Сблъсъци пред паметника на Съветската армия, Костадинов и той на линия

Опаковането с украински флаг засега е осуетено
966

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани организираха акция на паметника на Съветската армия в центъра на столицата, като целта е да опаковат монумента с български и украински знамена.

Тяхното желание обаче беше осуетено и бе вързано само българското знаме. Привърженици на украинската и руската страна влязоха и във физически сблъсъци, като си размениха шутове, видя репортер на Dnes.bg.

На място се появи и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, който е против опаковането на паметника с украински флаг.

Предвиденото украинско знаме за паметника бе взето, като не стана ясно кой избяга с него.

Намеси се и полицията, която раздели двете страни.

Фигурите в Княжеската градина трябваше да бъдат опаковани с националните знамена на България и Украйна едновременно в знак на подкрепа и съпричастност с украинския народ, но и като протест затова, че паметниците издигнати в периода на тоталитарния режим у нас все още не са премахнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


966
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този паметник е време да се бутне а Копейкин го брани с знака z събрал съмнителни елементи агресивни психопати да провокират хората на бой организацията Възраждани е финансирана от русия с цел да създава напрежение в българското общество вън от НС
533
43
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въzраждане са рашисти проповядват омраза и трябва да бъдат заличени като партия всеки ден ще го казвам това са фейк патриоти работещи за раша
532
30
 
11
 
! Отговори
СРАМ ЗА преди 1 година
БЪЛГАРИЯ Е ВСЕКИ РУСУФИЛ
531
5
 
11
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 1 година
Построихме ли третия райх или още ни пречат булшивиките?
530
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшно долен и нагъл тип е руското *** копейкин . Разчита на необразовани и пенсионери като се представя за националист Не му ли видят сметката Може да направи големи поразии!! Дано Янките измайсторят план за изхвърлянето му от политиката в родината ни.
529
5
 
38
 
! Отговори
Майдан преди 1 година
11.05.2022 г., 18 ч., пл. "Народно събрание" - всички искаме мир, а мир не се постига чрез война (и въоръжаване на други държави) освен в книгата "1984" на Оруел.
528
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само до преди година и половина Националния предател русороба копейкин беше подсъдим.А партията му в нелегалност Пуча на агента на кгб радев го реанимира А машините му и медийната руска пропаганда го вкараха даже в парламента. Вярвам че с забраната на всичко руско в Европа Ще бъдат забранени и руските шпионски партии
527
28
 
7
 
! Отговори
МОЧА преди 1 година
ТРЯБВА ДЕ СЕ ПРЕТОПИ ЗА СКРАП
526
26
 
7
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 1 година
НА БЪЛГАРИЯ И СРИВАНЕ НА ***
525
11
 
40
 
! Отговори
Дивергент преди 1 година
Пълно е с тролчета които изопачават истината, само и само да угодят на фашистите натрапени ни като мигранти, но не стоят в миграционни центрове.
524
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 633Имаш предвид руския , който веете навсякъде?
523
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 632 Още не мога да проумея как Български гражднин развява чужди знамена в собствената си държава. Простички сме си, нали
522
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не мога да проумея как така българите успяхме да вкараме в Парламента недоразумение като Костя Копейкин!? Простички сме си. Заслужаваме си мизерията.
521
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 625 Пълна лъжа. Имаше един с руско знаме и изяде тупаниците. вие окраинците сте голями манупулатори. Дайте направо да ви подаряваме държавата и са стане Окрайна 2
520
12
 
21
 
! Отговори
от последните минути преди 1 година
В Испания е арестуван проруския блогер роден в Киев Анатолий Шарий, по обвинения в държавна измяна в полза на чужда държава (Русия). Скоро и у нас!!!
519
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какато виждаш Константинов вчера даже е изгонил някакъв с руско знаме с обвинение,че е провокатор.Не си измисляй глупости!
518
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко беле мирно преди да дойдат украинските бежанци.Сега хем ги храним,хем карат българите да се бият по между си.Чакам с нетърпение да дойде 31-ви май да се изчистим.
517
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕбтерТи тотално си изплискал легена. Украйна е независима страна, а болното джудже е виновно за смъртта на много хора. Всеки, който не го осъжда най-остро е съучастник на най-големия геноцит от втората световна война насам
516
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Копейкин не пази паметника на окупатора, няма кой друг да е там. Волен Сидеров - 2, ама на тежки наркотици
515
17
 
42
 
! Отговори
Ебтер преди 1 година
Русия и Путин даже закъсня! Но как Зеленски каза че се отказва от ..забраната за използуване на атомно оръжие, това вече взе връх! А и разузнаването на Путин е разбрало за големи залежи на шистов газ под Донесли и Луганск, които Сащ и лично Байдънови щели да разработват! Затова искат всички да изгонят от там! Сега пак към украинск фашисти бъдете??? Жалко е за БГ, че допуска украински знамена у нас да се веят над държ. институции! Това е предателство! Путин ще победи, а вие за позиц.си ще загубит