви *** пишеш!
113
3
 
14
 
! Отговори
до 166 преди 1 година
хахахха :D я ми кажи чисто генетично колко общо имаме с американците и колко общо имаме с руснаците и украинците?? май не знаеш кой те е раждал и кои са дедите ти. тук е България и имаме много общо със съседските си народи. били сме се с тях, женили сме се с тях и сме малко или много омешани, но кажи ми колко от българите имат общо с америка в генетичен аспект???
112
5
 
13
 
! Отговори
aaa преди 1 година
русофила бил безродник и мационален предател, а джендеро-либераста бил патриот милеещ за България хахахаха
111
4
 
15
 
! Отговори
Щом е така преди 1 година
Ми, хайде, направете референдум кого да подкрепим: украйна или русия. Кого да изгоним: Митрофанова или Херо Мустафа. И искаме ли украинските туристи тук. Какво ви е страх?
110
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами българите останахме една от малкото мислещи нации. Кой Idiоt би тръгнал да спира война чрез въоръжаване? Чудесно помагат на украинския народ - като удължават агонията и жертвите. Хитро, хитро.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ние ако ги оставим до местните избори ще е тотал щета както харчат и няма в нк наказание един политик няма в затвора. Крадецът се гони и хваща веднага на момента, какво значи да оставиш крадец до местните избори
108
0
 
1
 
! Отговори
до 150 преди 1 година
По-вероятно е била украинка :D
107
4
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
КОНСТАНТИНОВ, номер 159 е казал всичко. Няма лъжи в това, което е казал. Не бива да се налива масло в огъня, защото ще пламне световен пожар, при който всички малки държави ще бъдат заличени от картата. Няма по-страшно зло от войната!
106
9
 
4
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Повечето българи са *** парчета, така че това не е аргумент!
105
10
 
4
 
! Отговори
Саломон Паси преди 1 година
Аз Иво Инджев и всички от Атлантическия клуб сме повече от българите !
104
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ искат, ама кой ги пита хората Ама то ще дойдат и нови избори и тогава ще видят.
103
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не "не искали", а категарично "не искаТ".
102
8
 
30
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Време е народът ни да спре войнолюбците по всякакъв начин! Тези, които искат да ни въвлекат в конфликта като предоставим оръжия на украйна не са българи! Герб, пп, дб и итн се разкриха като национални предатели и по казуса украйна и с увъртанията си за рсм! Тези мекерета трябва незабавно да бъдат спрени, махнати от властта и наказани, с всякакви средства!!! Родината ни се залага на карта за чужди интереси! Войната е на прага ни и тези в правителстеото и парламента са от една партия-Предателската
101
12
 
32
 
! Отговори
Самоа преди 1 година
До143 значи Русия няма право да защити свободно мислещи хора които не искат да бъдат украинци и искат да се отцепят от тях и в продължение на осем години те ги избиват и Русия да остане без никакво участие осем години ги траеха опитваха се осем години да се разберат по мирен начин