Романтичен полет с балон завърши неочаквано

Фермер недоволен от полетите
4 май 2022 21:03, Росен Стойчев
24
Романтичен полет с балон завърши неочаквано

Романтичен полет с балон завърши с жалба в полицията. Балонът кацнал в имот на фермер в Костинброд. Той разказва, че това не е за първи път, а хора от града се оплакват, че прелита над покривите им. От фирмата, която организира полетите, обаче посочват, че използват терен, разрешен от институциите. 

Както всяка сутрин Людмил Зарев наглежда кравите в стопанството си в Костинброд, когато чува необичаен шум - от прелитащ над главата му балон. Случката става на 21 април.

"Излязохме от животинските постройки и гледаме - балонът над къщата ни. Той кацна на 20 метра от къщата ни и постройките, където са ни животните. Това е третият път, в който кацат в мой имот за един месец", разказа той.

Балонът каца в земите, които Людмил държи под аренда. На него са се возили момче и момиче, а поводът - рожденият ден на момичето. Мъжът разказва, че проблемът не е това, че кацат в негов имот, а че шумът от балона плаши кравите, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Вътре гюмове с мляко, агрегати, всичко бутат. Те са животни.

Още по темата
Ще бутнат и кошарата. Имаше едно младо момче и момиче, явно са си платили за балона, извиних им се, викам: "Ще викаме полиция". Джипът дойде тука през колците, е тука спре, натовари си балона", поясни Людмил.

Оператор на злополучния полет е Антон Георгиев - помощник-пилот във фирмата. В крайна сметка полетът не завършва с приготвеното шампанско.

"Имаше нападение от местен жител към нас - размахвайки нож. Удари ме един-два пъти. Каза ми, че имотът бил негов, аз му казах, че е черен път и че не сме знаели и че съжалявам, ако е негов имот. Ще продължим полета след презареждане на гориво, докато той настоя да прекратим полета", каза помощник-пилотът.

Людмил отрича да е имало заплахи или удари от негова страна. И се притеснява, че балонът лети под необходимата височина. От фирмата обаче твърдят, че летят според законовите изисквания.

"Балонът по регулация в населени места има право да лети до 300 метра височина. Когато не си в населено място имаш право на 150 метра, а балонът не снижава вертикално, а хоризонтално", обясни представителят на фирмата Нелина Шопова.

Според помощник-пилота всички страдат от такава антиреклама.

"Ние каним чужди туристи и искаме да развием България като столица на въздушния спорт като съседна Кападокия, но явно местните фермери или поне този, не е добронамерен към балоните", коментира той.

"Аз му казах на момчето - дай да сложим балона отгоре и ако може да издоиш ти кравите, няма да ти правя никакви проблеми, даже ми спирай на къщата", разясни Людмил.

Фермерът обаче се притеснява за бизнеса си. Местните заснемат от прозорците си как прелита до електрически жици. От фирмата обаче са категорични, че са взели всички мерки за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: балонфермерполет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па язе те такива ги гърмим с берданката! Кой оцелее оцелее! Ама хаааа! Ше ми са праат на холивудци! Шампанско на високо ши ми пият! Я да хващат мотиките щото......ше вият срещу мейчината!
14
6
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Българинът трудно възприема новите неща.
13
1
 
3
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Убава работа, ама нашенска, уви...
12
2
 
7
 
! Отговори
777 преди 1 година
"Столица на въздушният спорт". Ще ме уморите от смях. Говори Също като политик! Мъчи се да ме убеждава кое е добро за мен, а гледа само джоба си! Олигофрения до шия.
11
2
 
5
 
! Отговори
Ядосан преди 1 година
Честно, директно ще гърмя по балона с бренеке. Да си го шият после.
10
15
 
6
 
! Отговори
Млад меринджей преди 1 година
И бре фермере ,фермере алчен ! Едно време баба ми в текисету дойеши кравити точно до летището в Чешнигирово , миговете си летяха секи ден ,не като сега от дъжд на вятър. Ни една крава не се е оплакала и сиренето беше по-вкусно и киселото мляко кисело мляко и кашкавала кашкавал
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е, на гол тумбак чифте пищови. И кво излиза - куци кьораво и сакато може да си лети и да си кажа където им скимне защото "ние сме като Кападокия". Аз мисля да ходя при тоя балонаджията да ми пере гащите, защото е гостоприемен.
8
0
 
17
 
! Отговори
Шуменски преди 1 година
Само да вметна,че съм от района, летят в събота основно тия балони и понякога наистина летят доста ниско... 20 метра. Шума от горелките е стабилен и отличителен. Не съм ги виждал да кацат в селото, основно по нивите.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те това искам да го видя. Как се снижава хоризонтално?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да си закупи пво
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема а миплашите кравите! Язе ша ва таковам! Моа сам *** село ама сам учен!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виа сакате ли?
3
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да не рипа много че сега ще дойдат руснаците да го освобождават и после ни крави, ни земя, ни гюмове.
2
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвайте се, че Хамериканците не са ви бомбардирали! Клетници нещастни!
1
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа селянин (като индивид и грамотност) се е хванал да става популярен с простотията си. Нормално, след като Кичу и Кокорчу са се хванали да управляват Държава пи Хамерикански проект. А вие си мислите, че сте си ги избрали. :))))))))))))))))))))))))))))

Спонсорирани публикации